Дневникът на Елизабет

Темата е заключена.
Прескочи до:

02.02.11
20:23

Първо ,впечатленията ми от деня:
За първи път бях на комбинирана гимнастика-приятно е, но никак не е предизвикателно,дори не се почувствах загрята.Не мисля да повторя повече.
Трябваше да обядвам в 11.30-необичайно рано за мен и никак, ама никак не ми хареса.
Направих и една от тренировките на Сузана-най-накрая се престраших и имам чувството ,че скоро ще бъде напълно зарибена.

Храна:
7.40 -Закуска-2 супени лъжици ленено семе, 4 супени лъжици овесени ядки, 200 гр кисело мляко, една чаена лъжичка мед и канела; чаша зелен чай и малко кафе.
11.30-макарони с гъби и доматено пюре, 50 гр сирене, 100 гр “Котидж”, малко моркови
4.00- хляб с пуешко ; орехи
17.00-многоооо орехи ; фреш от портокал
20.00- 3 спаначени палачинки сътоветно със синьо сирене, сирене и кашкавал,70 гр сирене, 100 гр “Котидж” и няколко моркова.

Чувствам се щастлива и енергична, а няма причина за това!!!

02.02.11
20:52

Здравей , Elle ea! Следя дневника ти от началото му и ми е доста интересен :) Открих някой  сходни неща между  теб и мен / и аз обичам много млечни продукти / вегетарианка съм, но пък тях си ги хапвам доста/, и аз като теб от както почнах сериозно с фитнеса имам подобен на твоя проблем, а сега виждам, че си правила и тренировка на Зузана :) Много са хубави наистина, аз може би от около месец правя нейни тренировки, когато не ходя на фитнес /и имам време, де/ и се чувствам доста добре, даже замислям за известно време да премина само на тях, пък да видим ... Продължавай все така и усилията ти ще се увенчаят с успех :)

ПП Стана ми интересно какво представляват тези спаначени палачинки ?

03.02.11
20:41

Здравей,senoritaLenita!
Радвам, се че дневникът ми ти е интересен.Честно казано мислех, че никой не го следи, но тъпо и упорито продължавах да пиша в него. :)
А моята привързаност към сиренето сиргурно е болестно състияние.Мога да издържа дни без, която и да е храна, но не и сирене.
При теб здравословните проблеми то какво естество са?И по-важното:Какво лечение са ти изписали?

А за Сузана..много надъхваща и амбицираща личност е.Май-фенотовете на bodyrock стават все повече.Защо не си направим един team Bulgaria и не се оповестим?

За спаначените палачинки-правят се какво обикновенните - разбиваш яйца, малко мляко и брашно( а  може и без последните две, т.е да си стане като омлет) и в тази смес добавях една или няколко лъжици спаначено пюре (аз взимам от това в “Кауфланд” в буркани), но не мисля,че има проблем да използваш и пресен или замразен спанак.След това като плънка можеш да им добавиш сирене, кашвакал ,гъби и каквото друго ти дойде на ум....супер вкусно се получава.

Днес съм по-доволна както от храненето си(мисля,че от към въглехидрати не се ущетих този път), така и от активността си:
60 минути йога
1200 скока-всякакви стилове
10 странични планка
след малко ще направя и няколко предни.

Храна:
7.40 -Закуска-2 супени лъжици ленено семе, 4 супени лъжици овесени ядки, 200 гр кисело мляко, една чаена лъжичка мед и канела; чаша зелен чай и малко кафе.
12.00-картофи и гъби на тиган, отгоре с кашкавал и чубрица, 70 гр сирне, 80 гр “Котидж” и доста моркови
до 7.00-1 филия с пуешко и айсберг и многооо орехи.
7.30- риба на фурна(най-сетне!),100 гр сирене, салата от спанак, няколко моркова,орехи

Току що пробвах някакъв плод на име “личи”-изключително странен и безвкусен.

03.02.11
21:19

Здравей,senoritaLenita!
Радвам, се че дневникът ми ти е интересен.Честно казано мислех, че никой не го следи, но тъпо и упорито продължавах да пиша в него.
А моята привързаност към сиренето сиргурно е болестно състияние.Мога да издържа дни без, която и да е храна, но не и сирене.
При теб здравословните проблеми то какво естество са?И по-важното:Какво лечение са ти изписали?

А за Сузана..много надъхваща и амбицираща личност е.Май-фенотовете на bodyrock стават все повече.Защо не си направим един team Bulgaria и не се оповестим?

Ох, и моето май е болестно състояние... извара, сирене, кашкавал, кисело мляко—-> не мога без тях , чак понякога се плаша от този факт :D

Идеята за team Bulgaria е доста добра :) Аз днес пак правих нeйна тренировка и доста ме изцеди / тази последната  Marine Corps. Workout/

A иначе проблемът ми е подобен на твоя. Никакъв цикъл някъде от към  март/ април. В началото ми предписаха да пия витамини А и Е, но резултат - никакъв . Миналата седмица си правих изследвания и един от хормоните ми е занижен, но ендокринологът ми обясни, че по-важните са в норма и общо взето ми каза да кача поне 3кг и тогава всичко ще си дойде намясто. Аз честно казано никога не съм била на диети, но да си призная миналата година пролетта бая поорязах и въглехидрати ,и особенно мазнините , а тренирах стабилно. Следователно отслабнах /да е било около 3кг, но при слабите хора доста си личат, та всеки втори ме питаше дали не съм болна/. Сега съм 45кг, а миналата година си бях 46 здрава, права, без хормонални дисбаланси :С . Та сега се опитвам да кача, пък да видим. Иначе утре съм пак на лекар и вероятно ще ми предпише хормони, но аз категорично ще откажа да ги пия.
Иначе и аз като тебе си хапвам  овес, млечни, яйца, ядки, доста плодове и зеленчуци. Дано има напредък :)

ПП Благорая за палачинките. Аз правя нещо подобно - замразен спанак, яйца, праз, извара , разтилам го тънко в малка кръгла тавичка и пека / става като пица - отгоре може да се настърже кашквал... абе вариация всякакви :)/ .... а като се замисля, че преди мразих спанак :D

04.02.11
22:41

Иха, направила си тренировката на Marine Corps!Шапка ти свалям!Аз само я изгледах и реших,че това ще ми дойде прекалено.Не знам защо, но за мен нейните тренировки са доста трудни, дори и с вариациите за начинаещи.Когато се появи нещо “по-човешко” го правя, но последната определено не беше от тези.Според мен това е най-трудната тренировка, която е показвала, така че поздравления.
Предполагам,че витамините А и Е са нещо от сорта на “Герикапс” или “Геритамин”- там ,например, количествоото на Е е много малко ~125 mg, а за да има ефект дозата трябва да е минимум 400 mg.Кой от хормоните ти е занижен?
Това с килограмите не е лека задача,защото навсякъде пишат как да свалиш килограми, но не и как да качиш..поне на мен ми е супер трудно.Така че гледай да не отлагаш този проблем занапред, защото с времето ще ти става все по-трудно да го решиш.
И аз така орязах мазнините и не вечерях- общо взето отслабнах с около 2-3 кг за седмица и нещо.В последствие няколко месеца бях на НВД и ето сега какъв е резултатът.Дано само да е поправимо.
За хормоните..наистина недей да ги пиеш, можеш само ядове да си навлечеш.Ако искаш ми кажи кой хормон са ти предписали, почти сигурно е,че вече съм го пила, така че поне мнение мога да ти дам. :)
Ей, мерси за идеята за “спачена пица”, ще се пробва определено.И аз много се мръщех на спанак като малка и дори мисълта за Попай  не помагаше.

Днес беше активен ден-имаше йога, пилатес и фитнес.Преди да отида на фитнес четох за интензивността и колко положително влияе на тренировката  и реших да пробвам.Ами тя  се съкрати с около 15 минути, а  пропуснах само едно упражнение.Очаквах да се чувствам изморена и без сили, но действително успях да си направя абсолютно всичко и то почти без почивки(със сигурност бях в пъти по-малко от преди)
12 мин пътека
3х15 раменни преси с 4 кг в суперсерия с 3х15 повдигане на ръцете напред с 4 кг и 3х15 трицепсово разгъване с 3 кг
3х25 крънчове встрани в суперсия с 3х30 крънчове
3х30-упражнение, при което от легнало положение с изпънати крака свиваш коленете,след това ги изпъваш до свещ,пак ги свиваш и се връщаш в изходно положение.
3х20 извивки в страни с 25 кг в суперсерия с 3Х15 бицепсово разгъване с 4 кг
15 минути пътека - 6 минути бягане с 9.5 км/ч, останалото бързо ходене по наклон(започва да ми става любимо).

Имам спешна нужда от промяна в упражненията за корем!!!

Хапване:
12.00- 2 крокета от картофи, спанак и моркови(не знам как се приготвят, но бяха божествени!)100 грама сирене, малко хляб и “Котидж”, салата от айсберг със синьо сирене и орехи
до 19.30- 1 филия с пуешко и айсберг, доста орехи
19.30- още 2 крокета, половин пилешко шишче,150 грама домашна снежанка ,70 гр сирене, няколко моркова,1 филия хляб и малко орехи.

Яд ме е,че пак си орязах въглехидратите, но е трудно човек да “превключи” на нов режим.

04.02.11
23:58

Ооо, повярвай ми не е най трудната тази тренировка... или поне за мен. Имаше 2, които включваха мноооогоооо Burpees и наистина ми взеха душицата, но и тази последната е доста измаряща. На мен точно това ми харесва в нейните тренировки - кратки, в домашни условия и супер интензивни. Дори за Dip Station ползвам два стола, а пък за Sandbag - малко сакче пълно с пакети захар :D, абе доста съм се вживяла :D Иначе не се отказвай, прави ги- с времето ще ставаш все по-добра, убедена съм :)

За витамините А и Е малко не разбрах, т.е. трябва да пия повече капсули ли :? Аз освен тях взимам и рибено масло както и бирена мая/ уж казват, че от нея се качвало, ама явно не и при мен, защото от доста месеци я пия.../

А кой хормон ми изписа- тя дори и не стигна до изписване, защото като чух, че това е начинът просто категорично отказах. Май не и се понрваи много, но решението си е мое. Каза му името, но не си направих труда да го запомня. Иначе при мен занижен е LH и малко Естрадиола. Ти сега какви мерки освен качването на кг взимаш ? Приемаш ли някакви добавки ? Аз се замислям над хомеопатия. Абе ,изобщо ще пробвам всичко, което мога, само да не са хормони. Но мисля, че най-вече трябва търпение, защо няма да стане със скоростта на светлината. Исках също да те питам за тренирането, тъй като аз питах лекарката и тя каза, че нямало общо. А пък аз съм чела, че наистина има. Чудя се дали да не намаля физическата дейност... ти какво смяташ да правиш с тренировките ?

Нека някой друг също изкаже мненито си по този въпрос- сигурно има жени тук, които са минали през подобен проблем ....

ПП  А йогата вкъщи ли я практикуваш или с група?

Мнението беше редактирано от senoritaLenita на 05.02.11 00:01.

05.02.11
22:00

Вярвам ти, то общо взето по-леки тренировките няма да стават и всеки ден ми е интересно какво още ще измисли.Не знам откъде вади този неизчерпаем резерв от упражнения, с които да те кара да се проклинаш всеки ден.
Ихаа , ама ти си била истински Bodyrocker!!!Браво!А как си направи Dip Station?Аз имам някаква идея, обаче въпросните столове трябва да са закрепени за нещо, иначе ще паднат.Винаги съм се чудила колко тежи Sandbag-изглежда да е поне 7-8 кг.Това с пакетите захар ме впечатли-изобретателност преди всичко.:)А с таймера как реши въпроса?
Да, това ми беше идеята, макар че не знам на теб каква доза са ти изписали и колко общо витамини ти се събират и с другите добавки.Бирената моя едва ли ще помогне-ти явно си от онзи тип хора,които каквото и да пият не им влия, което е много добре.

Добре си направила, че не си дала да ти предпишат хормони.Това е най-лесното, но и най-грешното решение.По-добре спокойно и търпеливо с естествени продукти,а не със синтетика.
Стойностите на хормоните не са толкова важни, колкото отношението между тях.Така че не се притеснявай.
Зесега взимам 400 mg винамин Е и изяждам около половин чаша орехи-трябва да е горе-долу наведнъж, за да има ефекта на ударната доза.Последната ендокриноложка,при която бях ми каза,че трябва да го “израста” затова вярвам,че с времето хормоните ще си влязат в граница.
За тренирането-досега съм била при 4-ма различни лекари и 4-мата имаха различно мнение.Някои ми казват да не вдигам тежести, други твърдят,че няма проблем в тежестите, но да не правя кардио(не трябва да си качвам пулса над 120), трети ми казват,че е даже добре да тренирам, защото така стимулирам дейността на жлезите.И накрая се обърках.
Всички около мен ми повтаряха да спра с тренировките,че не било полезно за мен, но с малката разлика,че никой от тях не спортува и не знаят какво ти носи активността.Затова реших да се регистрирам  тук-да видя какво ще кажат хора,които споделят мойте убеждения за правилен начин на живот.
Сега тренирам по-умерено и без много тежести-не са ти толкова необходими, ако искаш да тренираш качествено.
Според мен няма проблем да тренираш със собствено тегло и да правиш умерена аеробна дейност.А какъв ти е процента на подкожните мазнини?Ако е нисък може и това да е причината.

Йогата я правя вкъщи, дават я по телевизия “Фиеста” няколко пъти на ден.Не е нещо натоварващо, а по-скоро успокояващо със страхотен стречинг ефект.За начинаещи е, така че едва ли ще ти се стори трудно.

П.П Очаквай лично съобщение утре. :)

Активността ми за днес накратко:
3.30 разходка
30минути йога
100 странични планка на всяка страна-исках да видя колко най-много мога да направя, но си мисля,че това не ми е максимума
2х1 минути предни планкове

Храна:
7.40 -Закуска-2 супени лъжици ленено семе, 4 супени лъжици овесени ядки, 200 гр кисело мляко, една чаена лъжичка мед и канела; чаша зелен чай
12.00- фреш от портокал и 40 орехи
13.30-2 варени яйца, почти две филии хляб, 100 гр “Котидж” , 50 грама сирене и няколко моркова
да 19.00-орехи и Йоги чай
19.00- два котлета от сьомга, 50 грама сирене, салата от айсберг,моркови и синьо сирене поръсена с орехи.

Да се похваля-най-сетне си купих чай на “Йоги”-отдавна му се бях наканила- с зелен чай, гуарана и канела.Невероятен вкус има!

Щастлива съм и този пък знам причината! :)))))))

Мнението беше редактирано от Елизабет на 05.02.11 22:01.

06.02.11
00:00

Dip Station си го правя просто като сложа два стола с облегалките една срещу друга, тези столове, които ползвам са по-височки и облегалките им са удобни за хващане, защото са някак си изрязани /не знам точно как да обясня/. Иначе да не падат ги поставям на килима и ако много се калтушкам им слагам нещо тежко на двата- за да са стабилни . A Sandbag-а няйния сигурно е тежичък, но в моя засега си слагам 5 или 6 пакета с по 1кг захар / зависи от упражнението/. Таймер си изтеглих от тук КЛИК, а пък за хронометър ползвам този КЛИК. Неудобството е, че са на компютъра, но за мен избощо не си е неудобство, защото и без това тренирам в моята стая, а и си пускам музика :) Абе доста съм се зарибила така да се каже. Ако имаш желание изтегли си таймера и прави някой от тренивовките й, ще ми е интересно да споделяш мнение ;)

Процент на подкожни мазнини не съм мерила, но като ходих есента на лекар ми каза, че именно от там идва проблема - от ниския процент. Ядки доста хапвам и то не само орехи и витамините продължвам да пия. Четох тези дни доста и накрая стигнах до решението, че ще си взема нещо от продуктите на Д-р Тошков  с бял равнец. Разгледай сайта му, може да намериш нещо полезно. По принцип белия равнец го дават като билка за женската полова система.

Аз винаги съм тренирала нещо и няма логика проблема да идва от там. От друга страна обаче, този дисбаланс се появи, когато започнах да ходя сериозно на фитнес- а там все се включват тежести - било то и малки. Именно за това мисля временно  да премина само на тренировки вкъщи пък да видим.

ПП И аз щях да ти предложа да ти пиша на ЛС, за да не спамя дневкика...

06.02.11
06:28

казано от Elle ea на 05.02.11, 22:00:

Да се похваля-най-сетне си купих чай на “Йоги”-отдавна му се бях наканила- с зелен чай, гуарана и канела.Невероятен вкус има!

И на мен ми е един от любимите йоги чайове (sun)

07.02.11
20:30

Днес за първи път трябваше да тренирам рано-в 9.30 при това заредена само от закускатя.Помисилих,че силите просто няма да ми стигнат, но  си изпълних тренировката повече от добре.Овесените ядки наистина вършат чудеса и те зареждат с енергия.Отново реших да е интензивна-този пък успях я изпълня за 55 мин.(за справка-обикновено ми отнема около 70 минути)
Но без повече приказки:
12 минути тичане със скорост 9км\ч
3х15 крънчове встрани в суперсерия с 3х30 крънчове
3х20 махове-2 вида
3х25 клекове в суперсерия с извивки встрани 3х20 с 25 килограма
3х20 клекове с 5 кг тежест
3х30 Вертикално повдигане на краката на стенд в суперсерия с 3х25 екстензии за кръста
6 минути тичане със скорос 9.5км\ч
6 минути ходене под наклон(много ме радва!)

към 19.00- обичайната йога

Храната, така като се замисля днес беше множко, но това едва ли е проблем:
8.00-Закуска-4 супени лъжици овесени ядки, 200 гр кисело мляко, една чаена лъжичка мед и канела;чаша зелен чай и малко кафе
11.00-филия с мед и около 50 гр орехи
12.30- пилешка пържола,70 гр сирене,една филия, 120 гр “Котидж”, салата от айсберг,моркови и грах
17.00- 1 филия с айсберг и пуешко
19.30- 2 купички супа от спанак и ориз, 2-3 филета пуешко, 70 гр сирене, 110 гр “Котидж”,грах и спанак имлако синьо сирене.

по-късно- вероятно фреш от моркови и ябълки, а може и зелен чай

П.П. Имам някаква странна мускулна треска на страничните коремни мускули-вчера пак експериментирах с упражненията на Сузана и съм убедена ,че е от тях, но от кое точно, уви не знам.

Мнението беше редактирано от Елизабет на 07.02.11 20:32.

09.02.11

Вчера бях забравила да пиша,затова тази грешка веднага ще се поправи.За първи път успях да направя повечко разнообразни упражнения и дори да си засеча време:

Side Lunge Knee Tuck
-right (30 reps) -51 sec
-left(30 reps)-52 sec
Side Crunch
-right(15 reps)-28
-left(15 reps)-28
Hanging Knee Raises(30reps)-60 sec
3 low jacks & Jump Up(15 reps)-1.45
1-2-3 Up One Leg Half Squat(15 reps)-не засякох време

Хранаааа:
7.30-Закуска-4 супени лъжици овесени ядки, 200 гр кисело мляко, една чаена лъжичка мед и канела;чаша зелен чай;
12.00- черна дупка- единственото,което помня е салата от айсберг с моркови и грах и обичайните 100 гр “Котидж”
19.30- 150 грама паниран “Камембер”-божествено!!!!салата айсберг, моркови и грах и пак малко сирене
-междинните хранения бяха орехи

Храна за днес:
7.30-Закуска-4 супени лъжици овесени ядки, 200 гр кисело мляко, една чаена лъжичка мед и канела;чаша зелен чай;
11.00- около 400 грама спанак със сметана,синьо сирене, рикота и масло, 3-4 моркова, няколко филета пуешко и около 70 гр сирене
до 19.00-2 филии с пуешко и орехи
19.00-омлет с 2 яйца,гъби и кашкавал, салата от айсберг с моркови и грах, 50 гр сирене и 100 гр “Котдиж”, бадеми;

Решила съм след около половин час да се пораждвижа малко-сигурно пак ще правя планкове.

12.02.11
21:17

От няколко дни не съм писала и му дойде времето да се отчета.
Тренировка:
12 мин кростренажор-изцеди ме
2х15 раменни преси с 4 кг и 1х15 с 3кг  в суперсерия с 2х15 повдигане на ръцете напред с 4 кг и 3х15 с 3кг-  супер много се ядосах,че не ми достигнаха силите за 3х15 с 4 кг, а миналия ги направих без проблем.
3х15 трицепсово разгъване с 3 кг в суперсерия с 3х15 бицепсово скъване с 4 кг
3х30-упражнение, при което от легнало положение с изпънати крака свиваш коленете,след това ги изпъваш до свещ,пак ги свиваш и се връщаш в изходно положение.
3х20 извивки в страни с 25 кг в суперсерия с екстензии за кръста 3х25
10 минути степер-нещо абсолютно ново, странно ми беше, не усетих сериозно натоварване.
5 минути ходене под наклон

Храна, храна и пак храна:
7.30-Закуска-4 супени лъжици овесени ядки, 200 гр кисело мляко, една чаена лъжичка мед и канела;чаша зелен чай
9.00-  малко орехи
11.00- това ми беше следтренировачното хранене-1 банан, 1 мандарина, доста орехи и бадеми и малко сирене(не успях да се сдържа)-накрая от цялата тази комбинация ми стана супер гадно и не можех да поема нищо до 15 часа.
15.00-пангасиус на плоча с чери домати, спанак и картофи; за пръв пробвах козе сирене,орехи;
19.00- обичайните спаначени палачинки, 1 салата от айсберг, спакан и моркови, 100 гр”Котидж” и 30 грама сирене(това е за назидение,заради следтренировъчното хранене)

Мнението беше редактирано от Елизабет на 12.02.11 21:30.

14.02.11
21:07

Искам да се похваля..сдобих се с едно от най-важните неща за всеки фитнес ентусиаст-кантар,който да мери процента мазнини.
Ето какви са и резултатите:
12.8-процент мазнини
63.4-количество вода.

За сравнение в началото на септември процента беше 11.9, но тогава тогава тежах с 2-2.5 по-малко.Как мислите, добре ли е отношението кг/мазнини?

И за още нещо да се похваля(не че е толкова важно, но все пак)-вчера, след едномесечни усиля успях да направя и ляв шпагат.Сега чувствам една много кофти болка в целия ляв крак и едвам го движа, явно съм го разтегнала, но се надявам до утре да отшуми.

Днес имаше и тренировка:
12 минути тичане със скорост 9км\ч
3х20 махове-2 вида
3х25 клекове в суперсерия с извивки встрани 3х20 с 25 килограма
3х20 клекове с 5 кг тежест
3х30 Вертикално повдигане на краката на стенд в суперсерия с 3х25 екстензии за кръста
6 минути тичане със скорос 9.5км\ч
6 минути ходене под наклон

Храна:
9.00-малко орехи
9.45-10.45-тренировка
11.15-1 банан,2 кивита и още орехи
12.30- пилешка пържола, половин картоф,саалата айсберг със синьо сирене, 40гр сирене,спакак, кисело мляко и  100 гр “Котидж” и един морков
17.00-малък сандвич от пуешко и айсберг, още доста орехи в комбинация с бадеми
19.30- омлет с броколи,синьо сирене и кашкавал,100 гр “Котидж”, 1 филия, 60 гр сирене, малко кисело мляко,един морков

18.02.11
20:37

Отдавна не съм писала и мисля,че вече му е дошло времето..
Четвъртък:
до 12.00- орехи
12.00- 1 купичка със супа от спанак,1 варено яйце,70 грама сирене, 20 гр козе сирене, спанак и моркови
16.00-малък сандвич от пуешко и айсберг;доста орехи
19.30- 1 варено яйце,1 филия, около 100 грама сирене, 10 гр козе сирене и салата от моркови и айсберг

Тренировка:интервали 50:10
3хLunge Forward/Back
3хCore Splits
3хDynamo Push Up
3хSleeping Crab
+ йога вечерта

Петък
до 12.00- орехи
12.00- моркови,броколи и гъби, запачени на тиган с  кашкавал и чубрица,1 варено яйце, малко пуешко, 50 грама сирене; малко спакан и кисело мляко
16.00-мандарина;малък сандвич от пуешко и айсберг; доста орехи
19.30- около 200 грама лазаня със спанак, 40 грама сирене, 200 гр кисело мляко, 70 грама снежанка; малко моркови

Движение:
-планкове
-пилатес
-скачане на въже
-след малко йога

22.02.11
20:27

Знам,че тези дни не пиша много често, но това не означава,че съм се отказала от дневника.:)

Вчера бях на фитнес-тренировка за долна част.Искам вече да сменя упражненията-усещам,че съм привикнала към тях.Тук моля и за вашата помощ, защото те трябва да са или със собствено тегло или максимално с 10 кг свободни тежести.Реших този път да не се допитам до треньор,защото знам какво ще направи-ще ме качи на машините и ще реши проблема генерално.Разгледах всички упражнения за долна част и засега съм решила да включа напади, глутеус мост и клекове.

Храната ми за вчера:
11.00-1 банан,1 киви, малко орихи и печени слънчогледови семки
12.30- пилешка пържола, гъби и картофи на тиган, поръсени с кашкавал,100 гр “Котидж”,50 гр сирене, моркови и спанак
до 19.30- 1 филия с пуешко и айсберг, орехи
19.30-1 варено яйце, 70 гр сьомга,100 гр”Котидж”,60 грама сирене, патладжан на скара,спанак,моркови и малко кашкавал(разтапям го на тиган и става божествен).

25.02.11
08:47

От няколко дни насам имам проблем с лявото стъпало.Подуто е,леко оттекло,болката като ходя е търпима, но на малки разстояния.Предположих,че е от неудобни обувки-смених ги.Мазах се и с “Deep Relief”, но и той не помогна.Нямам идея от какво се е получило, но положението не се оправя каквото и да предприема.Моля ви дайде ми идея с какво да го мажа и на какъв доктор бих могла да отида.

25.02.11
14:41

казано от Elle ea на 25.02.11, 08:47:

От няколко дни насам имам проблем с лявото стъпало.Подуто е,леко оттекло,болката като ходя е търпима, но на малки разстояния.Предположих,че е от неудобни обувки-смених ги.Мазах се и с “Deep Relief”, но и той не помогна.Нямам идея от какво се е получило, но положението не се оправя каквото и да предприема.Моля ви дайде ми идея с какво да го мажа и на какъв доктор бих могла да отида.

Вероятно си го набла от скачането на въже. Спри за известно време. На мен ми помагаше “Бен Гей” или в по-лош варииант “Лидокаин” на паста, но моята травма беше доста сериозна. Надявам се да не опираш до Лидокаина.

Относно тренировките за крака. Имаш десетки варианти
- вдигаш тежестта, сменяш упражненията, редуваш кръгова и супер серии, редуваш темпо на изпълнение, променяш брой повторениия, редуваш фитнес с комплекси. Чети дневниците

25.02.11
20:40

Дива, блаягодаря ти за отговора.За момента спирам с въжето и ще опитам с “Бен гей”.
Сега, като го погледнах, май е по-добре, поне вече си виждам вените,докато вчера нямаше дори и малък шанс за подобно нещо.
Имам чувството,че проблема идва от глезена, може би съм го претоварила.

За тренировките-решила съм да ги направя по-интензивни и по възможност без тежести,иска ми се да работя не толкова за сила,колкото за идръжливост.Постоянно “надничам” и в други дневници  и си крада идеи ,както за тренировките,така и за храната, пък дано комбинацията накрая се окаже успешна :)

27.02.11
19:49

Днес стъпалото ми е много по-добре,почти не усещам болка,но си мисля,че е по-добре утре да пропусна пътеката...
Вчера имаше тренировка за горна част, която скоро ще бъде сменена:
12 мин пътека
3х15 раменни преси с 4 кг в суперсерия с 3х15 повдигане на ръцете напред с 4 кг
3х30-упражнение, при което от легнало положение с изпънати крака свиваш коленете,след това ги изпъваш до свещ,пак ги свиваш и се връщаш в изходно положение в суперсерия с 3х20 извивки встрани с 10 кг
2Х15 бицепсово разгъване с 4 кг и 1х15 с 5 кг в суперсерия с 2х15 трицепсово разгъване с 3 кг и 1х15 с 4 кг
3х25 екстензии за кръста
5 минути степер
5 минути колело

Храната беше доста:
7.50 -Закуска-2 супени лъжици ленено семе, 4 супени лъжици овесени ядки, 200 гр кисело мляко, една чаена лъжичка мед и канела; чаша зелен чай и малко кафе.
преди тренировка-орехи
след тренировка-1 банан,1 фреш от портокал и малко орехи
обяд- 2-3 супени лъжици ориз,100 пилешко роле ,100 гр “Котидж”,20 гр сирене, моркови,брюкселско зеле,спанак и грах, 150 гр кисело мляко,марко орехи
слеобед-едно капучино и малко домашен фъч
вечеря-1 яйце,спанак на тиган с масло,сирене и кашкавал,100 гр „Котдиж”,20 гр сирене,грах,моркови,брюкселско зеле

малко по-късно бадеми и орехи

Да споделя,че днес най-сетне си взех швейцарска топка.Беше на промоция и съм доволна от покупката...сега тепърва ще разучавам упражнения, макар да не вярвах,че се изисква чак такъв баланс.

С червено отбелязвам новите си постижения.Знам,че не е много,но все пак е нещо.:)

Мнението беше редактирано от Елизабет на 27.02.11 20:01.

28.02.11
20:49

Тренировката за днес:

12 минути кростренажор
3х20 напади с 3 кг в суперсерия с 3х25 клекове
3х20 махове
3х20 клекове с 5 кг тежест в суперсерия с извивки встрани 3х20 с 10 кг
3х20 повдигане на краката от лег в суперсерия с 3х25 екстензии за кръста
6 минути кростренажор
4 минути степер

Храна:
Закуска-2 супени лъжици ленено семе, 4 супени лъжици овесени ядки, 200 гр кисело мляко, една чаена лъжичка мед и канела; чаша зелен чай и малко кафе.
След тренировка-1 банан,1 киви и малко орехи
Обяд-80 грама пилешка пържола ,100 гр “Котидж”,70 гр сирене, 10 гр козе сирене, 50 гр извара, моркови,спанак, 100 гр кисело мляко,орехи и бадеми
слеобед-филия с пуешко и айсберг
Вечеря-120 гр бяла риба ,100 гр “Котидж”, 20 грама извара, 80 гр сирене,моркови,спанак,патладжан
По-късно- зелен чай

10

28.02.11
21:27

!!! момиче на моята възраст, дето тренира !! /респект :)

02.03.11
20:47

казано от Dique на 28.02.11, 21:27:

!!! момиче на моята възраст, дето тренира !! /респект :)

Всъщност тренирам от 15 годишна, но май ми беше прекалено рано.

Храна:
Закуска-2 супени лъжици ленено семе, 4 супени лъжици овесени ядки, 200 гр кисело мляко, една чаена лъжичка мед и канела; чаша зелен чай и малко кафе.
Обяд-100 грама пилешка пържола ,100 гр “Котидж”,20-30 гр пуешко,50 гр сирене, 10 гр козе сирене, моркови,спанак, 100 гр кисело мляко,орехи и бадеми
слеобед- 2 филии с пуешко и айсберг, орехи;
Вечеря-150 гр бяла риба ,100 гр “Котидж”, 80 гр сирене,10 синьо сирене,100 гр кисело мляко, малко кашкавал, салата от айсберг, моркови, спанак и орехи.

Тренировка-днес за първи път използвах възможностите на швейцарската топка
-подгине на крака с топка
-странични крънчове на топка
-бедрено сгъване с топка
-клек с топка
-екстензии за кръста
-едно упражнения за раменете
Всичките ги редувах в суперсерии  от 3х20/15

Мнението беше редактирано от Елизабет на 02.03.11 20:48.

10

02.03.11
22:32

От моя град съм виждал само 3 момичета да тренират и тва са 3 каки от фитнеса, дет ходя xD всички са доста мазни кифли. По цел ден кафета и бейк ролс >.<

03.03.11
14:01

Ели, имаш ли някаква промяна в теглото/мерките (минаха около 2 месеца)?

04.03.11
21:50

казано от dance_girl на 03.03.11, 14:01:

Ели, имаш ли някаква промяна в теглото/мерките (минаха около 2 месеца)?

Честно да ти кажа няма някаква голяма промяна-най-много да съм качила около 700 гр.,които могат много лесно пак да се върнат.Аз знам откъде ми идва проблема и се дразня на самата себе си,че не мога да си наложа да се справя с него,но навиците са нещо много неприятно, особено когато са неправилни.Сякаш се страхувам да не се объркам и нещата да тръгнат на зле...и затова няма промяна,няма и резултати.А най-смешното е, че става въпрос за няколко килограма.

Тренировка:
12 минути тичане с 9 км/ч
1.30-бокс- досега не бях ходила, но ми хареса, особено, ако си насъбрал доста негативна енергия...не очаквах,че е толкова изморително, че се изисква такава ловкост и подвижност.
30 минути йога

Храна:
До обяд-орехи
Обяд-пилешко с броколи и смената(огромно количество) ,100 гр “Котидж”,30 гр сирене,1 варен картоф,няколко моркова
След тренировка-1 филия с мед, фреш от портокал,бадеми,орехи и тиквени семки
Вечеря-180 гр бяла риба ,100 гр “Котидж”, 50 гр сирене, малко кашкавал,един варен картоф, моркови;

04.03.11
23:15

Права си, лошите навиците се изкореняват трудно! Не знам до колко тези кг ще са решаващи, но ако искаш да си решиш проблема без намесата на хормони и т.н., мисля, че трябва коренно да си промениш храненето и то да наподобява това на Fire в момента или на Маргаритка. Или най-малкото да правиш периоди с по-природно хранене като тяхното, които да редуваш с други, които са с обичайното ти меню.

04.03.11
23:26

казано от dance_girl на 04.03.11, 23:15:

Права си, лошите навиците се изкореняват трудно! Не знам до колко тези кг ще са решаващи, но ако искаш да си решиш проблема без намесата на хормони и т.н., мисля, че трябва коренно да си промениш храненето и то да наподобява това на Fire в момента или на Маргаритка. Или най-малкото да правиш периоди с по-природно хранене като тяхното, които да редуваш с други, които са с обичайното ти меню.

Моля? Момичето иска да качи кг. и да си реши проблемите, свързани вероятно с това, а ти я караш да яде треви?
Не знам какво ви става понякога, ясно, че си харесвате режимите на хранене и трениране, но...
Мислиш, че с ядене на месо няма да качи, а ще е по - лесно със спанак и маруля ли?

04.03.11
23:38

Това, което написах е свързано с решаване на проблема, а не с качването на кг. Няма нужда всеки път да подхождате така отрицателно към такива режими. Ако не ядеш месо, това не означава, че не ядеш нищо. И тук не става дума за гладуване. Тя самата може да се консултира с хомеопати, едва ли ще я насърчат в яденето на месо в случая ;)

04.03.11
23:47

Грешиш, аз не подхождам отрицателно, просто си направих труда да прехвърля дневника, преди да коментирам. Затова съм и много учудена от твоя коментар. Не съм против вегетарианците, веганите и каквито могат да възникнат още.
Хапването на месо и животински мазнини ще й помогне да държи калорийния си прием висок; ще осигури необходимия фон за правилното протичане на процесите на хормоналната обмяна и така ще съдейства за появата на цикъл чрез качването на кг. Не останах с впечатлението да има нещо повече от поднормено тегло, което е причината за липса на цикъл - ако е така, с промяна на хранителния режим в твоята посока най - много да загуби още кг. Е, тогава сигурно ще й трябват лекари...

05.03.11
09:34

казано от inis9 на 04.03.11, 23:26:

Момичето иска да качи кг. и да си реши проблемите, свързани вероятно с това, а ти я караш да яде треви?

Има ли нужда да наопмням, че най-големите животни на планетата са именно тревопасни? :D :D :D
Това в кръга на шегата, но понякога хормонални проблеми може да са свързани именно с консумацията на месо - както знаем по-голяма част от животните, отглеждани с цел храна се “захранват” с хормони, които в неподходящи количества и при някои организми биха могли да доведат до дисбаланс. Това естествено го споменавам като обща информация и без да се обвързвам със заключения в конкретния случай, тъй като нито съм медицинско лице, нито съм запозната в детайли с проблема на собственичката на дневника.

Здравей Elle ea,
виждам, че в дневника ти се заформя спор около начинът на хранене и затова ще си позволя да разкажа една история от моя живот.

Беше преди доста години. Може би съм бил на твоите години. По време на Великденските пости и аз реших да  постя. Не бях наясно какво да правя, за да спазя обичая и се допитах до един свещеник, който ми беше комшия. Той беше изключително ерудиран и с богата обща култура. Попитах го:
- Отче, кажи ми - мога ли да ям месо, мога ли да пия алкохол, какво ми е разрешено да правя ?
Той ме погледна и ми отговори:
- Синко, ако ти се яде нещо - хапни си. Ако ти се пие нещо - пийни си.
Каквото те е угодно, е угодно и  Богу, но по малко!
Аз бях малък, хвърчах в небето и не разбрах какво иска да ми каже този човек. Но тези думи останаха в съзнанието ми.

Така, че моят съвет е:
Намерете баланса! Яжте всичко, което ви се яде, но бъдете умерени. Всяка крайност, в един момент, води до негативен резултат. Бил съм няколко години вегетарианец и се чувствах прекрасно. След това консумирах месо в големи количества и пак се чувствах добре. Всеки трябва да разбере сам, за себе си, кое е най-добро за него. Но се старайте да бъдете умерени!

Относно “Проблемът с килограмите”.
На снимката, която си качила, не виждам нищо тревожно. Виждал съм болно слаби жени и ти не си от тях. Проблем е, ако не се чувстваш добре на тези килограми. Да те успокоя -  с годините, обмяната на веществата се забавя и даже и да не искаш - ще качиш килограми. Не забравяй, че още растеш и се променяш.
Относно “Женският проблем” - като изключим медицинският аспект, по-голямо значение има начинът на хранене, отколкото теглото ти.

05.03.11
21:35

Първо,благодаря ви за изказаното мнение, за мен  то е много важно.Аз не мисля,че проблемът е в месото, тъй като не го консумирам нито толкова често, нито в толкова голямо количество,пък и то  не е нещо по-различно то риба,пуешко и пилешко.Вярно е,че ги тъпчат с хормони, но по тази логика аз трябва да се откажа от почти всичко,което консумирам и да стискам палци,че то е пощадено от съвремените методи за производство.
Пък и аз съм си месоядно същество по природа, и ако изключа месото няма с какво да го заменя.Преглеждам абсолютно всеки ден менюто на Маргаритка, а преди малко и на Fire-да, храната им е страхотна, но мен не би ме заситила.Пък и все още се водя подрастващ, така че е добре да се лишавам от каквата и да било храна.

vladokar,много ми хареса това,което ти е казал свещеникът-в крайна сметка отровата е в дозата.Ако човек подхожда с умереност към всяко едно нещо в живота си, то той няма да сбърка.Важно е да познава предела си и да не го прекрачва.Или както е казал самият Аристотел умереността е средина, но и край!
Странното в случая е, че никога не съм се чувствала по-добре, отколкото на тези килограми.Имам енергия,имам сили, не съм се разболява от 4 години, а от откакто тренирам дори и настинка не ме хваща.Ако не беше този проблем щях съвсем спокойно и щастливо да и живея, но той ме измъчва,защото е индикация, че нещо не е наред,че имам някаъв дисбаланс.И затова съм в противоречие със самата себе си.Не пуша, не употребявам алкохол, храня се добре, спортувам и пак по някаи параграфи съм по-нездрава от онези,които дори нямат намерие да променят вредните си навици.Парадоксално, но факт.И не искам да променям живота си, не искам да се отказвам от онова,което съм постигнала.

Но стига толкова лирически отклонения...

Днес бях на олимпиада и се наложи да стана прекалено рано,колкото и кафе да изпих, не ми помогна,а няколкото часа писане направо изцеди цялата глюкоза, която ми беше останала...

Храна:
Закуска-2 супени лъжици ленено семе, 4 супени лъжици овесени ядки, 200 гр кисело мляко, една чаена лъжичка мед и канела; чаша зелен чай и кафе.
Обяд-150 печено пуешко месо,1 купичка супа от боб,30 гр тофу, 1филия хляб, 100 гр “Котидж”,30 гр сирене, моркови,орехи и бадеми;
слеобед- орехи,орехи и пак орехи
Вечеря-омлет от две яйца с кашкавал и синьо сирене ,100 гр тофу,100 грама извара,1 филия хляб, салата от айсберг, моркови, спанак;орехи.

Искам да отбележа,че това ми беше сигурно първата вечеря без краве сирене от началото на годината.Дори и традиционния “Котидж” беше подминат.

Тренировка-с швейцарска топка.Имената на повечето упражнения не ги знам, така че няма да я описвам.

06.03.11
20:50

Отнова олимпиада,отново ставане рано..
Закуска-2 супени лъжици ленено семе, 4 супени лъжици овесени ядки, 200 гр кисело мляко, една чаена лъжичка мед и канела; тази път си направих силен черен чай и ми подейства доста по-ободрително
Обяд-1 купичка супа от картофи,1 яйце,50 гр тофу, 1филия хляб, 100 гр “Котидж”,50 гр извара, 20 гр сирене, моркови,спанак,орехи и бадеми;
Вечеря-120 гр сьомга,1 купичка супа от картофи,100 гр тофу,100 грама извара, хляб, 30гр сирене, един морков и малко грах

Движение:
30 минути йога
+тренировка:
3 кръга с интервали 30:10
Sumo Jump Knee Up
Sumo Pulse Calve Raise
Reptile on the ru
Reptile Push Up
Knee Hugs
Ab Burn Out
и понеже не ми стигаше-странични планкове- 10 без задържане и преден за 1.50, но вече не ги правя на лакътна опора.

07.03.11
20:31

Тренировка
12 минути бягане с 9км/ч
3х20 напади с 3 кг в суперсерия с 3х25 клекове с 2.5 кг
3х15 крънчове встрани в суперсерия с 3х30 крънчове и 3х20 махове
3х25 повдигане на краката от лег в суперсерия с 3х25 екстензии за кръста
6 минути бързо ходене под наклон
6 минути тичане с 10 км/ч

По-късно през деня:
-стречинг
-30 минути йога
Прогнозирам,че утре ще имам сериозна мускулна треска

Храна:
Закуска-2 супени лъжици ленено семе, 4 супени лъжици овесени ядки, 200 гр кисело мляко, една чаена лъжичка мед и канела; чаша черен чай
-тренировка
След тренировката-1 голяма филия с мед, 1 флеш от мандарини,1 киви
Обяд-пилешка пържола(нарочно не беше голямо количество) ,100 гр “Котидж”,50 гр сирене,1 филия хляб,100 гр тофу, малко синьо сирене и кашкавал,спакак, един морков и малко орехи
Следобед-1 филия с айсберг-малко войнско ядене се получи
Вечеря-спанак с масло, гъби, сметана,синьо сирене,краве сирене и кашкавал, задушен на тиган ,100 гр “Котидж”, 50 гр сирене, 60 гр извара,1 филия хляб,50 гр тофу, един морков, кайсиеви ядки

11.03.11
21:30

Тренировката вчера:
12 мин пътека
3х15 раменни преси с 4 кг в суперсерия с 3х15 повдигане на ръце встрани с 2 кг и 3х20 извивки в страни с 10 кг
2Х12 бицепсово разгъване с 5 кг и 1х15 с 4 кг в суперсерия с едностранно трицепсово разгъване с дъмбел зад глава 3х15 с 3кг
3х20 крънчове встрани от лег в суперсия с 3х20 повдигане на краката от лег
и 3х25 екстензии за кръста
12 минути пътека - 5 минути бягане с 10 км/ч, останалото бързо ходене по наклон.

Със зелено отбелязвам новите упражнения.
Храната няма да я описвам,защото беше пълна каша.

13.03.11
21:45

Храна:
Закуска-2 супени лъжици ленено семе, 4 супени лъжици овесени ядки, 200 гр кисело мляко, една чаена лъжичка мед и канела; чаша черен чай
Предиобед-1 филия с пуешко
Обяд-супа с елда и леща, ориз с грах, броколи и моркови, сирене,спанак, синьо сирене, извара, ядки
Вечеря-огромно количество броколи и гъби с кашкавал,извара и синьо сирене, запачени с 2 разбити яйца, 1 филия хляб,малко сирене, спанак и моркови

Движение:
-йога
-упражнения с топка
-едно от предизвикателствата на Сузана
- продължителен стречинг

15.03.11
20:05

Понеделник:
12 минути бягане с 9км/ч
3х20 напади с 3 кг в суперсерия с 3х25 глутерус мост с 10 кг диск
3х20 крънчове встрани в суперсерия с 3х35 крънчове и 3х20 махове
3х25 повдигане на краката от лег в суперсерия с 3х25 екстензии за кръста с 2.5 кг
6 минути бързо ходене под наклон
6 минути тичане с 10 км/ч

Храна:

Закуска-1 чаена лъжица чиа*,2 супени лъжици ленено семе, 4 супени лъжици овесени ядки, 200 гр кисело мляко, една чаена лъжичка мед и канела; чаша черен чай
След тренировката-1 филия с мед, 1 фреш от  грейпфрут
Обяд-пилешка пържола, извара, сирене, 1филия, кисело мляко, моркови, спанак
Следобед-1 филия с пуешко и китайско зеле
Вечеря-сьомга,1 филия хляб, сирене,извара,моркови и китайско зеле

17.03.11

Храна:
Обяд-2 яйца на очи, извара, сирене, 1 филия хляб, моркови и спанак
Следобед-1 филия с пуешко и китайско зеле; орехи;
Вечеря-голяма салата от айсберг,грах,моркови,сусам,синьо сирене,пилешко,зетих и кимион, 50 гр “Котидж”(вкуса му вече почва да ми писва),извара,сирене(не знам защо не този дни грамажите ми са около 10-15 гр, а не обикновенните 50),1-2 филии хляб

Искам да отбележа,че макар да е минала средата на седмицата,това е вторият ми прием на пилешко месо досега.Реших поне за сега да го намаля и да го заменя с риба и яйца.

Движение:
-една от тренировките на Сузана
-йога

18.03.11
20:58

Движение:
-30 миниту йога
-тренировка, която изглеждаше по този начин:
+1000 скока -6.58
3 кръга от
+20 екстензии на кръста върху топка
+20 Sit Up Crunches
+20 Side Crunches
+200 скока Rope Jack
+200 скока scissors
+ 50 скока на всеки крак

Храна:
Обяд-1 филия хляб,1 яйце, 10-20 гр сирене, извара, 100 гр “Котидж”, голяма салата от айсберг,грах,моркови,сусам,синьо сирене,пилешко,зетих и кимион;
Следобед-100 гр кисело мляко, 1 филия с пуешко и китайско зеле; орехи,зелен чай,
Вечеря- снежанка, скумрия на скара,салата от айсберг,грах,моркови,сусам, зехтин и кимион, 50 гр “Котидж”,извара,20-30гр сирене,1 филия хляб,доста орехи и бадеми
по-късно -сигурно пак зелен чай

20.03.11
21:11

Днес:
Закуска-обичайната, но отнове се върнах на зеления чай-черният свърши :(
Предиобед-1 филия с пуешко
Обяд-70 гр ориз със спанак,общо 30-40 гр сирене-краве и козе,малко пуешко, 100 гр “Котидж”,грах и моркови,бадеми;
Следобед-бадеми и чаша зелен чай
Вечеря-1 яйце, 1 филия хляб,огромна салата от марула, китайско зеле,краставици,синьо сирене, сусам, зехтин,30 гр козе сирене,100 гр “Котидж”,орехи и бадеми;имаше и още нещо но не мога да се сетя

Впечатления:

Вчера трябваше да вечерям в заведение.Поръчах си тиквички с домати и моркови, запечени с моцарела.В последствие ме заболя много силно корема.Бях забравила защо не обичам да се храня навън-бяха сложили толкова много мазнина върху зеленчуците, пък и те сигурно са били нитратни, след това цяла вечер не можех да си намеря място то болка.Явно,че огранизмът ми е станал доста чувствителен на тема “боклуци” и веднага реагира остро.

Пак вчера имах тренировка-днес пък имам мускулна треска.Дори и при най-елементарните упражнения усещам някакъв вид мускулна умора, затова днес реших да си почина активно.Единственото ми дивежение освен ходене беше йогата и едно от exercise challenge на Сузана.Надявам се утре да съм пълна с нови сили и енергия.

Днес е неделя и за тази седмица съм яла пилешко само 2 пъти!

Миналата неделя бях решила оттук насетне да включи въглехидрати във всяко свое хранене без значение дали е закуска, обед или вечеря и се радвам,че изпълнявам това си решение.Определено преживях “фобията” си от тях.Сега единственото,което искам е да се храня нормално и балансирано и да си спортувам,без да се “страхувам” от дадени храни.

Започвам да проучвам всякакви рецепти със суперхрани-чиа, конопен протеин,гуарана-имам чувствато,че те ще ми донесат не само много сила и енергия, но и разнообразие в менюто.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1