05.02.11
10:10
Здравейте! Не зная дали тук трябваше да пусна тази тема, така че моля ви не ме нападайте, тъй като съм нов. Тренирам от 1 година, като състоянието ми от начало беше плачевно. Бях 16 годишен тогава, 175см, 90кг, като можеби съм имал доста голям индекс мазнина над 25%, може би. Сега съм на 17 години 181см висок, 78-80кг, а индекса мазнина ми е 17% (13кг).Това, което искам е да започна да се набирам и да се изчистя защото още имам доста мазнини по корема, гърдите и краката+седалището. Спазвам от 1 седмица РБД и тренирам по тази програма http://www.bb-team.org/workout/1282_barzo-i-lesno-otslabvane-samo-za-3-dni-sedmichno#axzz0unPxtpHb . Фен съм на street фитнеса, но мога да се набирам само с тесен хват(бицепсово набиране, не зная как се нарича) и то веднъж макс 2 пъти. Ако можете да ми кажете какви точно упражнения да правя или да ми дадете някаква програма, ще съм Ви благодарен. Забравих да кажа, че тренирам чисто, без добавки :)
05.02.11
10:28
Почвай да правиш кардио тогава, какво чакаш?
Всяка тренировка трябва да ти започва с яко кардио. Вземи си l-carnitin ако искаш (много мой познати го вземат и са доволни от ефекта). Прави по интензивни упражнения, по-малко килограми, много повторения. Щом си свалил 10 кг, значи метаболизма ти все пак не е толкова бавен, за няма и месец-два ще се изчистиш с воля и постоняство.
Можеш да правиш коремни преси във вас, през свободното си време.
05.02.11
10:45
Ами, то аз си правя кардио след тренировка както е описано в програмата, прочетох и статията за кардио тренировките и спазвам това, което прочетох да не говорим, че 2-3 пъти в седмицата танцувам по 2-3 часа народни танци, защото се занимавам с това, а колкото до л-карнитина се чудех дали да го почвам, но се отказах тъй каот си мислех, че мога и без него, а и нз какъв точно да си взема мислех на explode 25лв. 500мл.
Щом целта ти е изчистване на подкожните мазнини и релеф прави след всяка тренировка кардио по 20-30 мин., тъй като гликогенът след силова тренировка е изчерпан и се горят основно мазнините!
За релеф прави както каза колегата със по-малки килограми, но повече повторения ( 16-20 )
И внимавай със простите въглехидрати ( основно плодовете ) ! :) Успех !!!
По - здрави !
Набирането става с практика. Ходи няколко дена на някой по нисък лост и прави негативни набирания, а след това по колкото можеш набирания и за 2 седмици си стиганал 10 ;)
05.02.11
14:13
Кои са простите въглехидрати и какво е негативно набиране?
простите въглехидрати са тези, които се усвояват много бързо от организма, а остатъка им се складира в подкожни мазнини( ако не греша ).Приемай от тях основно след тренировка, но ги намали до минимум през останалото време щом целиш релеф !
Негативното набиране е самото спускане. Целта ти е например с отскок си се набрал и се стремиш максимално бавно да се спуснеш.
05.02.11
18:28
Много Ви благодаря, ако може само да ми дадете пример за простите въглехидрати.
казано от Петраки Стефанов на 05.02.11, 18:28:
Много Ви благодаря, ако може само да ми дадете пример за простите въглехидрати.
банани , мед , мандарини (не съм мн сиг.)
Плодовете: банани, ябълки, портокали, мандарини! Изобщо неща, съдържащи глюкоза! ( в това число и меда, може би най-удачният вариант! )
Като напреднеш поставяй си квота набирания и ги изпълнявай за време, всяка трен гледай да си подобряваш времето. Например 30 набирания за време.
Доказал се във времето начин за покачване на мускулната маса и изчистване - да възможно е. Казава се EDT - escalating density training… в случай, че те интересува. Изключително прост и ефективен метод.
05.02.11
21:28
хм... Вояджър изказа метод за набирания който е пооо лостаджийски... ами и набирания до 10 повторения ( с тежест позволяваща максимум 10 бройки което значи фалит ) също ще дадът тласък на гърба