30.01.11
23:42
Здравите на всички , история е следната преди малко повече от година бях около 168 см висок и 92 кг тежащ - абе тъжна картинка , но с много тренировки , режими и т.н станах 173 см и 67 кг (като се има предвид че прасеца ми е 41-2 и бедро 63-4) . Сега съм в режим на качване на мускулна маса и тежа около 71-2 кг висок 173-4 , но не мога да кача маса в коремната преса , не съм мазен но мускулите не личат , само отгоре се показват леко . Иначе като седя на леглото например и се сгъна напипвам всичко отдоло , но се чувства че няма маса .До скоро правех по 4 обикновенни (обикновено по 25 повторения) серии , но напоследък започнах да правя по 3 супер серии (15 повторения с тежест и 15 без или 2x25 без тежест), редувам - една тренорвка тренирам горната част , другата - долната . Тренирам 3 пъти в седмицата , но скоро мисля да започна по 4 . Посъветвайте ме за упражнения , повторения , серии и т.н . Хранителен режим пазя и взимам протеин , креатин , глутамин и хмб
31.01.11
06:35
Ами това, което си направил като промяна ми звучи добре. Доколкото знам повечеот 15 повторения няма смисъл.
http://www.youtube.com/watch?v=0sxpNiCpdAU
Бавно и концентрирано, иначе товариш бедрените флексори с нормалните коремни и не правиш нищо.
Съсипвате я тая преса от тренировки и искате да прогресира... Една тренировка в седмицата, 3 упражнения по 3 серии по 8 повторения с голяма тежест.
31.01.11
20:17
Благодаря много за мненията , ако има още компетентни по темата - нека дадат своя отговор
31.01.11
20:46
казано от atanasov на 31.01.11, 14:43:
Съсипвате я тая преса от тренировки и искате да прогресира... Една тренировка в седмицата, 3 упражнения по 3 серии по 8 повторения с голяма тежест.
Напълно съгласен съм с колегата. Обаче има и причина да се тренира по 3-4 пъти в седмицата с много повторения. Тогава пресата умишлено остава плоска и талията не се разширява много, но за да си личи трябва много нисък процент подкожни мазнини.
Коремният мускул общо взето си следва развитието на всички останали, т.е. да го масираш без да повишиш общия процент на чиста мускулна маса в тялото си е невъзможна задача. Упражненията в случая имат малко, да не кажа никакво значение. Ако изкараш същото тегло на под 10% мазнини, тогава разликата ще е осезаема