за ефекта от тежестите или тежеста на тялото

23.04.05
13:48

здравейте абе доста съм затормозена незнам на какво да вярвам четах едно списание в което се твърди че най-голям ефект се постига със тежести за оформяне на красиво и съразмерно тяло и че имало по-голям ефект при изгарянето на мазнините отколкото кардиото защото когато маскулите работели се изгаряли повече калории и т.н аз тренирам от година и полови5на но в домашни условия и нямам възможност да хода на зала и бих искала да постигна същите резултати но направо съм обезкуражена след тази статия помогнете ми и ако може ми посочете правилната програма и дали това е истина аз имам малко мазнини в долната част на корема леки бричове иначе съм 54кг и висока 168см

23.04.05
14:12

Това за тежестите е истина - те са най - бързия и ефективен начин да изградиш тялото си. Но зависи и какво точно искаш да постигнеш. Ако е само да свалиш малко мазнини по корема, един правилен хранителен режим и упражнения в къщи могат да ти свършат работа. Какво значи “нямам възможност да ходя на зала”? Какво ти пречи?

23.04.05
15:05

ами с малко дете сьм

23.04.05
15:49

Ааа значе си имаме и маика :lol: . виж по-добре си тренираи вав кашти и ако нямаш вазмийност да бягаш наван или пак да караш колело прави аиробика (мятаи си рацете краката ска4аи 15-20 мин) и ште има резултат. сашто направи си диета ама не от ваште йенски диети цял ден не солети и една филиика ами се разрови из форума и си направи хубаво нвд

23.04.05
16:39

[quote author=“ludia”]Ааа значе си имаме и маика :lol: . виж по-добре си тренираи вав кашти и ако нямаш вазмийност да бягаш наван или пак да караш колело прави аиробика (мятаи си рацете краката ска4аи 15-20 мин) и ште има резултат. сашто направи си диета ама не от ваште йенски диети цял ден не солети и една филиика ами се разрови из форума и си направи хубаво нвд

хахахаха, това с “мятай си ръцете и краката” ме изкефи максимално.  :lol:  Звучи смешно но си прав, то си е мятане на ръце крака. :)

milkona, нЕ знам какво точно си чела, но има възможност или да не си го разбрала или наистина да се пишат глупости или и 2-те. :)

Както вече ти казаха истината е диета, плюс една умерена тренировка. За диета, вече не помня точно темата, но един човек, който се пише ЧУКУНДУР във форума беше написал едно хранително режимче в един от постовете си, наскоро и доста ми хареса, ако си направиш труда да го издириш, ще си направиш добро.

Диета преди всичко, за да я направиш както трябва, а не да се прецакваш допълнително, ще ти трябват малко информации. Чети сайта и форума/това на Чукундура особено/
След това тренировката. Всеки човек според мен има време за трен., колкото и всички да се правят на интересни. ПРимерно няма да си губиш времето да гледаш тв или слушаш радио или нещо друго... да ходиш по кафета, бъбриш и т.н. Ами ще излезеш на ЧИСТ въздух и ще потичаш, ще направиш малко пресички на открито и така през ден, през 2 за месец тялото ти вече ще започне да влиза в релси.

Поздравявам те и успешни занимания. :)

23.04.05
20:03

здравейте абе явно грешно сте ме разбрали за да бъда ясна доста съм веща в бранша ако мога така да се изразя доста съм чела и доста видяла просто навсякъде различни тези и версии и да се доуточня тренирам от година и половина изградила съм си сама хранителен режим който и ми харесва постигнала съм и големи резултати но просто исках да чуя и вашето компетентно мнение за “по- слабите” ми места които явно по-трудно се потдават разбира се кардиото също е неотлъчна част от програмата благодаря ви предварително че ме приемате толкова “сериозно”

23.04.05
21:10

[quote author=“milkona”]здравейте абе явно грешно сте ме разбрали за да бъда ясна доста съм веща в бранша ако мога така да се изразя доста съм чела и доста видяла просто навсякъде различни тези и версии и да се доуточня тренирам от година и половина изградила съм си сама хранителен режим който и ми харесва постигнала съм и големи резултати но просто исках да чуя и вашето компетентно мнение за “по- слабите” ми места които явно по-трудно се потдават разбира се кардиото също е неотлъчна част от програмата благодаря ви предварително че ме приемате толкова “сериозно”

ПРосто въпроса кой си засегнала е супер относителен та за това... трудно може да се каже нещо абсолютно. Написали сме според това което сме разбрали. :)

Айде много поздрави. :)

25.04.05
13:31

За вкъщи прави коремни преси,аеробика и ...обичаш ли да танцуваш?Пускаш си по-бърза музичка и започваш.Това е супер кардио. :lol:
Иначе бягане!А защо не опиташ и с малко L-Carnitine?Напълно безвреден е.  Успех!

Мазнините се премахат с хранителен режим и спорт.
Били те бричове или корем или каквото и да е.
Няма точкова редукция, или ако има е с толкова големи усилия за толкова малък резултат, че не си заслужава труда. Т.е. специално за бричовете лекарство няма; просто си продължаваш да си тренираш.
Да, можеш да работиш с тежести, относително големи за теб. Например ако ан даден оупражнение правиш 10, прави го с тежест, с която можеш да направиш максимум 12. Намали повторенията и т.н.
Без кардио обаче не може да се сваля толкова бързо.
Има някои неща, които спортът обаче ен може да регулира.
Едно от тях е генетиката, и жените са принципно предразположени да трупат на краката.
Също и са предразположени да свалят бавно. Поради естерогена.
Ако пиеш някакви хапчета - противозачатъчни или други на хормонална основа - те може да ти задържат резултата.
В диетата ти задължително следва да има броколи, зеле, омега 3 и 6 мастни киселини; имат стимулиращо въздействие върху тези процеси.
Добавки ползвала ли си някакви? Л-карнитибът например е безвреден и има някаква катализираща функция върху процеса???
Пробвай да въртиш диетите.

25.04.05
17:10

нито само кардио,нито само тежести
най-много ще гориш ако правиш кардио и след това с тежести,или обратното
а зависи и какво списание си чела,всякакви глупости съм чел по пресата

30.04.05
11:23

благодаря ви за отговорите ще продължавам с кардиото (велото) и след това с тежестите или обратно както до сега от скоро се запалих и по тае бо свалих си го от интернет но ми се струва прекалено малко само 8минути и затова сядам и на колелото а сега мисля да пробвам и l-карнитин ако може бихте ли ми пратили повече информация за тае бо аз търсих но немога да ми се отворят страниците

30.04.05
21:46

Здравей,
Преполагам говориш за една статия в българското списание _Мускули и Фитнес_. В статията подробно е описано защо се горят повече калории когато се тренира с тежести. Също така автора не отрича кардиото, а просто съветва жените да тренират и с тежести, а не само да се прави кардио.

Конкретно за въпроса за свалянето в областта на пресата и бедрата: това което правиш е иделано (диета и кардио), но тези проблемни области изискват време да се изчистят напълно. Затова продължавай така и не забравяй че примерно след 2 месеца упорити тренировки ще имаш яка(изчистена) преса и никаква следа от бричове.

Добра идея е да направиш снимки за да можеш да сравняваш и следиш напредъка.

01.05.05
18:12

здравей
точно за тази статия говоря но явно не съм я разбрала както трябва благодаря за пояснението и за съветите ще продължавам в същия дух но ще се издам че по край велик ден малко се поотпуснах надявам се да не е чак толкова фатално похапнах си малко кифлички

01.05.05
18:16

Не се притеснявай, организма има нужда от “отпускане”. Само да е с мярка.

01.05.05
18:19

Офф:

[quote author=“xaoc”]Не се притеснявай, организма има нужда от “отпускане”. Само да е с мярка.

Абе незнам... ама аз тука 2 седмици само по рождени дни и празници ходя, торти, питиета.... като отидох да потренирам, едвам си дигнах гъзягата на лоста. :P След това въглехидратно зареждане дето го направиш, май близките години вече няма да трябва да приемам този хранителен елемент. :P

01.05.05
18:24

Офф:
[quote author=“tpd”]Абе незнам... ама аз тука 2 седмици само по рождени дни и празници ходя, торти, питиета...

Хихи, направо си презаредил. За 2 седмици тренировки си във форма, стига се оплаква.

02.05.05
11:40

ох направо ме успокоихте ей сега след малко започвам да тренирам с нови сили

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1