Аз не съм много съгласен, относно това, че техниката на клека е хубава.
При изправенето изпъваш краката, след това в последната 1/5-та на изправането вдигаш ЦЯЛАТА тежест с кръста
0;47 се вижда.
казано от valerious на 02.02.11, 20:34:
Защо не пишеш килограми на упражненията?
Разгъване на бедра - 20кг / 30кг / 35кг - по 15 повторения
Клек - 40кг / 50кг/ 60кг - по 15 повторения
Напади - 2х12кг дъмбел / 2х15кг / 2х15кг / - по 10 с всеки крак
Сгъване на бедра - 10кг / 15кг / 20кг / - 15 / 15 / 10 повторения
Калф седеж - 30кг / 40кг/ - 15 / 12 повторения
Аха, има го моментът, че тръгва първо с д-то нагоре, а гърбът следва изправянето => прехвърля на кръста.
Иначе е доста гъвкав, има да товари някой ден...
казано от inis9 на 02.02.11, 22:46:
Аха, има го моментът, че тръгва първо с д-то нагоре, а гърбът следва изправянето => прехвърля на кръста.
Иначе е доста гъвкав, има да товари някой ден...
Но нали дупето трябва да води?
казано от the_ace на 03.02.11, 16:57:
казано от inis9 на 02.02.11, 22:46:
Иначе е доста гъвкав, има да товари някой ден...Но нали дупето трябва да води?
Така е, задника води. Просто не стигай до положение да правиш Good Morning, т.е. не прекалявай с навеждането. Постепенно ще изчистиш техниката, не става изведнъж.
Другия път ще се постарая повече. Вчерашния опит беше почти същия, само че се навеждам малко повече.. А не знам защо става това навеждане
03.02.11
17:31
Имаш по-дълги крака просто. Натискай вратът и трапеца към щангата, гърдите ги разтягаш хубаво и изпъваш и гледаш тая стойка да не се изменя тръгвайки нагоре и би трябвало да се поизравни движението на краката и кръста.
Ти бележиш добър прогрес с техниката, аз съм сигурна, че някой ако ти покаже на живо, веднага ще разбереш точно; не трябва при изправянето да вдигаш само д-то, а гърба да изостава спрямо него и да се получи в един момент Добро утро, както пише Вик - и на мен това ми мина през ум преди. Малко само трябва да синхронизираш изправянето, защото като качиш още някой кг и може да се захлупиш. И риска за кръста се увеличава.
Първо да опиша вчерашната тренировка 04.02.2011г:
Ръце
Лег с тесен хват - 3х10
Кофички на пейка - 3х10-12
Френски преси - 3х10
Бицепсово сгъване с лост 3х10
Скотово сгъване с лост - 3х8-10
Концентрирано сгъване с хват за чуково - 3х8-10
Днес тренирах корем и правих 10 минути крос
Яденето ми беше основно от леща, хляб, извара, кисело мляко и семки. За закуска ядох овесени ядки.
Днеска се премерих на кантара. На 29.01.2011г. бях 68.6кг., а сутринта бях 71.2кг. . Мисля че е най-вече от Креатина. Ще видим другата седмица колко ще бъда.
Днес тренирах гръб:
Набиране в надхват х 3
Скрипец в тесен подхват х 3
Мечка х 3
Гребане с дъмбел х 3
Хиперекстензии х 2
Колебаех се дали да вмъкна и привеждане на дъмбел назад 1 / 2 серии, но се страхувах че ще станат много упражнения. Вие какво ще кажете?
През времето, което не можех да коментирам реших да започна специализацията за ръце от сайта на бодибилдинг. Днес ми беше втората тренировка. Щом я завърша ще споделя резултатите. Надявам се загубеното време да не се окаже загубено..
Здравейте. Достигнах добри килограми - 75 и желания размер на ръката - почти 37.. Ще започна да тренирам кросфит, но ще помоля някой да ми обясни как е препоръчително да се храня. Бях дочул за ВМД и НВД .., но си нямам и хал хабер... Другите ми въпроси са:
Ще успея ли да изчистя мазнините?
Да оформя корема и краката?
Да достигна до така желаното ми силово възлизане на лост..?
Също не знам от кои комплекси да почна..
Тук ще си записвам времената на комплексите и ще си следя прогреса. :)
11.03.11
21:40
Я бързо дай тази специализация за ръце, че и мен ме вълнува :D Мерси предварително.
http://www.bodybuilding.com/fun/dober3.htm .. това е. При мене има ефект.1.5 сантиметра за 3 седмици
11.03.11
22:09
И аз го правих това скоро. Ефекта беше същия. Пробвай на някои от сериите за бицепс да сгънеш ръката до половината и да я държиш така 10-15 секунди - просто мускула гърми.
11.03.11
22:26
Храната ВМ-НВД.Да ще изчистиш мазнините ако спазваш хранене и тренираш кросфит.За възлизането на лост трябва силичка ... и техника де почни от по нисък лост пробвай и аз не го мога.Като се качим горе на стадиона ще мислим комплексите има доста варианти.
казано от Венцислав Игнатов на 11.03.11, 22:26:
Храната ВМ-НВД.Да ще изчистиш мазнините ако спазваш хранене и тренираш кросфит.За възлизането на лост трябва силичка ... и техника де почни от по нисък лост пробвай и аз не го мога.Като се качим горе на стадиона ще мислим комплексите има доста варианти.
Само кажи кога.. Отменям сичко ;)
казано от the_ace на 11.03.11, 22:06:
http://www.bodybuilding.com/fun/dober3.htm .. това е. При мене има ефект.1.5 сантиметра за 3 седмици
Чоек ако можеш дами кажеш горе-долу закво става въпрос в тая специализация, че изобщо не разбирам английски пак гледам че дава резултати много ша съм ти благодарен ;)
Мнението беше редактирано от boika на 11.03.11 23:08.
11.03.11
23:48
Значи това - Squats - View 3 sets 8 to 12 reps
Bench Press - View 3 sets 6 to 10 reps
Chins - View 3 sets 8 to 12 reps
Seated Dumbbell Press - View 2 sets 8 to 12 reps
Standing Calf Raises - View 2 sets 12 to 20 reps
+ упражненията за ръце дето ги пише по долу ?
пример: понеделник -
Squats - View 3 sets 8 to 12 reps
Bench Press - View 3 sets 6 to 10 reps
Chins - View 3 sets 8 to 12 reps
Seated Dumbbell Press - View 2 sets 8 to 12 reps
Standing Calf Raises - View 2 sets 12 to 20 reps
Standing Barbell Curls - View 5 sets 5 to 8 reps
Lying EZ Bar Tricep Extension - View 5 sets 6 to 8 reps
така ли ?
11.03.11
23:57
Ако тази седмица която идва времето е хубаво и горе е сухо в събота 100% ще сме горе.
казано от Венцислав Игнатов на 11.03.11, 23:57:
Ако тази седмица която идва времето е хубаво и горе е сухо в събота 100% ще сме горе.
А до тогава не тренирате ли?
Относно специализацията...:
Понеделник:
Клек, лег, набиране, раменна преса - 3 х 8-12 повторения с еднаква тежест, като никога не е до отказ
Бицепсово сгъване с дъмбел в субсерия със разгъване на дъмбел от седеж зад врат - 5 х 12-15 с еднаква тежест, като не стигаш до пълен отказ
Сряда:
Френска преса- 5 х 6-8
Бицепсово сгъване с лост - 5 х 5-8
Тука тежеста е повече, а повторенията по-малко. Тежеста е една и съща, като на последното повторение трябва да можеш макс още 1
Петък:
Скотово - 3 х 8-12
Разгъване на скрипец зад врат - 3 х 8-12
Тука се стига до пълно изтощтение. Тежеста е еднаква за всички серии
Клек, лег, набиране, раменна преса - 3 х 8-12 повторения с еднаква тежест, като никога не е до отказ
Всяка седмица се стараеш да качиш малко килограмите ( поне срядата )
12.03.11
11:56
Ще следя темата с интерес
На своя глава ще пробвам първия комплекс и вечерта ще запиша времето. След него ще добавя и табата коремни преси
Run 400 meters, 15 Pull-ups, 50 Squats, 15 Pull-ups - three rounds for time
12.03.11
12:23
казано от the_ace на 12.03.11, 12:08:
На своя глава ще пробвам първия комплекс и вечерта ще запиша времето. След него ще добавя и табата коремни преси
Run 400 meters, 15 Pull-ups, 50 Squats, 15 Pull-ups - three rounds for time
Има ли си име комплекса ?
12.03.11
12:44
Тренираме просто сме в залата и не правим толкова комплекси а повече сила и после я използваме в комплексите.Иначе и в залата може да правиш комплекс ама ако е пълна малко трудно няма къде да бягаш няма как да меташ щангата а трябва внимателно да я оставяш ...
казано от Венцислав Игнатов на 12.03.11, 12:44:
Тренираме просто сме в залата и не правим толкова комплекси а повече сила и после я използваме в комплексите.Иначе и в залата може да правиш комплекс ама ако е пълна малко трудно няма къде да бягаш няма как да меташ щангата а трябва внимателно да я оставяш ...
Еми може да ме викате поне да ме научите, защото съм се решил да ставам кросфитър .. Приемете ме в ваща “банда” :D
12.03.11
14:12
казано от the_ace на 12.03.11, 11:04:
Относно специализацията...:
Понеделник:
Бицепсово сгъване с дъмбел в субсерия със разгъване на дъмбел от седеж зад врат - 5 х 12-15 с еднаква тежест, като не стигаш до пълен отказСряда:
Френска преса- 5 х 6-8
Бицепсово сгъване с лост - 5 х 5-8
Тука тежеста е повече, а повторенията по-малко. Тежеста е една и съща, като на последното повторение трябва да можеш макс още 1Петък:
Скотово - 3 х 8-12
Разгъване на скрипец зад врат - 3 х 8-12
Тука се стига до пълно изтощтение. Тежеста е еднаква за всички серии
Клек, лег, набиране, раменна преса - 3 х 8-12 повторения с еднаква тежест, като никога не е до отказВсяка седмица се стараеш да качиш малко килограмите ( поне срядата )
Така как си го написал излиза, че сряда прайш само ръце ? Не е ли клек, лег, подхват, раменна преса + упражненията за ръце всеки ден ?
12.03.11
14:25
Е, какъв е смисъла всеки ден цялото тяло ? Та това става кръгова тренировка, с малко по-голямо натоварване върху ръцете.
12.03.11
15:26
Е ние като се стопли по 3 пъти сме горе на стадиона.Като ще има тренировка пишем в темата в кросфит раздела :)
казано от river ! на 12.03.11, 14:25:
Е, какъв е смисъла всеки ден цялото тяло ? Та това става кръгова тренировка, с малко по-голямо натоварване върху ръцете.
За това му се вика специализация за ръце .......
Run 400 meters, 15 Pull-ups, 50 Squats, 15 Pull-ups - three rounds for time:
18:04 мин.
Не съм много доволен от времето, но съм доволен че не се отказах! Май се надцених.. След първия цикъл на набиранията започнах да се изтласквам с крака и редувах смесени хватове (за отблъскването с крака нали не е проблем?)
Табата коремни преси:
18/15/15/15/15/14/10/12
последните ми бройки са малко, защото ми се схвана крака..
Надявам се след месец, като го пробвам пак да покажа по добри резултати
Мнението беше редактирано от Никола Д на 12.03.11 21:05.
Не се прави така специализация. Ето ти една примерна специализация да видиш за какво става на въпрос http://www.t-nation.com/free_online_article/sports_body_training_performance/your_ticket_to_the_gun_show
казано от naxx на 12.03.11, 21:08:
Не се прави така специализация. Ето ти една примерна специализация да видиш за какво става на въпрос http://www.t-nation.com/free_online_article/sports_body_training_performance/your_ticket_to_the_gun_show
Не ме интересува как се прави.. Важното е ефект да има, като при мен :)
Предложете някой друг комплекс който да правя утре със свободна тежест, да не се налага да ходя до залата.
Burpee Complex:
For each perform 10/9/8/7/6/5/4/3/2/1 reps for time.
Frog Hop
Push up
Jump Squat
Burpee
Време: 14:20
“The Bear Complex”
За първи път:
20 / 30 / 32 / 36 / 40 / 40
Първия път беше, колкото да видя техниката. Килограма на лоста го смятам 10 кг., май е повече..
Не съм сигурен в техниката на клека, защото въобще не го усетих..
Табата коремни преси
19 / 19 / 18 / 18 / 16 / 17 / 15 / 13
По добре :)
Хранене:
Закуска - 60гр. овесени ядки, 400 мл. прясно мляко, малко масло, малко стафиди
Обяд - 2 кофички кисело мляко 3%
Обяд - 5 лъжици ориз обилно залят с зехтин, масло, 200гр. извара
Вечеря - 150гр. извара, ядки, 1с.л. трици, малко масло
Преди сън - 100гр. извара, 200 мл. прясно мляко
Напитки: 1 чаша зелен чай
След тренировка: лъжица мед, 200 мл. прясно мляко
Edit: към вечерята прибавих и 1 картоф. Не видях за каде да бързам да режа въглехидратите
Мнението беше редактирано от Никола Д на 14.03.11 21:25.
кондиционното предизвикателство на ЛТЛ...виж в темата от раздела и се запретвай:)