04.02.11
14:52
Измислих една програма.Целта е сваляне на мазно от краката,който иначе са много мускулести.Храната ще бъде общо взето НВД.Стажа е 1 година.В същото време ям креатин и другата ми цел е покачване на силата.Някой ще измрънка пак че няма бедра в програмата...ама как да има- имам бахти гена растът ми като гъби...Нещо по въпроса...?
събота
ЛЕГ 5Х5
НАБИРАНЕ 5Х5
РАМЕННИ ПРЕСИ 5Х5
ГРЕБАНЕ 5х5
ФРЕНСКО 4Х8
понеделник
НАБИРАНЕ 5Х5
ЛЕГ 5Х5
ГРЕБАНЕ 5х5
РАМЕННИ ПРЕСИ 5Х5
БИЦЕПС 4Х8
сряда
РАМЕННИ ПРЕСИ 5Х5
НАБИРАНЕ 5Х5
ЛЕГ 5Х5
ГРЕБАНЕ 5Х5
РАЗТВАРЯНЕ ЗА РАМО 4Х8
четвъртък(малко гейска тренировка)
КОРЕМНИ ПРЕСИ 4Х12
ПОВДИГАНЕ КРАКАТА 4Х12
МОЛИТВА 4ПО12
ПРАСЕЦ 4ПО12
БОТИЛКА 4ПО12
Темата беше редактирана от PULLUP на 04.02.11 16:47.
04.02.11
15:15
1. ако имаше зверски крака щеше да сложиш снимка в галерията си
2. тва’ че са големи и мазни незначи, че имаш ген за крака .. по-скоро е ген за мазни крака :D
3. дори и да предположим, че имаш големи,релефни и силни бедра тва’ пак не е основание да не ги тренираш
04.02.11
15:21
3 дена правиш лег , преси , гребане и набирания - еднотипна тренировка , според мен трябва да разнообразиш.
04.02.11
15:24
няма тяга... и най-парадоксалното е, че искаш да свалиш от краката а дори ги няма в програмата ?!
Ето ти снимка..Така изглеждат след една година без да съм направил нищо за тях.Вярно че са мазни ама и мускул има.ЗА кратко съм пробвал да ги тренирам и за 1-2 седмици стават огромни... :D
Мнението беше редактирано от PULLUP на 04.02.11 16:50.
04.02.11
17:53
Наистина ли мислиш,че като правиш акцентираш на това да правиш бицепс,трицепс бла бла малките мускулни групи,ще създадеш достатъчен енергоразход за да изчистиш краката!?!?!Пък и хайде пак се замисли,кои упражнения дават сила на цялото тяло.Пък и още повече се замисли как ще се храниш :P
Мнението беше редактирано от Denis22 на 04.02.11 17:53.
Клек и тяга в никъв случай нама да правя защото много ми надуват краката.Аз до сега съм тренирал на сплит гърди+бицепс,гръб+трапец,рамо+трицепс.СЕга малко за разнообразие реших да потренирам с базовите упражнения за горната част на тялото.Пък краката се надявам д а отслабнат от НВДто.Мисля единствените въглехидрати в храната ми да е меда който ям зарди креатина... Идеята за сила ми влезе вчера в главата...Пробвах да напрая рекорд и бутнах 2 пъти 100кг на лег и май имах сила за 3ти път... ТАка че търся сила най-вече на лежанката,раменните преси и набиранията...
Мнението беше редактирано от PULLUP на 04.02.11 18:08.
Мен пък ме накефи, че каза “Ям креатин” :D.Направо от шишенцето а? :D.Само сваляне от краката е невъзможно, апък и ти изглеждат добре.
04.02.11
18:10
Грешка е мен ако питаш.Краката ти би трябвало да растат ако се храниш за растеж,но понеже целиш сваляне на мазнини,едва ли ще се надуят.Пък и с клек и тяга даже ще увеличиш постиженията си на лежанката,пресите и набиранията ;)
казано от martinski на 04.02.11, 18:09:
Мен пък ме накефи, че каза “Ям креатин” :D.Направо от шишенцето а? :D.Само сваляне от краката е невъзможно, апък и ти изглеждат добре.
Бъркам с лъжицата слагам в устата и пия вода :D
казано от Denis22 на 04.02.11, 18:10:
Грешка е мен ако питаш.Краката ти би трябвало да растат ако се храниш за растеж,но понеже целиш сваляне на мазнини,едва ли ще се надуят.Пък и с клек и тяга даже ще увеличиш постиженията си на лежанката,пресите и набиранията ;)
РЕшил съм да стоя далеч от тези 2 упражнения...
Като цяло искам крака като на Кристиянчо и горна част на тялото като на Петко К ... :D
Чистенето с креатин, докато тренираш И за сила...
Малко странно звучи. Не знам, как ще успееш 3 пъти седмично да комбинираш лег с раменни преси. С тежък лег, преси и френско...2-рата тренировка, може да е доста тегава.
Нетренирането на крака и орелефяването им, надали имат много общо.
Освен всичко друго, клека и тягата, имат немалък принос към добиването на стабилност при други упражнения. Решил си да не ги правиш - окей.
Макар и в оригиналното 5х5 да има гребане, според мен, този протокол не е най-подходящ за прилагане на това упражнение.
казано от 6th на 04.02.11, 18:24:
Чистенето с креатин, докато тренираш И за сила...
Малко странно звучи. Не знам, как ще успееш 3 пъти седмично да комбинираш лег с раменни преси. С тежък лег, преси и френско...2-рата тренировка, може да е доста тегава.
Нетренирането на крака и орелефяването им, надали имат много общо.
Освен всичко друго, клека и тягата, имат немалък принос към добиването на стабилност при други упражнения. Решил си да не ги правиш - окей.
Макар и в оригиналното 5х5 да има гребане, според мен, този протокол не е най-подходящ за прилагане на това упражнение.
Добре дай ми някаква идея какво да променя...
04.02.11
19:31
колко са ти краката бе мъжки като размер ?! и колко си висок ?!
Ще ги измеря някой път.Ама дебелички идват особенно за дънки...Висок съм 180см,90кг.
04.02.11
19:35
Твоя работа е макар и да не съм съгласън (пък и никой не ме пита).Успех ти желая :)
Мнението беше редактирано от Denis22 на 04.02.11 19:36.
04.02.11
19:36
1. метъра едвали е далеч от теб ;)
2. и аз ако си взема дънките от 6 клас и на мен ще ми идват теснички
3. като ги гледам на снимката не изглеждат по-големи от моите или ако са по-големи са с 5см Максимум което за разликата във височината ни ( 15см за тебе ) си е нищо ... очаквах да видя нещо зверско което да те откаже да тренираш крака но не го видях... чист мързел си е твоето :D
Не е човек тряа да ги сваля тия крака с дънкито се чувствам като трактор.Най-ме дразни посредата където се търкат...
Ама тая тема се извъртя в убеждения колко са ми малки краката,а въпроса беше добра ли е програмата?
Опаа измерих ги с рулетката в най дебелата част 65см...0о0о
Мнението беше редактирано от PULLUP на 04.02.11 19:44.
04.02.11
19:49
еми добре по програмата да говоря в нормалната 5х5 програма се тренира 3пъти седмиично като във всяка тренировка участват трите основни движения ( тяга,лег,клек ) и към тях се добавят вече раменни преси,набирания,кофички, нещо за бицепс и трицепс... ти дефакто тренираш 1ден а другите два са същите само дето са с разменени позиции на упражненията... и 5х5 е програма за сила доколкото знам затова се тренрат тежки движения ( тяга,клек,лег,раменни преси.. ) с до 5 повторения.. в твоята програма има само 2 базови да ги наречем ( лег-а и раменната преса ) ти искаш да тренираш по програма обославяща серии с до 5 повторения ( без асистиращите ) но заменяш мощните движения с други... Незнам дали ще има ефект или не... но искаш да свалиш мазнини с програма която си е за сила... незнам дали ще стане НО УСПЕХ... дано не си останал с впечетление, че ти мисля злото и, че мразя всеки който не прави клек и тяга :) няма ткаова нещо
Не съм спокойно.Еми какво по-добре ли ще е да тренирам по стария сплит за маса рамо+трицепс пък да ям малко ...ии какво ще стане?Междодругото съм забелязал че ядеш някви закуски и подобни,смисал не правиш някви режими с много протеин пък си добре...как става тая работа?
04.02.11
20:42
Ген братчето ми :) и зависи аз не искам да съм ‘’добре’’ искам да съм ‘’невероятен’’ .. което трябва да те води до мисълта, че не съм се примирал с това което имам сега :) а и лека полека оправям храненето.. не съм попълвал дневника си близо месец... през този месец се промениха доста неща :)
Е, аз ти дадох някои насоки. Ако аз ти направя програмата, това няма да бъде твоята програма. :)
Не виждам проблем, набирането да не е точно 5х5 и да не е във всяка тренировка, а гребането да е в 12-8 повторения.
В един от дните, вместо 5х5 лег и 5х5 раменни преси да бъдат заместени от полулег с 5хповече повторения и да добавиш френско, с което да довършиш бутащите за тази тренировка.
*При мен лично, комбинацията на раменни преси и упражнение за гърди, автоматично ме води към раменни преси и кофи.
Това дето казваш за лежанките аз си го мислех,просто не го написах за по бързо.И защо набиранията и гребането да неса в 5х5?
Раменните преси също нама да се еднотипни ще се радуват с щанга ,с дъмбели ,зад врат,от наклон...Другата идея е че когато имам френско наблагам в тази тренировка на гърди и трицепс,когато имам за бицепс наблягам на гръб и бицепс..и когато имам разтваряне за ромо наблягам на рамо в този ден-за това и раменните преси съм ги сложил първи..Въпроса е дали тази програма е по подходяща от класически сплит когато храненето ми не е за маса ,а по скоро за сваляне?
За гребането - при тежест за 5 повторения, техниката е много лесна за разваляне.
Набиранията - 25 бройки(5х5), не са нещо особено. Дори и с тежест. Имаки предвид ника, който си избрал, предполагам че няма да ги усетиш.
Схванах идеята ти за разпределението и наблягането на мускулните групи.
Опитвай така, ще я доизкусуряваш след проба.
Не мога да ти напиша, кое ще е по-добре за сваляне. При лошо хранене, ще е еднакво зле.
По принцип, не е много хубаво да променяш всичко - програма И хранителен режим, защото така и няма да разбереш, кое как работи при теб.
06.02.11
21:10
Щом не искаш да хипертрофират краката, тренирай ги в малък обем. Няма как да качиш силата на НВД. Сила, функционалност това е свързано предимно с яки крака. Искаш невъзможното. Доста е трудно да се бориш с гена си. Затова тренирай нормано, изчисти и ще изглеждаш добре. За да изглеждаш добре е достатъчно да имаш достатъчно ММ, добре разпределена(т.е да си силен и функционален) и изчистен от мазнини.
14.02.11
22:27
казано от martinski на 04.02.11, 18:09:
Що е батка и аз тей от кутията греба 1 мерна лъжица и рупам с водица.