Как да натрупам маса в коремната преса : ) ?

30.01.11
23:42

Здравите на всички , история е следната преди малко повече от година бях около 168 см висок и 92 кг тежащ - абе тъжна картинка , но с много тренировки , режими и т.н станах 173 см и 67 кг (като се има предвид че прасеца ми е 41-2 и бедро 63-4) . Сега съм в режим на качване на мускулна маса и тежа около 71-2 кг висок 173-4 , но не мога да кача маса в коремната преса  , не съм мазен но мускулите не личат , само отгоре се показват леко . Иначе като седя на леглото например и се сгъна напипвам всичко отдоло , но се чувства че няма маса .До скоро правех по 4 обикновенни (обикновено по 25 повторения)  серии , но напоследък започнах да правя по  3 супер серии (15 повторения с тежест и 15 без или 2x25 без тежест), редувам - една тренорвка тренирам горната част , другата - долната . Тренирам 3 пъти в седмицата , но скоро мисля да започна по 4 . Посъветвайте ме за упражнения , повторения , серии и т.н . Хранителен режим пазя и взимам протеин , креатин , глутамин и хмб

31.01.11
06:35

Ами това, което си направил като промяна ми звучи добре. Доколкото знам повечеот 15 повторения няма смисъл.

31.01.11
08:17

http://www.youtube.com/watch?v=0sxpNiCpdAU

Бавно и концентрирано, иначе товариш бедрените флексори с нормалните коремни и не правиш нищо.

31.01.11
14:43

Съсипвате я тая преса от тренировки и искате да прогресира... Една тренировка в седмицата, 3 упражнения по 3 серии по 8 повторения с голяма тежест.

31.01.11
20:17

Благодаря много за мненията , ако има още компетентни по темата - нека дадат своя отговор

казано от atanasov на 31.01.11, 14:43:

Съсипвате я тая преса от тренировки и искате да прогресира... Една тренировка в седмицата, 3 упражнения по 3 серии по 8 повторения с голяма тежест.

Напълно съгласен съм с колегата. Обаче има и причина да се тренира по 3-4 пъти в седмицата с много повторения. Тогава пресата умишлено остава плоска и талията не се разширява много, но за да си личи трябва много нисък процент подкожни мазнини.

02.02.11
13:54

Коремният мускул общо взето си следва развитието на всички останали, т.е. да го масираш без да повишиш общия процент на чиста мускулна маса в тялото си е невъзможна задача. Упражненията в случая имат малко, да не кажа никакво значение. Ако изкараш същото тегло на под 10% мазнини, тогава разликата ще е осезаема

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1