преминаване към сплит?

SE

23.01.11
21:37

Искам да попитам добре ли ще е да премина на тридневен сплит, като преди това съм тренирал 3 месеца на кръгова програма(с 2 тренировки, които редувах  понеделник-1 трен. сряда-2трен. и петък пак 1 трен.)

Сплита ще е
Понеделник-гръб,трицепс
Сряда-крака, рамо
петък-гърди,бицепс

Темата беше редактирана от spiritex ex на 23.01.11 21:49.

Н

23.01.11
21:45

Според мене ще е добре сплита ти да е тридневен а в промяната няма да има никакъв проблем !
Моя беше 3 дневен 5 месеца и сега го направих 4 дневен тъй като реших да направа 2-ра тренировка за гръб в седмицата а нямам място в другите 2 дена които не тренирам гръб !

Мнението беше редактирано от head_hunter на 23.01.11 21:54.

Това, че отиваш на сплит като за състезател, не означава, че ще имаш тяло на състезател.
За такъв сплит трябва или да искаш да си останеш почти на сегашното ниво, или да си ръка над 40 и т.н. Разбира се, дори и тук във форума има много на подобно разделяне на мускулите, и тренират веднъж седмично мускулна група, но я ги питай за година колко санта са качили в ръката...

24.01.11
00:02

Сменяй упражненията през 1-2 месеца ,но не чак към коренно различни тренировки.
Щом си начинаещ 2-3 месеца до сега си правил кръгове или поне си добил представа за упражненията сега просто се старай да правиш упражненията правилно,както и да дишаш.Пак казвам можеш да сменяш упражненията през 1-2 месеца.

Мнението беше редактирано от Daniel Dimitrov на 24.01.11 00:04.

SE

24.01.11
21:12

казано от Oranje на 23.01.11, 21:57:

Това, че отиваш на сплит като за състезател, не означава, че ще имаш тяло на състезател.
За такъв сплит трябва или да искаш да си останеш почти на сегашното ниво, или да си ръка над 40 и т.н. Разбира се, дори и тук във форума има много на подобно разделяне на мускулите, и тренират веднъж седмично мускулна група, но я ги питай за година колко санта са качили в ръката...

тогава какво предлагаш? нито искам да си остана на сегашното ниво, нито искам 40 санта ръка...аз не бързам за никъде,просто искам прогрес, бавен но славен, изпълнявам упражненията бавно, също обръщам внимание и на дишането.

27.01.11
20:10

Тва с ръка 40 е малко преувеличено... Този сплит не е ,чак толкова тежък. И все пак за начинаещите по-леките тренировки са по-добре . Аз лично в момента съм с ръка 37 и ми е интерсно какво може да предложи колегата.

казано от Zealot на 27.01.11, 20:10:

Тва с ръка 40 е малко преувеличено... Този сплит не е ,чак толкова тежък. И все пак за начинаещите по-леките тренировки са по-добре . Аз лично в момента съм с ръка 37 и ми е интерсно какво може да предложи колегата.

Ако искаш тежко ставаш балетист, кросфитър, миньор, тежководолаз, Сизиф и т.н.
В правенето на мускули тежкото не е критерий. Критерият е ефективността, т.е. в периода за маса това е покачването на теглото и обиколките предимно от нарастването на мускулна маса, а в периода на чистене - запазването на възможно повече мускул и загубата на възможно повече мазнини.
Ако искате да се задържите по-дълго време в залата и да ви е приятно да ходите в нея, то започнете като начинаещ и си карайте подред, вкарвайки по някой нов принцип всеки път, когато стигнете плато. Неща като чийтинг, форсирани повторения, мускулна група веднъж седмично и т.н. са някъде напред във времето.
Ако човекът от по-горната снимка тренираше при мен щях да знам дали му е време да премине на разделяне на тялото на две, или все още има какво да получи от цялото тяло в три дни.

28.01.11
00:41

В сайта на bb-team този 3 дневен сплит е даден като следващото ниво след 3те месеца кръгови тренировки. Ако дадеш 1 хубава програма за преминаване на раделяне на тялото на две всички ще сме ти благодарни.

казано от Zealot на 28.01.11, 00:41:

В сайта на bb-team този 3 дневен сплит е даден като следващото ниво след 3те месеца кръгови тренировки. Ако дадеш 1 хубава програма за преминаване на раделяне на тялото на две всички ще сме ти благодарни.

Да разбирам ли, че искате статия с такава програма в сайта на bb-team?

28.01.11
16:59

казано от Oranje на 28.01.11, 07:52:

казано от Zealot на 28.01.11, 00:41:

Да разбирам ли, че искате статия с такава програма в сайта на bb-team?

Да !

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1