27.01.11
16:02
Та въпроса ми е с прав или с крив лост е по-добре да се прави?С кривия лост натоварването върху бицепса същото ли е?
Натоварването е различно. Кривият лост пести проблеми с китките. Кривият лост активира повече вътрешната глава.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 27.01.11 16:08.
27.01.11
16:24
а за начинаещ като мен 2 серии с крив и 2 с прав лост + набирания ще натоваря ли добре бицепса ?
Аз бих правил следното: едната седмица правя скотово и прав с прав лост, а другата - концентрично и прав с крив лост.
27.01.11
16:35
това ми допадна, но само се притеснявам, че съм все още начинаещ, не ми ли е малко рано за скотово?
Относно скота - просто не слагай големи работни тежести и не разпъвай докрай в долно положение.
27.01.11
18:53
аз незнам да има упражнения които да са за начинаещи и за напреднали... а скотовото си е задължително заради доброто изолиране на ръката... аз го правя с дъмбел и съм много доволен
28.01.11
07:07
Директно на въпроса:Проучванията показват, че с прав лост ефекта е с 10% по-добър (как са го мерили не знам, но аз съм фен да чета всякакви проучвания свързани с фитнес и ги помня :) ). Идеята поне да не се лишаваш от това упражнение.
Ами с прав лост е по-добро, защото правият лост не позволява извиването навътре на китките, което извиване позволява част от тежеста да падне и върху предмишницата и предното рамо. При кривия лост процента тежест, който вдига самите мускули на ръката ти е по-голям, заради изправените китки.
Проблема на изправеният лост е именно това изправено състояние на китките, което не е препоръчително да се случва ако работиш с големи килограми. ( Говорим за 40+ )