31.01.11
20:50
Здравейте.Искам да си стегна бицепсите и изобщо ако може цялото тяло.Разполагам с дъмбел - 7.5 кг. На 15 години съм 167см. 63кг.Ако може да ми направите и някаква програма? По колко пъти да тренирам бицепса в седмицата?Тренирам от няколко месеца в къщи с дъмбела за бицепс но почти няма ефект..Имам и корем искам да го сваля но знам, че не може хем да свалям и хем да се помпя..
Темата беше редактирана от Power на 31.01.11 20:52.
Ако си монтираш лост за набиране, ще е доста по-вероятно да видиш ефект.
Е, ако се обзаведеш и с още тежести, уреди и т.н. или тръгнеш на зала, още по-добре.
Дъмбела мога да го направя макс. на 13 кг..У дома да ми кажете какви упражнения да правя за бицепс и по колко пъти в седмицата? Ако го тренирам всеки ден грешно ли е ?
С този дъмбел можеш да правиш концентрично сгъване и чукове. Всяко упражнение в 3 серии с по 8-12 повторения. Тренирай ги веднъж седмично, но ако ти е лек дъмбела, може два пъти. Всеки ден е абсолютна грешка.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 31.01.11 21:59.
Може ли да ми направите програма ? Да тренирам всички мускулни групи и искам 2 пъти в седмицата да тренирам бицепса.
04.02.11
21:13
с един дъмбел ква’ програма трябва да направим.. бахти Господ-а дето трябва да е тоя който може да направи такава
Един приятел в домашни условия с един дъмбел тренира така:
- Лицеви (краката на висок стол) 3x30
- Набиране (има лост утях) 3x10
- Клек с 2 торби oт цимент пълни с тежести ~ 40-50 кг - 4x10
- Концентрично 3x10
- Зад врат за трицепс с една ръка 3x10/Лицеви с тесен хват тип ‘Каро’ 3x15
- Корем (краката си ги качава на лоста с главата надолу прави коремни преси) 3 до отказ
Програмата я прави 3 пъти в седмицата. Дано съм помогнал :)
04.02.11
21:33
Възможно е-включи упражнения със собствено тегло и унилатерални упражнения с дъмбела(като изолиращи,защото е лекичък) и ще има ефект.А ако си вземеш и лост за набиране,ще може да тренираш у дома.И при подобни тренировки може да има доста задоволителен ефект,просто в залата разнообразието е по-голямо.
05.02.11
01:13
-
Мнението беше редактирано от Мартин Николов на 29.11.12 21:35.
казано от kristiancho на 04.02.11, 21:13:
с един дъмбел ква’ програма трябва да направим.. бахти Господ-а дето трябва да е тоя който може да направи такава
Кристиянчо, да не е с един, но с два дъмбела може да се тренира доста пълноценно, особено начинаещ. Аз лично така съм почнал, след това си взех и крив лост и доста време съм подържал форма по този начин.
05.02.11
10:44
казано от fearless на 31.01.11, 20:50:
.Разполагам с дъмбел - 7.5 кг.
от това съдя, че има един дъмбел ?!
Аз съм малко пълен,как е по добре сега да тренирам или първо да сваля килограмите..Знам,че не трябва да съм клечка ама съм пълничък..
09.02.11
21:22
Предполагам си тотално начинаещ, такаче поразгледай упражненията тук , харесай си по 1 за всяка мускулна група ги прави 3 пъти седмично, колкото до въпроса дали първо да качваш и да сваляш, имаш ли мускули които да покажеш след като свалиш ненужните мазнини :) .
П.С. Забравих най-важното поразгледай темите за храненето
Мнението беше редактирано от mitkoDimitrov на 09.02.11 21:26.
Чувал съм като се свалят мазнини (отслабва) че и мускул се сваля.. От доста време тренирам но няма ефект все още, не бях много постоянен вече почвам да съм постоянен..
Мнението беше редактирано от Power на 09.02.11 21:31.
11.02.11
23:53
За отслабване имаш ли време за тичане .. ?
Аз по принцип МНОГО бързо се уморявам като тичам.
Мнението беше редактирано от Power на 12.02.11 00:05.
казано от Valdis на 05.02.11, 10:37:
Кристиянчо, да не е с един, но с два дъмбела може да се тренира доста пълноценно, особено начинаещ. Аз лично така съм почнал, след това си взех и крив лост и доста време съм подържал форма по този начин.
Има ли желание всичко става, дамаджани с вода съм пълнил като дете за да вдигам...
казано от FaceOff на 12.02.11, 00:30:
казано от Valdis на 05.02.11, 10:37:
Има ли желание всичко става, дамаджани с вода съм пълнил като дете за да вдигам...
така е имаш ли мерак сичко става :) и аз съм тренирал с бетонови колове по двора :D