29.01.11
12:00
Интересува ме дали ако пуша бих ли имал по малък успех в залата. Вредят ли цигарите по някакъв начин на растежа и развитието на мускулите. За алкохола е ясно, но цигарения дим дори и в малки количества би ли направил една тренировка не пълноценна.
За да функционира тялото и в частност мускулите се изисква кислород. Белият дроб на един пушач има много по-малко вместимост от този на един непушач, да не говорим колко е затлачен с гадости. Също така някои вещества в цигарите се отлагат по стените на кръвоносните съдове, с което намаляват добрата обмяна на вещества. Убиват апетита определено. И при кардио ще ти пречат много.
Просто не пуши! ;)
това как се отразява пушенето на дробовете при всеки според мен е относително(дори имам и много точен пример),но вреди разбира се.И не заради фитнес постиженията ,а за да се чувстваш ти по-добре ще е добре да спреш цигарите.
П.П: Не знам хората,които са със сериозни диети свързани с фитнес и в същото време и са пушачи как им стигат парите.
Мнението беше редактирано от Стоян на 29.01.11 12:17.
29.01.11
12:18
казано от Dimzata на 29.01.11, 12:10:
За да функционира тялото и в частност мускулите се изисква кислород. Белият дроб на един пушач има много по-малко вместимост от този на един непушач, да не говорим колко е затлачен с гадости. Също така някои вещества в цигарите се отлагат по стените на кръвоносните съдове, с което намаляват добрата обмяна на вещества. Убиват апетита определено. И при кардио ще ти пречат много.
Просто не пуши! ;)
То аз и не пуша. Просто ме интересува до колко би навредило пушенето. Пък и не е лошо да стреснем някой активно пушещ фитнес маниак :)
29.01.11
13:08
Аз съм от тия пушачи, които пушат по 2-3 цигари на ден макс. :)
Мнението беше редактирано от Ачо на 29.01.11 13:08.
29.01.11
13:11
казано от achkos на 29.01.11, 13:08:
Аз съм от тия пушачи, които пушат по 2-3 цигари на ден макс. :)
Значи според теб в малки количества пушенето не вреди особено на фитнеса.Или не е така ??
29.01.11
13:23
Владо е писал за комбинацията между цигарите и спорта.
29.01.11
13:32
Според мен до 2-3 цигари не може да навреди, но ако са над 10 цигари на ден, това не е хубаво.
Дори да не се усеща, но категорично пречат! Затруднява се дишането и човек се уморява по-бързо. Метаболизмът се забавя. Допълнително се товари сърцето. Цигари и спорт са несъвместими.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 29.01.11 18:23.
29.01.11
18:26
Пушенето вреди преди всичко на белите дробове, а също и на околните. Спортните постижения са най-малкото, за което трябва да се притесняваш.
казано от achkos на 29.01.11, 13:32:
Според мен до 2-3 цигари не може да навреди, но ако са над 10 цигари на ден, това не е хубаво.
3 цигари вредят/пречат приблизително 3 пъти по-малко от 10 и са приблизително 3 пъти “по-хубаво” от 10 ;) Нищо друго - и 1 вреди, просто ще се трупа по-бавно ефекта и ще започнеш да вадиш гнус от дробовете си сутрин примерно не на 30, ами на 40.
А ти между другото, бидейки на 18 години според профила ти и пушейки по 2-3 цигари дневно очевидно нямаш кой знае какъв проблем със зависимостта, така че би ми била интересна мотивацията изобщо да го правиш :D
29.01.11
22:27
казано от G33K на 29.01.11, 18:32:
казано от achkos на 29.01.11, 13:32:
3 цигари вредят/пречат приблизително 3 пъти по-малко от 10 и са приблизително 3 пъти “по-хубаво” от 10 ;) Нищо друго - и 1 вреди, просто ще се трупа по-бавно ефекта и ще започнеш да вадиш гнус от дробовете си сутрин примерно не на 30, ами на 40.
А ти между другото, бидейки на 18 години според профила ти и пушейки по 2-3 цигари дневно очевидно нямаш кой знае какъв проблем със зависимостта, така че би ми била интересна мотивацията изобщо да го правиш :D
Незнам, просто някой път ми се допушва или като ида на кафе и така. Просто немога. Но до 2-3 ми стигат на ден. Странно нали ? А не съм зависим.