01.02.11
22:01
Аз съм момче на 17 години тренирал съм 4 -5 месеца с прекъсвания ! 1,70 см съм висок тежа 77 кг и искам да попитам дали тази програма става ?
понеделник -гърди и трицепс
вторник -крака
сряда-почивка
четвъртък - гръб и бицепс
петък -рамо и трапец
събота и неделя -почивка
и мисля да си вземам Creatine
Ако някъде греша моля ми кажете как да го поправя може да ми дадете и линк директно към някаква програма мерси предварително на всички : )))
Темата беше редактирана от Jack Daniels на 01.02.11 22:03.
Грешиш в това, че се хвърляш веднага на добавки, иначе другото става. Потренирай пък ще прецениш дали ти допада тази програма :)
02.02.11
17:40
не просто разбирам че нещо не ми е достатъчно за това искам да си вземам Creatine : )))
Ако при стаж 5-6 месеца усещаш, че нещо не ти е достатъчно то това най-вероятно е правилното хранене. Не искам да се изказвам, тъй като не мисля, че съм особено компетентен. Все пак, преразгледай приема на протеини, въглехидрати, мазнини, витамини. Ако се чувстваш преуморен и отпаднал значи трябва да погледнеш нещо в програмата ( брои серии и брои упражнения ). Иначе не е лошо, че пиеш креатин, дори напротив. Просто имам предположение, че проблемът е другъде.
а защо реши, че точно в креатина е разковничето? ;)
доста други неща могат да са недостатъчни ... или прекалени ;) какво по-точно искаш да постигнеш?
02.02.11
18:38
Ам, че то това не е програма, а сплит (разделяне на мускулните групи в отделни тренировъчни дни). Програмата включва видове упражнения, брой упражнения, брой серии, брой повторения и много други. Ще перефразирам въпроса ти: Този сплит става ли? Отговор: Става, но зависи за кой. За теб не става. Става за хора, които са тренирали около година и то без прекъсвания. При 4-5 месеца тренировки, при това с прекъсвания трябва да тренираш като начинаещ. Това означава 2-3 пъти в седмицата като тренираш цялото тяло. Ето нещо, което става за теб - http://www.bb-team.org/workout/1359_programa-za-obem-v-tri-dni-za-nachinaeshti#axzz1CoxVbX00 . Също така забрави за креатина...забрави за добавките като цяло. Наблегни на качествената храна като за начало, пък след няколко месеца ще мислиш за добавки. Те не вършат чудеса, ако се надяваш на това. Те само дават едно допълнително рамо, но преди това трябва да си изградил основите, което при теб явно още не е стало. Успех! ;)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 02.02.11 18:42.
02.02.11
21:51
мисля че правя прекалено много серии горе долу колко упражнения препоръчвате за една група например днеска правя гърди и трицепс да кажем колко упражнения за гърди и колко за трицепс горе долу като за начинаещ ми трябва ?
добре де, вместо да задаваш общи въпроси, що не си напишеш програмата и храненето за да се коментира нещо конкретно? аз и да ти кажа как тренирам гърди и трицепс, защо си мислиш, че при теб тази тренировка ще е ефективна (това важи и за тренировката за всеки един в този форум).
просто като информация - тренирам гърди с 3 упр по 4 серии и трицепс с 3 упр, но не в един ден. ако тренирам гърди с трицепс, трицепса е 2упр с по 3 серии ... при вече 8-9години стаж.
03.02.11
14:08
ами все още не съм пробвал програмката за това ва питам дали е хубава а за яденето - ям през всеки 2-3 часа по малко и всичко ! освен сладко ,чипс безалкохолни напитки , луканки, торти, кетчуп,майонеза и т.н. : ))
това, което си написал в първия пост, не е програма, а някакъв ... график. ще стане програма, когато добавиш упражнения, серии, повторения.
03.02.11
16:29
добре мрс че ми го казахте за това ви казвам нов съм искам да науча нещичко от вас : )))