24.01.11
11:02
Здравейте. Дайте ми някакви препоръки за следното нещо:
Целите са да се стопят паласките и корема и стягане на гърди.
Предполагам с дъмбели, велоергометър, коремни преси, лицеви опори и постоянство ще станат нещата, но кажете кое и кое е добре да се натоварва е един ден, по колко повторения. Сутрин или вечер е по-добре да се правят тренировките? Колко време преди и след може да се храни човек... такива неща.
Сериозно съм се амбицирал, но ме е страх от неправилна тренировка или хранене да не постигна обратен ефект.
Благодаря предварително.
Потърси малко в статиите, които са под темата ти или в други теми и си направи дневник. В него опиши кое, как, какво, защо и кога го правиш и ние ще допълваме. Успех :)
Потърси малко в статиите, които са под темата ти или в други теми и си направи дневник. В него опиши кое, как, какво, защо и кога го правиш и ние ще допълваме :)
Прочетох доста преди да се реша да пусна тема. Просто всеки е индивидуален, разполага с възможност за различни упражнения, иска да наблегне на различни места от тялото... такива неща.
Доколкото четох най-добре е тренировката да се прави сутрин на гладно. Доста ще е мъка с моето сложно ставане, ама какво да се прави, ако наистина е за предпочитане. А след това какво е добре да се закусва и след колко време?
Мнението беше редактирано от IRID1UM на 24.01.11 13:40.
Ако можеш тагни своя снимка. Пък и не си дал никаква информация за себеси. Едвали най-подходящото време за тренировка е сутрин. Една и съща тренировка може да повлияе на организма по различен начин в зависимост от храненето. Ако искаш да сваляш - никакво сладко, бял хляб, бял ориз и тестени изделия. Яж по 5 / 6 пъти на ден по малко зада не се забавя метаболизма. Намаляш въглехидратите за да чистиш, увеличаваш за да качваш. Достатъчно белтъчини на всяко хранене (месо, риба, яйца и млечни продукти) и всекидневно по шепа ядки да се изяжда. Достатъчно сън и кардио 3 пъти седмично - може 2 пъти след силова тренировка и 1 в почивните дни (или 2) по 25 - 30 минути. Набирай се по различни начини. Прави лицеви (с различна широчина) и кофички. Спринтове и табата клекове. За корем има много упражнения. Избери си три и ги прави в субсерия няколко серии 2 или 3 пъти седмично + прави мост! 2 / 3 часа след хранене - тренировка. Веднага след нея - мед, плодове. 1 час след нея - стабилно хранене :)
Благодаря ти много the_ace за изчерпателния отговор.
за мен - 170см, 107кг ... и това сега като спрях цигарите. Направо се чувствам много кофти. Качени около 20кг. добрата новина е, че даже не се и сещам за цигари в момента, а не съм пушил само 3-4 месеца.
За тренировките сутрин четох на няколко места във форума включително и в статия в сайта - че били препоръчително, поддържали метаболизма ускорен през целия ден и се изгаряло много калории при самата тренировка.
Малко ме успокояваш с твоите думи. Вече няколко дни си въртя по един час на вечер на велоергометъра и се чувствам ако не друго то жизнен и бодър. Започнах с малко лицеви опори, но с това рязко покачване на килограмите успявам максимум 2 серии по 12 да направя. Набиранията ми са някакви измъчени... абе положението е плачевно.
Дали е вредно ако си въртя с минимално натоварване всяка вечер?
благодаря още веднъж за всичко и най-вече за храненето след тренировка, че то ме притесняваше най-много ;)
Хмм стабилно имаш да сваляш. Не пречи да си въртиш всекидневно ако е спокойно, но ако не си изморен и не си вършил много работа през деня, иначе през деня за кардио ти препоръчвам интервално каране на колело. Малко е мъчително но така се горят мазнини, потта означава само обезводняване и охлаждане на организма. 1.30 мин. нормално каране и 30 сек. на макс повтаряш 10 пъти
По цял ден съм на бюро и говоря по телефона - за физическа умора не може и дума да става.
казано от the_ace на 25.01.11, 12:45:
1.30 мин. нормално каране и 30 сек. на макс повтаряш 10 пъти
Ще го изпробвам. Мерси. ;)
Така като чета тук насам-натам дали няма да ми се отрази добре на слабеенето ако спра месото?
Вече съм спрял хляба :)
29.01.11
09:41
ще ти дам програма по която тренирам аз на велоаргометъра и свалих 25 кг за 7 месеца с лека диета и 2 зелени чая с канела всеки ден.
всеки ден велоаргометър
понеделник-4 по 200 м максимална скорост на 5 степен,4 по 500 м макс. скорост,2 по 3000м макс скорост на 3 степен и 2000м на много малка скорост на 2 степен
вторник-40 мин каране с на 32 км/н (4 серии по 10 мин с почивка между сериите 1 мин.)
и така ги редуваш можеш да почиваш неделята ако се чустваш преумрен
зеления чай с канела се пие преди тренировка заедно с кафе и аспирин и след тренировка пак зелен чай с канела
това е от мене изпробвано с доказан резултат при мен
Благодаря BACHEV81 ;)
Петко К ако спра месото няма ли по-бързо да смъкна килограми?
Или да пробвам разделно хранене 1 ден месо, 1 ден варива, 1 ден плодове, 1 ден тестяно...?
@BACHEV81 друго се сетих да питам - каква е идеята на тези чайове и колко време преди/след това може да се яде и какво?
Мнението беше редактирано от IRID1UM на 31.01.11 13:51.
04.02.11
23:17
казано от IRID1UM на 31.01.11, 13:51:
@BACHEV81 друго се сетих да питам - каква е идеята на тези чайове и колко време преди/след това може да се яде и какво?
яж си помалко и на често 5 пъти дневно
чая засилва метаболизма и гории калории и канелата също