23.07.10
02:20
Аз пия L-carnitine на P&B LABS с гуарана и за две седмици свалих 4кг. Но все пак всеки организъм е различен.
23.07.10
07:49
И ако си мислиш, че си направил нещо кой знае какво - жестоко се лъжеш. По - скоро си в огромна грешка с това сваляне.
Народе ! Не си давайте парите на вятъра !
Истина е в :
Пропионила е голяма работа.
Мнението беше редактирано от emzo на 23.07.10 08:09.
Само едно немога да разбера на тоя Карнетин.Закво има карнетини за по 60-70 лв,като за 80 може да си земеш бърнър който ще ти помогне в пъти повече+ тва има същото количество карнетин+ още други съставки.Немога да ги разбера тия хора и тва е :)
Имам въпрос...взех си Л-карнитин на биотех (течен 500мл) на опаковката пише по 10мл преди тренировка да се приема...Върпосът ми е следния...така ли да го взимам (10мл преди трен) или 5 преди 5 преди лягане или някакъв друг начин?
преди 1 ден взех 5мл преди трен и 5 преди лягане...тоя преди тренировка добре, но тоя преди лягане... същата вечер (след около 3-4 часа започна да ме боли корема, след което последва повръщане, температура и рядко щастие) та се зачудих възможно ли е всичко това да бъде от л-карнитина??
Л-карнитинът е 500мл шише на Биотех...пише 10мл преди тренировка(само), но четох че се взима преди и преди лягане.
Та всички тия гадории може ли да са причинени от Л-карнитина или е друг случай??
ПС: вече ходих на лекар, всичко е наред (без проблеми), но идва съмнението да продължавам ли карнитина или не ( бях го взимал само 1 път)
Мнението беше редактирано от badtroll на 27.08.10 15:36.
27.08.10
18:15
Трек Нутришън, но течен, има добър ефект стига да не разчиташ само на него, иска си кардио и диета, не вярвайте в чудеса, пробвал съм какъв ли не л-карнитин, колкото до фат-бърнерите, пълни гом...а, странични ефекти много на брой, хипертермия, високо кръвно, сърцебиене, не знам как позволяват дори да се продават тези боклуци на пазара, но всеки си отговаря сам за собствения си организъм, една препоръка, никога не взимайте неща с чийто деиствия не сте запознати напълно, четете :)))))))
А какво ще кажете за това: AMINOSTAR L-Carnitin & Pyruvat Liquid
Мнението беше редактирано от cool`man на 11.09.10 21:11.
Емзо, няколко пъти споменаваш “при добър хранителен режим”.
Освен отрицателен калориен баланс, намалени въглехидрати, има ли нещо по-специфично отностно храненето?
Знам, че карнитина се усвоява по-добре с мазнини...
02.10.10
16:48
Трето принципно условие за ефикасната работа на Л-карнитина е да взимащият го, да има поне средна физическа активност през деня, а не да се мести от колата на стола в офиса и обратно. Ако това + 1 час спорт е всичко с което разполагаме, а сме на възраст 40+, то по-добре е да се насочим първо към лецитин и L-картнитин + термогеници , ако имаме излишни пари за това.
Да се приема L-карнитин и да се разчита най-вече на ниски дози и базовата метаболитна обмяна (BMR) не е добра стратегия.
Четвърто принципно условие, е когато се разчита на висок BMR (млади хора), порциите храна, които се консумират през деня да са поне пет и с ниска калоричност като %, при намаляваща калорийна крива вечеря->закуска.
Мнението беше редактирано от Владимир Недков на 02.10.10 16:49.
Здравейте.Искам да попитам дали има проблем ,ако комбинирам Омега-3 рибено масло на NOW с течен L-carnitine на Met-Rx? В смисъл нали Л-карнитина използва мастните клетки за енергия ,а Омега-3 всъщност са мастни киселини.Мисълта ми е да не би да си пия хапчетата рибено масло и после Л-карнитина да си ги разгражда за енергия :D .Сори ако въпроса ви изглежда малко тъп ,но просто се притеснявам да не си давам парите на вятъра.
PS @ Владимир92 Л-карнитина има смисъл да се пие преди лягане.Виж тук -> http://www.bb-team.org/articles/1039/#axzz11WF7AWVw
цитирам по-точно - “Нощем мускулите изразходват почти само мазнини, за да запазят глюкозата за мозъка. Нивото на инсулина е много ниско, а това на глюкагона е високо. Получава се засилено изгаряне на мазнини.”
Мнението беше редактирано от redknight на 05.10.10 20:46.
Здравей те,
надявам се на малко помощ.
Така да обясня и да ме посъветвате. От един месец ходя на фитнес, искам да отслабна и да си оформя леко тялото. Мисля да почна да вземам л – карнитин. Доколкото разбрах от прочетеното трябва да го пия в тренировъчен ден 1-2 часа преди тренировка и преди лягане от 2-4гр. Само че аз ходя вечер на тренировка от 19.00 и в 23.00 часа съм в хоризонтално положение. Когато вземам дозата вечер преди лягане ще съм вечерял и ще е минало 1-2 часа от храненето, някой път може и по малко. Това дали ще е проблем. Когато не тренирам трябва да го пия сутрин и вечер.
По точно ме интересува преди ядене ли трябва да го вземам и съответно след колко време мога да ям или след ядене и колко време след яден трябва да приема карнитина .
Ям по два пъти на ден, на обед и вечер. Сутрин от години не ям, така съм свикнал.
Ходя на фитнес 3-4 пъти в седмицата. Имам си програма.Като след тренировка правя по 20-30мин кардио. А събота и неделя когато мога ходя да бягам на стадиона.
Четох, че някой хора го вземат сутрин и преди тренировка в тренировъчен ден. Кой е по добрия вариант за мен.
Притесняваме и това, че в тренировъчен ден когато трябва до го взема, преди тренировка и след вечеря л-карнитина, дозите ще бъдат приети в рамките на 5-6 часа.
Благодаря предварително, надявам се скоро да получа отговор.
Мнението беше редактирано от bobini на 15.11.10 12:18.
15.11.10
13:11
казано от bobini на 15.11.10, 12:14:
Ям по два пъти на ден, на обед и вечер. Сутрин от години не ям, така съм свикнал.
Промени си хранителния режим. Преди да направиш това, съветите за приемането на L-Carnitine няма да ти бъдат от полза. “Така съм свикнал” не е сериозен аргумент, а ще компрометира всичките ти усилия. Ще успееш да свикнеш с правилното хранене по-бързо, от колкото очакваш.
Добре за храненето съм на ясно че трябва да го променя. А дали ще мога да получа отговор и на другите си въпроси сега. Благодаря предварително.
Искам да попитам кое е по добро за изгаряне на мазнините по време на кардио тренировка fat burner или l carnitine.
15.01.11
11:55
Здравейте,
на 40 години съм, 110 кг. доста надебелях последните 3 - 4 години та сега се опитвам да се върна в едни по-прилични килограми (около 90). (giggle) От около месец съм на НВД(доста стриктно) и сутрин тренирам с гирички и кардио (40 мин вело) на гладно 5 пъти седмично. Преди се хранех по 3 пъти дневно сега ям по 5 пъти дневно но по-малко. След тренировка и следобед приемам протеин на Optimum. Резултатите ми са повече от добри и се чувствам перфектно. Режима на хранене и тренировки си го съставих сам с информация от този сайт и форума за което искам да благодаря на всички Ви.
Сега имам нужда от съвет.
Приемам сутрин около час преди тренировка 3 гр. L-carnitin на Bio Fit, а отсега ще започна и 1 гр. преди лягане. Тъй като прочетох, че трябва да спра карнитина за 2 - 3 седмици бихте ли ми препоръчали някоя друга хранителна добавка със същото или подобно действие която да приемам в тези седмици/месец за да продължа с добрите резултати. Мога да си позволя добавки от по-висок клас като цена ако това има значение. От друга страна тъй като за никъде не бързам мислите ли, че ще е по-добре да не експериментирам излишно с добавките.
Благодаря Ви предварително. (bow)
най-вероятно задавам глупави въпроси,ама не можах да си отговоря само с четено,та:
1. мисля да си взема карнитина на Now течен 93гр.да го пия по милиграм преди тренировка+кардио (правя двете сутрин) и след това вечер преди лягане.за дозировка ще слагам по 1гр на прием (170см,65кг,НВД),като в последствие ще увелича на 1.5 и докъде ми стигне за месец.ок?
2. след изтичането на месеца, как се възвръщат стопените мазнини? четох,че при продължаване на кардио дейност няма опасност от внезапно надебеляване,но някак мн положително ми дойде : )
3. колко време след прекъсването мога(?трябва?) да го пия отново и ще ми се наложи ли ако не влизам в сериозно качване до след лятото?В момента нямам възможност да отделям по 100 лева на месец за карнитин,няма да ме израдва и ако го пробвам, а пък лятото като искам пари и тяло,да се окаже,че съм поизбързал (ясно става,предполагам,че не съм много навътре с добавките ^^ )
Мнението беше редактирано от lotfil на 04.02.11 20:27.
Че не си чел 1ия пост в темата е повече от ясно, но виж ако пиеш по МИЛИГРАМ - ще ти стигне за мнооооооооооого време :D
Да, много четох наведнъж и ми стана каша в главата (blush) Ами добре, две седмици почивка да са, аз пари за повече от месец в близко време не мога да отделя. Все пак, при това свикване на организма, след това ефектът спира ли до степен, че няколко дни ленивост и организмът ми възстановява мазнини до положение месец назад? : P Или има някакъв траен пречистващ спомагателен ефект ^^
08.03.11
20:53
Писането на кирилица във форумите е задължително.
Г.Гайдов
Мнението беше редактирано от Георги Гайдов на 08.03.11 21:29.
08.03.11
21:48
искам да попитам http://www.belchohristov.com/7784.html за това дали е хубав ?
08.03.11
23:48
Той, че е хубав, хубав е. Цената гледам е 46лв, предполагам за 50-те капсули, всяка от които по 750мг. Трябват ти по 3-4 на ден в общи линии, може и повече даже, т.е. тази опаковка ти стига за максимум 2 седмици. Ориентирай се към Alcalean на Primaforce или към ацетил л-карнитина на Generic Nutrition, далеч по-изгодни са. И най-добре се насочи към друг сайт...
Едит: Всъщност сега виждам, че тези 750 мг, които пише на кутията на снимката се отнасят за съвсем друга разфасовка, за тази специално пише, че дозата е 2 капсули, като има 1гр в доза... т.е. още по-неизгодно е...
Мнението беше редактирано от Мартин Томов на 08.03.11 23:51.
09.03.11
14:36
значи кам това да се ориентирам така ли silabg.com/bg/3980-PRIMAFORCE-ALCALEAN-ACETYL-LCARNITINE-100-caps-.html ?
09.03.11
17:08
или кам това GN Acetyl L-Carnitine кое е по ефективно ? ? ?
09.03.11
17:15
Едва ли някой от тях би бил по-ефективен от другия, вземи този, който ти е по-изгоден. Направи си сметката така, че да пиеш по 3-4гр на ден. Който и от двата да избереш, ще ти трябва и алфа липоева киселина (ALA).
09.03.11
17:37
СМИСЪЛ СЕГА ,КАКВО ТОЧНО ДА НАПРАВЯ ,
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 31.10.11 08:05.
09.03.11
18:43
да ми покажеж по точно някакаж пат , по който да трагна ?
09.03.11
18:59
Имам предвид, че ефектът и от двата продукта ще е еднакъв. Реши колко време искаш да пиеш карнитин, сложи си дневна доза от 4 грама, прецени колко пари ще ти излезе всеки от двата продукта и вземи по-изгодния. Не съм сигурен, но мисля, че на GN излиза по-евтино.. провери все пак. Разпредели дозата на 4 приема по ~1 грам, като гледаш един от тях да е сутрин, един вечер, един преди тренировка и последния да е, когато прецениш така, че да е сравнително равномерно разпределено във времето това цялото нещо. При всеки прием взимай и ALA, на примафорс е удачен вариант (на първата страница е писано за дозировката на алфа липоевата).
09.03.11
19:53
МИ брат аз сам на 14 години и малко ме е страх , да не стане нещо ? от тези работи ?
09.03.11
19:58
Няма какво да ти стане от л-карнитина, но като цяло ти е рано за каквито и да било добавки. Съмнява ме да имаш изграден хранителен и тренировъчен режим на тези години, най-добре ще е да наблегнеш на тях и да се обърнеш към добавките след няколко години.
09.03.11
20:00
ми аз пих един ТРИКРЕАТИН МАЛАТЕ КРЕАТИМ СЦИТЕН НУТРИТИОН , И СЕ МАПОМПАХ МАЛКО И нишо не ми стана
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 31.10.11 08:06.
09.03.11
20:12
И Сега се спрях както ти каза на GN Acetyl L-Carnitine , само не разбраях сас какво да го смеся че да има ефект ?
09.03.11
20:16
Прочети първата страница на тази тема, там пише за алфа липоевата киселина. Аз продължавам да съм на мнение, че ти е рано за добавки, особено за креатин... Имай предвид, че няма да усетиш карнитина по никакъв начин ако не си изряден в храненето и тренировките.
09.03.11
20:28
за това ли става вапрос ???
Acetyl L-Carnitine
1.Какво е и откъде идва ?
Ацетил л-карнитин е диетичен суплемент и е естер на Л-карнитин.Иползва се за подобряване на паметта.Намира се в животински продукти.Известен е още като:
ALC
ALCAR
2. Какво прави ?
АLC поддържа сърдечно съдовата система.Също така е и антиоксидант.
3. На кого му трябва и какви са сипмтомите за недостиг ?
ALC нивата намалят с напредване на възрастта, но т.к. не е крайно необходим недостиг не се получава.
За отбелязване е ,че се използва за лечение на Алцхаймер !
В случая играе голяма роля при намаляне на телесните мазнини, подобрение на настроението, подобрен фокус и издръжливост.
4.Дозировка и странични ефекти.
За нашата цел - намаляване на телесните мазнини за оптимална се смята дозировка от 2-3гр дневно, разделена на 2 или 3 приема.
Странични ефекти почти не се наблюдават !
5. Къде се намира ?
ALC е молекула, която се образува натурално в мозъка, черния дроб и бъбреците.Също се намира и под формата на хранителна добавка.
6. Какви са предимствата пред Л-карнитина ?
Acetyl L-Carnitine
ALC подобрява в краткосрочни и дългосрочни периоди паметта
ALC подобрява настроението (според изследвания при 53% от подложените на тест пациенти)
ALC подобрява производителността (при тест с животни има голямо увеличение на издръжливостта-бягане)
ALC енергийния метаболизъм на невроните
ALC траснпортира мазнините в митохондриите на клетките
ALC подобрява фокуса
ALC подобрява координацията (око-ръка).Прием от 1.5гр дневно в ракмите на 30 дни подобрява координацията при здрави и водещи заседнал начин на живот.
ALC подобрява възможностите за запомняне (научаване) - при жени на възраст от 22-27г. приемали 30 дни ALC е проведен тест, при който са използвани видео игри.След сравняване на резултатите се наблюадава голямо увеличение във:
времето за научване
времето за реакция и нямаляване на грешките.
ALC в момента се проучва като лек за заболяването на Паркинсон.
ALC подобрява съня и времето за възстановяване - поради тази причина единия от приемите в нетренировъчен ден ще е преди лягане
ALC възпрепятства освобождаването на Кортизол в следствие на стрес. (изследванията само върху животни обаче)
—————
ALC увеличава наличието на свободни радикали в организма и затова е необходим приема на:
ALA - алфа липоева киселина
или другите и 2 форми, които се намират малко по-трудно:
R-ALA & K-R-ALA, която се явява антиоксидант.
Приети двете заедно ALCAR+ALA имат синергичен(допълващ) ефект.
————-
ПРИЕМ:
Тренировъчен ден - приема се преди тренировка и вечер преди лягане
ALC:
1-1.5 гр. +100-200mg АLA 30-40 мин преди тренировка и 1-1.5 гр. + 100-200mg ALA преди лягане
Не тренировъчен ден - сутрин след ставане и вечер преди лягане.
1-1.5 гр. +100-200mg АLA сутрин след ставане и 1-1.5 гр. +100-200mg АLA преди лягане
В крайна сметка какво да очакваме:
- подобрена издръжливост
- подобрен фокус
- п0добрена мисловна дейност
- и не последно място - намаляне на телесните мазнини (при правилна диета)
————-
В България има АLC на фирма, която ползва, доколкото разбрах най-добрата суровина - тази на Lonza - NOW FOODS.
09.03.11
20:45
Да, това имах предвид.
09.03.11
20:47
значи да смеся това сас GN Acetyl L-Carnitine .... и сас мн усилен тренировачен и хранителен режим , ще има голям ефект за ооколо един месец ?
09.03.11
20:53
Зависи колко имаш за сваляне, но да, би трябвало да има ефект. Дали ще е голям или не не мога да кажа, все пак не подхождай с нереалистично големи очаквания.
09.03.11
20:55
но като ги смеся както вече казах , ваобще ме е страх да не ми навредят тези добавки и то сериозно ? ? ?