05.02.11
14:02
Мислите ли че крос 10 / 15 мин. веднъж седмично след тренировка за корем би стимолирало покачването на ММ... или ще попречи?
05.02.11
14:05
10/15минути седмично нито ще стимулират нито ще възпрепядстват качването на ММ
казано от kristiancho на 05.02.11, 14:05:
10/15минути седмично нито ще стимулират нито ще възпрепядстват качването на ММ
ами колко ще го стимулира?
05.02.11
14:43
незнам въобще подхода да стимулираш качване на тегло с горене на калории малко ми е странен ... някава научна гледна точка по въпроса да си чел статия в която да го пише.... да вдигаш тежести и да правиш кардио и да качваш тегло е възможно но само да бягаш и да качваш ?!?!
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 05.02.11 14:44.
казано от kristiancho на 05.02.11, 14:43:
незнам въобще подхода да стимулираш качване на тегло с горене на калории малко ми е странен ... някава научна гледна точка по въпроса да си чел статия в която да го пише.... да вдигаш тежести и да правиш кардио и да качваш тегло е възможно но само да бягаш и да качваш ?!?!
Аз си вдигам и тежести и според мен дори с цел покачване на ММ е редно да се прави поне веднъж седмично кардио, поради полезните му качества (които не знам с точност кои са)
05.02.11
14:47
кардиото има полезни качества .... отностно приток на въздух към мускулите по време на тренировка и прочие... 10/15минути са достатъчни за кардио ако е то е ИНТЕРВАЛНО иначе с кросово темпо.. мисля, че е отбий номер всичко.. културистите по време на период на покачване също си жулят кардио
05.02.11
15:05
10-15 min крос е нищо. 15 мин ХИИТ е друго. При кросовете не е важно само колко минути тичаш, а с каква скорост тичаш т.е. интензивността с която извършваш действието. Сещаш се, че има разлика дали за 30 мин ще пробягаш 3 км или ще пробягаш 6 км.
Като за крос, времето е малко за да окаже ефект (пак по-добре от ич де :) ). По-скоро опитай интервално.
Например ако правя 2-пъти в седмицата кросче 3-4 км. няма ли дами се отоври гръдния кош и така се получава по-добър визуален ефект :?
05.02.11
19:01
казано от bat jica на 05.02.11, 18:27:
Например ако правя 2-пъти в седмицата кросче 3-4 км. няма ли дами се отоври гръдния кош и така се получава по-добър визуален ефект :?
Ходи да плуваш
казано от Anatoli Ivanov на 05.02.11, 19:01:
казано от bat jica на 05.02.11, 18:27:
Ходи да плуваш
Пулоувър
Мнението беше редактирано от Никола Д на 05.02.11 19:41.
Според мен трябва да разнообразяваш тренировката си и да не се ограничаваш със фитнеса. Можеш да правиш кросове,спринтове, да плуваш и тн. Така би се развил всестранно и вероятно би ти разширило гръдния кош.
Аз това лято ходих на фитнес,лостове,карах колело като откачен,тичах,правих и интервално бягане (спринт-крос) и плувах. Много хора, които не ме бяха виждали скоро, ме похвалиха колко съм се разширил.
Взимай пример и от кросфитърите. Там тренировките също те оставят без въздух от което се стимулира разширяването на дробовете,а от там и увеличаването на гръдния кош.
ММ се натрупва, когато енергията, която получаваш от храната е повече от изразходената. Кардиото не стимулира растежа на ММ или поне в някакви нищожни граници.
Мнението беше редактирано от Overlord на 05.02.11 21:02.
05.02.11
21:36
Ако искаш да си разшириш гръдния кош плувай бътърфалй :D ако искаш да качваш ММ си ма хранителен режим за покачване на ММ както, и съответните тренировки за това.А с 15 мин тичане седмично със сигорност няма да ти помогне за покачване на ММ нито за сваляне на такава :) от продължителни кросове с средно темпо над 30 мин дори ще почнеш да разграждаш мускул, ако искаш експлозивна сила и качване на мускулна маса на краката, прави спринтове
Успех :)