Проблем с кожата по ръцете.

30.01.11
09:16

Кожата ми по дланите и пръстите е страшно суха тази зима и са ми в рани и понякога ми тече кръв от тях.Освен да ги мажа с крем за ръце ,какво друго би могло да помогне?

30.01.11
09:23

крем Nivea за друго нз

Може би става въпрос за студова алергия, при мен също става така.

Мажи ги с меден козметичен вазелин (в бели кръгли кутийки е). Всякакви мазила за ръце само хидратират кожата, но не лекуват такива проблеми. Козметичният вазелин е решението за тях.

И ... не излизай в никакъв случай навън без ръкавици, щом паднат температурите.

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 30.01.11 09:29.

Прочети за синдром на Рейно.

30.01.11
11:42

Винаги съм с ръкавици дори си слагам по 2 чифта , но пак доста ме болят все едно ми забиват малки игли по пръстите.
Четох на едно място,че може да става така ако не съм приемал достатъчно мазнини ?

Зимния сезон е малко по-специфичен за кожата на ръцете.
Ако не се касае за кожно заболяване, профилактичните решения са:
- перфектно подсушаване на ръцете със суха кърпа след всяко миене
- достатъчно хидратиращ крем за ръце и мазане с него след всяко второ миете на ръцете
- ръкавици

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 30.01.11 11:52.

Внимавай в залата с тези рани по ръцете защото много лесно може да лепнеш/предадеш някое заболяване. Както казаха по-горе вазелинчето ще помогне.

30.01.11
16:10

Може да е липса на минерали и витамини. Ако не приемаш допълнителни, започни. При мен преди, когато не приемах ми ставаше така кожата, е не чак до рани с кръв де, но все пак се напукваше. Повече течности. Гледай да са ти сухи ръцете, по-добре с един чифт, но сухи, отколкото 2 и потни.
След като се прибереш отвън и ръцете са ти студени в никакъв случай не ги слагай под топла/вряла вода, първо с леко хладка вода се мий. Смени сапуна, може и от него да е. Ходи и си купи бебешки сапун, те са най-добри или тези, които са за лице, те са по-щадящи кожата. И си вземи вазелин.

30.01.11
16:25

Освен студови алергии и други заболявания..:
От прекалено често миене, също може да се получи изсушаване, а в последствие и разраняване.
Използването на хартия за подсушаване(на много места има “автомати” за такава) и/или много силен течен сапун, също са фактор.

30.01.11
16:44

Сапун използвам предимно DOVE.Ще започна да приемам и някакви витами и минерали,защото може и от това да е.
Благодаря за дадените до момента отговори.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1