30.01.11
14:25
Какво ще стане, ако разедля бицепса и трицепса в отделни дни. Пример:
Понеделник - гръб
Вторник - гърди
Сряда - крака, рамо
Четвъртак - бицепс
Петък - трицепс
Събута - корем, леко кардио?
30.01.11
14:30
с каква цел го правиш това ?
казано от kristiancho на 30.01.11, 14:30:
с каква цел го правиш това ?
Маса и искам да кача още 2 см. на ръцете до лятото
30.01.11
14:34
не качиш ли общо тегло и на 4 да разделиш ръцете.... според мен няма смисъл но все пак каква ще е тренировката за трицепс и за бицепс... а и за предмишници те също са към ръцете
30.01.11
14:45
Остави ги задължително заедно или ги комбинирай с голяма мускулна група. Също можеш да научиш и как се пишат дните от седмицата, че е срамота.
30.01.11
14:58
Аз ще ти предложа 2 варианта:
1.Гърди
2.Гръб
3.Почовка
4.Ръце (Бицепс,Трицепс и предмишница)
5.Крака рамо
или
1.Гърди и трицепс
2.Гръб и бицепс
3.Почивка
4.Рамо,трапец и предмишница
5.Крака (като може 4 и 5 да се разменят :)
Корема си го сложи където ти е удобно :)
тренирал съм и по 2та варианта.. доволен съм!Лично не препоръчвам 5 дневен сплит..не е само блъскане в залата..почивката и сънят са много важни :) както и доброто хранене разбира се :)
Мнението беше редактирано от Train for Life на 30.01.11 15:02.
Прости хора, прост народ.. Еми за бицепс 3 упражнения - сгъване с лост, скотово и чуково, а за трицепс - скрипец, френски и избутване на щанга с тесен хват. По 3 серии. Към трицепса се чудя кофичките с кое да ги сменя. А за предмишница - сгъване зад тялото с лост.
Или да се насоча към класическия вариант. Сряда крака, четвъртък рамо и трапец, петък ръце ?
30.01.11
15:04
моя опит казва, че не научиш ли твоите упражнения за бицепс и трицепс където и да ги сложиш в програмата се тая... за бицепс когато научих моите 3 упражнения го тренирах с гърди, трицепс сега го тренирам с рамене но винаги правя чудесна тренировка. За трицепс обаче не е така... все още незнам какво ми действа най-добре така, че давай 1 месец с тези упр. после ако сантиметъра не покаже +см смени ги и така.. Не забравяй храненето
Единствения ми проблем е в училище. Инак в къщи винаги имам извара, мляко, боб, леща, ядки, ориз и тн.. Според мен разделното трениране е най-добрия вариант. Така тренирали вегетарианците, поради недостига на качествен протеин. Ето го варианта, по който реших да тренирам:
П - гръб - защото ми изостава
В - гърди
С - крака - горната част на тялото да почине малко
Ч - рамо, трапец
П - бицепс, трицепс, предмишница
Корема ще го правя с гърдите и събута с лекото кардио за разпускане на тялото.
30.01.11
15:17
Не виждам смисъл да ходиш в залата да даваш пари,пък и безплатно да ти е само за да направиш 3 упражнения за бицепс за 10 минути и да си ходиш...Прави ги заедно в един ден с предмишницата или ги прави с голяма мускулна група - гръб,гърди...Може да пробваш някакви супер серий...Има различни варианти.Експериментирай и разбери кое е най-добре за теб. :)
30.01.11
15:18
аз съм тренирал така сигурно година и съм доволен :) абе Събота се пише ( поне така мисля де ... )
Събота да.. от бързане. Ще тренирам по горе описания начин. Преди качих доста кила по този начин, но с разликата че правех повторения от 1 до 4 ..
30.01.11
15:53
Това е пълна глупост да тренираш само малка мускулна група в отделен ден. Или ги смешай с големи такива или ги прави заедно(бицепс и трицепс). И упражненията, който си намислил да правиш ще ти дойдат много. За бицепс 6 серии са достатъчни, а за трицепс - 7-8. Може да ги тренираш 2 пъти в седмицата - също е вариант
EDIT: Сега видях новата програма. Когато искаш да подбутнеш дадена мускулна група не трябва ли тя да е в началото на седмицата, а не в края ? И щом гърба ти изостава - специализирай за него.
Мнението беше редактирано от picco ' на 30.01.11 15:57.
01.02.11
17:09
казано от the_ace на 31.01.11, 23:15:
А как растат повече - в субсерии или обикновена тренировка
При всеки е различно ......