31.01.11
18:12
Така моля за съвет.Тренирам бокс 4 пъти в седмицата и мисля да започна да ходя на фитнес 1 път в седмицата какво ще ми прероръчате да тренирам всичко наведнъж или какво ? Пия протеини и от днес почвам Л-карнитин-
Първо започни 1-2 седмици ( така като се предполага , че все пак си в някаква “мускулна” форма ) започни с кръгови тренировки . След това ти препоръчвам да наблегнеш на мускулите като цяло който биха ти помогнали повече за бокса :)
ок благодаря и аз мислех кръгови за да тренирам всичко :) някой още ако има мнение ще се радвам да го изслушам
01.02.11
21:12
в бокса цялото тяло играе роля ;) ... като цяло
1.Клек с щанга - 3х8-12
2.Лежанка - 3х8-12
3.Набиране - 3х отказ
4.Раменни преси с дъмбели - 3х8-12
5.Сгъване на щанга - 3х 6-10
6.Разгъване на въже - 3х 8-12
За да си силен в бокса - тренирай бокс...бой по крушата, спаринги...силовите тренировки, които се правят по време и след тренировка са достатъчни за начинаещ.
При удар участва цялото тяло вярно...но е трудно силата от клека, раменните преси и други да се “добави” в самия удар просто ей така...Трябва да мине време, да усетиш удара и да “мислиш” с цялото тяло, тогава вече може да почнеш да блъскаш...
Тичането, скачането на въже, плуването ще подобрят издръжливостта ти, бързината...
Когато застанеш срещу крушата или на ринга....работата е различна.
Ако се заплеснеш в щангите, ще усетиш че ще си по-бавен, по-бързо ще се изморяваш. Казвам го от личен опит..тренера забелязваше веднага дали съм ходил на фитнес... :)
Тренирам си бокс вече около година и 3-4 месеца.Но сега съм решил и малко фитнес за сила.Л-карнитинът ми е за да изгоря малко мазнини от корема за да покажа пресата.
Точно от личен опит мога да ти кажа , че 1 тренировка в 5 дневен боксов режим като “силова” ( бих избрал тренировка с по-малко тежести и повече повторения в който “избутването” на тежестите да е по-РЯЗКО - за по добра “експлозивност” е добре ( ако може да е петък.. най-добре тогава защото както казват другите като се напомпят ръцете върви направи някоя серия по чувала ;) ) . Кристянчо прав си че участва цялото тяло , съгласен съм добре . Я обаче тогава ми обесни сгъването на щанга ( евентуално си го дал за бицепс ) ако не се лъжа това упражнение ми кажи за какво му е. Дай 1 причина в която в бокс да му трябва бицепс.. не сам виждал да правят такива удари в бокса който да са “придърпващи” или как да го кажа.. в който бицепса да играе роля.. точно той прави голяма част от боксиорите тромави. Затова според мен наблегни главно на - Трицепс , Рамо , Крака... другите са второстепенни но не излищни.. :)
Нужно е да се тренира цялото тяло!Ако тренира само трицепс рамо крака и гърди ще се създаде диспропорция,може да се получат проблеми със ставите и т.н.
казано от Иван Манолов на 02.02.11, 08:21:
Нужно е да се тренира цялото тяло!Ако тренира само трицепс рамо крака и гърди ще се създаде диспропорция,може да се получат проблеми със ставите и т.н.
Казах ви , че съм сагласен че е цялото.. се пак сам го тренирал този спорт в що годе не децка възраст и знам за какво става на въпрос . Но казах че трябва да набляга на тренировки който не са като на повечето фитнес маняци за нацепване и ” ГОЛЕМИ РАЗМЕРИ ” а на експлоазивност и тези 3 групи който казах са просто косвено важни за боксиора , до като големите мускулни групи като ( гърди , гръб ) не сам казал че не са важни но според мен са точно изразени като второсепенни!