Какво смятате за тази програма?

04.02.11
17:14

Понеделник- гърди и трицепс:
1.лег
2.полулег
3.флайс 
4.избутване с тесен хват от лег
5.Кофички на пейка с вдигнати крака
6.френско или кик бек

Сряда - гръб и бицепс             

1.гребане с Т-щанга
2. гребане с щанга- чукчета
3. едностранно гребане с дъмбел
4. бицепсово сгъване с щанга
5. концентриран сгъване с дъмбел
6. скотово сгъване с щанга

Петък- крака и рамо

1. бедрено разгъване
2. повдигане на пръсти от стоеж   
3. повдигане на дъмбели в страни
4. раменни преси зад и пред врат

Всичко това се изпълнява от лице с 1 година стаж, но неравномерно- от 2 месеца не съм тренирал трябваше да сваля и да изчистя малко в повече тялото си, имам основата, сега вече имам повече време за тренировки. На 20 г. съм, ще използвам Green magnitude, White flood, syntha 6. Целта- маса, релефа го имам но масата ми е много малка само 70-72кг съм. Също така исках да попитам знам че избутването на щанга от клек е многофункционално упражнение което действа на всички мускулни групи, но ме интересува къде да го вместя в програмата си, и ако имате някои забележки по самата програма  ще бъда ви бъда благодарен ако споделите. :)
Ааа да и също така незнам коремните преси къде да ги вместя?

Темата беше редактирана от Aleksov на 04.02.11 21:31.

04.02.11
20:37

Хубава работа, никой нищо не казва... все едно е заразна темата немога да разбера :x
Или е много труден въпросът ми?

еми човеко.. напиши упражненията едно под друго не едно до друго ... така секи ще се бърка... не си ли гледал как пишат статиите с програмите в нета

първи ден - гърди
1. лег - серии Х повторения
2. полулег - серии Х повторения
....
...
втори ден - гръб
1. набиране - серии Х повторения
...
...

да е малко по прегледно нали ме разбираш... като ти видя само написаните упражнения със запетайка е се замайвам напрао и сигурно не съм само аз

04.02.11
21:20

Сега ги пооправих, тва защото днес си ги написах на уорда и затва е станало така...

казано от Aleksov на 04.02.11, 17:14:

1.лег - 3х4-8
2.полулег - 3х6-10
3.кофички - 3х8-12
4.Флайс - 3х8-12
5. Разгъване на скрипец с широк хват - 2х8-12
6. Френско от лег с тесен хват - 2х8-12

Сряда - гръб и бицепс             

1.набиране - 4х отказ
2.Мечка ( гребане с Т-щанга ) - 4х8-12
3.Гребане с дъмбел - 3х8-12
4.Мъртва тяга - 3х4-8 ВНИМАНИЕ ! ! ! 
5.Сгъване на щанга от стоеж - 2х6-10
6.Скотово - 2х8-12

Петък- крака и рамо

1.Клек с щанга - 4х6-10
2.Лег преси - 4х8-12
3.Разгъвач - 3х10-14
4.Сгъвач - 3х6-10
5.Раменни преси - 3х6-10
6.Разтваряне в страни - 3х6-10
7.Разтваряне под наклон - 3х8-12
8.Трапец с дъмбели - 3х12-18

простоо силно ме изтормози това крака+рамо... тва’ е сигурно най-безумния вариант за трениране но ти си знаеш като цяло мисля, че съм поправил нагледните ти грешки и един съвет.. НЕ ТРЕНИРАЙ КРАКА И РАМО В ЕДИН ДЕН

BobbyB

05.02.11
10:12

Всички знаем, че когато правиш гърди се натоварват и трицепсите. По мой наблюдения не е хубаво да правиш тези 2 мускулни групи в 1 ден. Същото важи и за гърба и бицепса. Хубаво е да комбинираш гръб с рамо. Защо си се спрял точно на тази програма? Отдели един ден само за крака. Другите 2 почивай.

Пак казвам - това е лично мое мнение

Мнението беше редактирано от BobbyB на 05.02.11 10:30.

05.02.11
13:29

Програмата д/г е добре, но щом целта ти е маса незнам как не си сложил клек във програмата за крака(базово упражнение за маса)!
Иначе за тренирането на гърди с трицепс за мен е много удачен избор тъй като след гърдите просто ще довършиш трицепса ( дори в един филм на Джо Уйдър препоръчват това съчетаване).
И за маса прави тежки серии с по-малко повторения ( 6-10 повторения )
За корем ... щом не целиш релеф го прави през 2-3 дена и по твой избор прецени с кои мускулни групи да го тренирваш (тъй като лично на мен ми е много омразно да го тренирам след тежка тренировка за гърди, но трябва )
Дано съм бил полезен :)

05.02.11
16:59

Благодаря за отговорите, а да попитам по горе също съм писал, за тези клекове кога да ги правя? къде да ги вместя в програмата? И примерно ако изменя да речем гръб с рамо в един ден и краката с бицепс да ги съчетая? Или е безумно? Дайте идея?

06.02.11
13:01

По-добре краката да са с рамото.А относно клека вмести го като първо упражнение за крака ( без него надали ще изградиш краката, а и цялото тяло).Бях чел някъде,че ако искаш голями бицепси, трябва да клякаш яко ( дано схващаш логиката ми ) :)

ае пичове моя пост не го ли виждате... всичко което го казахте съм го написал вече :D

06.02.11
15:43

Добре приятели, да попитам по надолу видях една тема която е озаглавена- Програма за качване на ММ в 3 тренировъчни дни! в нея гледам програмката е такава:
Тренировка 1:
1:Клек с щанга зад врат - 4х10
2:Хоризонтална лежанка - 4х8
3:Кофички - 4х8
4:Раменни преси пред врат - 4х8

Тренировка 2:
1:Мъртва тяга - 4х10
2:Чукове - 4х8
3:Мечка - 4х6
4:Бицепсово сгъване с щанга - 4х8

Искам да попитам, вие коя ще ми препоръчате? Тази която я съставих аз с измененията по нея от вас, или тази тук?

Мнението беше редактирано от Aleksov на 06.02.11 15:44.

10.02.11
21:44

Колеги, почнах по програма:

1.лег - 3х4-8
2.полулег - 3х6-10
3.кофички - 3х8-12
4.Флайс - 3х8-12
5. Френско от лег с тесен хват - 2х8-12

Сряда - гръб и бицепс         

2.Мечка ( гребане с Т-щанга ) - 4х8-12
3.Гребане с дъмбел - 3х8-12
4.Мъртва тяга - 3х4-8
5.Сгъване на щанга от стоеж - 2х6-10
6.Скотово - 2х8-12

За сега много доволен, само искам да ви питам за петък какво да сложа? Освен крака? и се чудя мога ли да правя и в 3-те дни клек с щанга на раменете като за първо упражнение? или да го изолирам в петък с нещо каквото вие предложите, че утре ми е третата тренировка и се чудя какво да правя. Благодаря

11.02.11
08:44

ами набутай рамената там ... или не смяташ да ги тренираш?

11.02.11
16:12

казано от FRANKO1 на 11.02.11, 08:44:

ами набутай рамената там ... или не смяташ да ги тренираш?

Да бе естествено че тряя ги тренирам, но по нагоре имаше коментари с препоръка да не правя крака и рамо в един ден, може би заради голямото различие на мускулните групи незнам...

11.02.11
20:32

в един тридневен сплит, нямаш особен избор ;)
това си е класически тридневен сплит и в него краката и рамото са в един ден.

за това да тренра на 4дена кво’ му е лошото ?! ;) 4дена и си бетон

12.02.11
12:17

ок ще ги оставя 3 дни поне докато посвикна малко, после може да ги овелича на 4, хрумна ми една идея, дали ще е по- добре да правя същите упражнения но примерно 4 серии с по макс. 4 повторения но с по големи тежести? Какво ще кажете?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1