Днес:
Започва втората седмица от Смолов, с 5 кг увеличение на тежестите от миналата.
4х9 @ 70 kg.
Зор си е вече...
По време на 3-4 минутните почивки скачах на въже.
Мнението беше редактирано от Valleri на 02.02.11 20:35.
02.02.11
19:33
Как няма да ти е зор като скачаш по време на почивките и не почиваш :D
Ще се опитам да пиша и храненето.. :)
Закуска:
-Гювече с черен дроб, месо и гъби
-питка с масло и кашкавал
-портокал
-вода
Обяд:
-Гозба с картофи и пилешко
-питка с масло и кашкавал
-вода
Следва тренировка :)
похапваш стабилно...браво браво...стягайте се, че събота май ще откриваме сезона...:)
Ха! Много добра новина! :)
Ще се отправям към фитнеса...доста набиране ме чака там. :P
Dead Lift & Pullups
WOD 100124
For time (за време):
225 pound Deadlift, 15 reps (Мъртва тяга 100 кг, 15 повт)
50 Pull-ups (50 набирания)
225 pound Deadift, 12 reps ((Мъртва тяга 100 кг, 12 повт)
40 Pull-ups (40 набирания)
225 pound Deadlift, 9 reps (Мъртва тяга 100 кг, 9 повт)
30 Pull-ups (30 набирания)
225 pound Deadlift, 6 reps (Мъртва тяга 100 кг, 6 повт)
20 Pull-ups (20 набирания)
225 pound Deadlift, 3 reps (Мъртва тяга 100 кг, 3 повт)
10 Pull-ups (10 набирания)
Резултат: 22:13 мин
Доволен съм. Набиранията са много тежки след мъртва. Опитах се с бътърфлай, но кръста ми беше скован от мъртвата. Последната серия набирания беше по единички :) Хвата издържа....абе 150 набирания не са малко, за втори път правя такъв брой набирания в комплекс.
След тренировката изведнъж ми се доспа, очите почнаха да се затварят...но предварително си бях взел един малък шоколад “Своге” и ми стана по-добре.
Вечерята:
-Отново същата гозба с картофи и пилешко
-питка с кашкавал, масло и салам.
Добавки:
Омега 3 Scitec nutrition
Daily VIta-MIn Scitec nutrition
Мнението беше редактирано от Valleri на 03.02.11 20:06.
Много яко видео от тренировките в Варна. Мен ме няма, закъснях и го правих след машините. :)
ти ако мислиш да я караш така...Смолов+такива пребивания...отсега да те светна-НЯМА да стане...
Тренировка:
Смолов преден клек:
5х7 @ 75 кг
5х3 Раменна преса - 50/55/60/60/60 кг.
High pull - 2 серии по 5 с 45 кг.
Закуска:
-2 питки с кашкавал и салам
-100 гр. боза
-вода
-Омега 3 и витамин Ц
Обяд:
-супа с пилешко
-филия хляб
Вечеря:
-супа с пилешко
-2 филии с масло
Тренировката от вчера:
С кросфит групата от Плевен ! :)
Разделихме се по отбори от 2-ма. Аз бях с Теодор (FlashTerran).
Целта е за 6 минути да направим максимален брой от даденото движение, а именно:
Набирания - успях да направя 91, не се раздадох напълно. Разбрахме се с съотборника ми по колко да правим и карахме така до края. (общо за отбора 183)
Бърпита - 73, тук можеше повече... (общо 138 за отбора)
Сумо дедлифт хайпул - 100 @ 32 кг златна пудовка :) (общо 200 за отбора)
Обиколки - 4 обиколки (общо 7 и половина за отбора)
Хапването беше слабо:
-Пилешка супа
-питка с 2 кюфтета
-борш за вечеря, питка с кюфте и пържени картофи
06.02.11
12:29
Стигнаха ли тези повторения за победа в отборното класиране? :)
Мисля, че да... :) Май попрекалихме...усещам вече мускулната треска, че се задава и тоя смолов не знам как ще го избутам днес...
май е време да Ви измисля пряк двубой със Стели...ще е интересно и ще събираме трупове после:)))
:) Добре де, Слави...приемам предизвикателства :)
Вчерашната тренировка:
Смолов Преден клек: 7х5 @ 80 кг
Лицеви опори с тежести: максимума беше 5 повторения с 50 кг на гърба.
Единици на лежанка: подобрих с 7.5 кг. предишното си постижение - направих единица на 95 :) Много странно след като от близо месец не съм правил лежанка.
Яденето беше в огромни количества и много тежко... след тренировката: Свинско с черен дроб, гъби и лук. По-късно бях на рожден ден и там вече голямо преяждане. :)
Днес:
Смолов преден клек: 10х3 @ 85 кг
Не беше много тежко.
Табата планк с 15 кг на кръста/ГЗ
:) Бях зарязал дневника за определен период...сега ще пиша редовно.
Значи...завърших смолов, оставих си малко повече почивка между седмиците от необходимото.
Вече съм във Варна. Първата ми тренировка тук беше на Мъртва тяга и по-точно: до 90 нормална мъртва след това до 60 кг на един крак - 1-2 повторения на всеки крак, с една ръка - до 80 кг единица. Странична тяга - 2-3 серии с 40 колкото да видя какво е. Доста скачане на въже и други подскачания направих, защото беше доста студено и имах неприятното чувство през цялата тренировка, че не съм загрял. Следващата тренировка е с Официалната група по Кросфит - Варна :) Комплекса беше интересен - за втори път правя от подобен тип. Стараех се да извършвам работата за най-кратко време. Забелязах, че съм по-бърз от обикновенно, вероятно заради силовата подготовка, на която наблегнах в Плевен. Въздуха и издръжливостта не са паднали.
Следващата тренировка беше на клек - на един крак до 40 кг. щанга 5 повторения. След това 5х5 тръстъри на 40 килограма. Тежестта е малка, но китките ме болят. Раменни преси, след това...Скуат клиин анд жърк до 60 кг. И това беше :)
Постоянно правя по 5 бърпита за да се загрея....направо е пълен гипс тая квартира - много е изтинала през зимата като нямаше никой, и сега няма затопляне...Храната....значии няма много сладко, има картофи, яйца, сланина, хляб... айде после ще пиша тренировката.
чакай бре...това на мен ми е трудно да клекна с 40кг. на един крак...
тип “пистолет” ли е клека или нещо като напад...?
това 5х5 на 40 кила, защо го прави...за да си уплътняваш времето ли...ако ще правиш 5-ци тръстъри слагай 60 и нагоре кила...ако ще правиш на 40-прави до отказ...две серии и приключваш...поне да знаеш, че си правил тръстъри...
като те болят китките, какви преси и джъркове си ми правил...като искаш да тренираш с такива болежки и да се трепеш, поне дърпай, а не бутай...снач пул-ове, тяга със снач грип...такива работи...
Ще се поправя, Слави. На тръстърите имаше малко нестабилност - от време на време усещах, че минавах на пръсти....лоста вървеше много пред тялото и реших да направя нещо като упражняване на техниката.
“Български клек” правих с 40 кг, :) не е много, но ме е страх да не падна, нямам и щипки и се наложи на 2 пъти да вдигам щангата високо на врата и да преместя диска.
Скоро не очаквай да те изненадам с нещо свързано с клек...там е слаба работата :)
Сега, да вкарам малко ред в тоя дневник.
01.3.2011
Тренировка
1. Power Clean - 3@40 kg. ; 3@50 kg. ; 3 @ 60 kg. ; 1@70 kg.
Впечатления: Техниката вървеше добре до 3@ 50, може би и на 60 да е била добра. Но на 70 много рано почнах да дърпам с ръцете. Когато ми е по-тежко винаги използвам хай пул...не е навик, просто така реагира тялото на големите тежести. :) Ще се поправя де...
2. Комплекс (след много мислене, това ми дойде на ум)
С началото на всяка минута, за 20 минути.
-5 набирания
-5 бърпита
-5 knee to elbow
Впечатления: Много тежки knee-to-elbow…най-тежкия елемент. Бърпитата трудно се изпълняват, когато корема ти е на камък :)
Общо взето...добре! Отначалото ги правех за 28-30 секунди..после 40….накрая отново 30-34. Накрая почнах да се прозявам ?! Сигурно не дишам правилно или съм се изморил..не знам. Голяма умора след комплекса....рядко се е случвало чак толкова.
Хранене
8:00 - Бял хляб, сланина, чай - нямах време да си направя закуска
13:15 - 5 яйца, сланина, хляб
17:00 - картофено пюре с лук - 400 грама
20:00 - 5 яйца, картофено пюре - 400 грама, сланина, зелен чай.
Добавки
Омега 3, Мултивитамини и минерали
Усещам, че не си набавям достатъчно енергия с храната. Не съм пригоден да тренирам на студено... :(
това е една хубава тренировка...
прозяваш се а...да не си тренирал на гладно и да паднала захарчицата...
Не беше на гладно, изядох бая картофи. Забелязах, че колкото по-често ям една храна толкова по-слабо ми въздейства. Не бях ял картофи от много време и като хапнах се наситих..след това на тренировката хвърчах. Като ям през ден ястие с картофи и сякаш не съм ял...Така беше и с сланината. Първия път като си взех..голяма енергия ме обхвана, а бях ял малко.....сега ям, ама не усещам същото. :D Май всичко ми е в главата....
02.02.2011
Тренировка
1. Мъртва тяга с една ръка 5х5 за всяка ръка @ 60 кг.
2.Табата лицеви опори 20/10 (за всеки рунд не запомних, но общо ги бройх 100)
3. Почувствах се предизвикан от 1000-та подскока на въже на Margaritka с време 6:49. Моят резултат е 7:50 мин. :(
Разтягане, ала бала и това беше.
Хранене
Същото като вчера за съжаление с допълнение от черен хляб и майонеза. Удари ме кризата.
Добавките и те същите.
Поръчах си накитници, утре ми казаха че ще пристигнат.
ПОЧИВЕН ДЕН
Хранене
11:00 - 6 яйца, черен хляб
16:15- към 100 грама пържола
20:00 - 150 грама пържола, картофено пюре, палачинки с различни неща ги мазах - шоколад, мармалад, сметана. Към 5-6 изядох
Старая се да пия повече вода :)
04.03.2011
Тренировка
1. The Bear Complex - 40/50/50/50/40
Ще пусна видеото от третата серия скоро. Най-тежко беше при поставянето на щангата зад врат - доста се изморяват рамената, в допълнение, е доста неестествено движение...
2. Клек с щанга над глава
10@20 кг.; 10@30 кг. х 4 ; 6@ 40 кг.
3. Snatch balance
10@20 кг. х 3 ; 5@30 кг.
Хранене
10:10 - 6 яйца, картофено пюре, хляб, сланина, палачинка с шоколад
13:15 - 150 грама пържола, картофено пюре, хляб, сметана
20:30 - 7 яйца, сметана, хляб, сланина, половин филия с шоколад.
05.03.11
00:12
Какви резултати постигна със Смолов ?
Завършил съм само първата фаза, за втората нямам възможност да я започна, защото тренирам в къщи и нямам rack. Не съм пробвал и единици след първите две седмици. Като килограми не мога да ти кажа точен резултат, но определено ми подейства добре на squat clean and jerk и тръстърите.
05.03.2011
Тренировка
1. Лежанка
5@ 80 кг. ; 4@ 80 кг ; 4х5 @ 70 кг.
Доста странна лежанка конструирах с 2 табуретки, 2 стола за Rack и малко завивки за по-мека повърхност.
2. Death by Pullups
Резултат: 16 минути - 16 набирания. Завърших 16-то набиране точно на края на 16-та минута.
Общо 136 набирания.
3. Максимално време в планк - 4:18 мин.
Хранене
ПРЕДТРЕНИРОВЪЧНО
10:50 - Хляб, сланина, 3 палачинки с шоколад
13:50 - хляб, палачинка с шоколад и мед
СЛЕДТРЕНИРОВЪЧНО
17:45 - 7 яйца, 2 палачинки с извара ( 200 грама ) Омега 3 , Vita-Min.
05.03.11
19:02
Охххх, с тея палачинки. Втори ден не съм яла сладко и сякаш нарочно около мен само сладки неща.. Торти, палачинки с шоколад, Фафли, шоколади...
Днес е последния ден с шоколади и марципани :) Макар че Кросфита ми позволява да си хапвам 8-) - много енергия изразходвам. Със този билдърски сплит не можеш да ядеш сладко (giggle)
Сега ще пробвам една система за хранене, която ми дойде на акъл. Преди тренировка: въглехидрати и мазнини, след тренировка протеини.
05.03.11
19:16
Защо не искаш да приемаш белтъци преди трен? Все пак аминките поддържат мускулчето.
Прав си. Хм...ще направя следното:
На закуска: тук ще приема малко белтъчини към 30-40 грама.
На обяд (което ще бъде и предтренировъчното) няма да приемам белтъчини, досега съм ял някакво количество, но не виждам полза. След това нямам енергия, а самото ядене на протеини ме вкарва в фаза “почивка”, и след това тренировката ми идва като шок.
На вечеря: съвсем малко въглехидрати, за мазнини не мисля да се ограничавам. Основното ще е протеина, след това един спокоен сън.
Харесва ми “войнската диета”, но в моя случай ще хапвам през деня по-малки количества храна (няма да е нищо), а вечер ще преяждам :)
05.03.11
20:03
Защо не пробваш ВМ-НВД? Аз се чувствам много добре с нея, няма инсулиново “додрямване”, има енергия постоянно, расте се мускулно, не се омазняваш, а и лапаш все вкусни работи! :)
Бях на нея почти месец и съм много доволен, но малко скъпичка ми се виждаше. Ти какви продукти пазаруваш за ВМ-НВД? И колко ти излиза на ден?
05.03.11
20:12
Около 7-8 лева на ден максимум - месо, яйца, ядки, сметана, масло, сирена, кашкавали, въглените от прясно и кисело мляко.
Ще се пробвам :) Ще огранича до 5 лв. на ден, но мисля че пак ще стане работата. Благодаря за препоръката! :)