08.02.11
15:26
Здравейте!Имам съответния проблем - долната ми част на гърдите (според мен) изостава.Тренирам в 4 дневен сплит,като за гърди правя:
Хоризонтален лег (смит машина) 3х12
Полулег с щанга (смит машина) 3х12
Хоризонтална преса за гърди 3х10
Пек-дек 3х10
Моля изкажете мнение и какво мога да направя по въпроса..
15г. 175см 69кг
08.02.11
15:56
Само аз ли виждам, че сякаш му липсват 4 етапа преди да стигне до 4 дневен сплит и 4 упражнения за гърди?
Вероятно си най-наблюдателен. :D Между другото сам по себе си въпросът говори за това. До автора: Кръгова тренировка знаеш ли какво е?
Нямаш необходимата маса в гърдите за да започнеш да отделяш внимание на долните. Сиреч първо оправи горните, които всъщност изостават. Съветвам те да започваш с полулег, после хоризонтал и накрая флайс. 4-то упр е излишно.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 08.02.11 18:08.
09.02.11
10:59
казано от Oranje на 08.02.11, 15:56:
Само аз ли виждам, че сякаш му липсват 4 етапа преди да стигне до 4 дневен сплит и 4 упражнения за гърди?
x2
Прочети из форума за това как да тренираш ... доста ти е рано да се притесняваш за детайли като “долна част на гърдите”.
Първо - Спри да се епилираш. Кожата ти не го понася. Второ - имаш много повече мазнини, отколкото мускули и за това гърдите ти приличат на нищо. На четиридневен сплит мини след около десет години трениране.
09.02.11
17:24
В случая най-добре ще е да правиш full body workout (aka тренировка за цялото тяло) с по едно-две базови за всяка мускулна група. Втори вариант, който се отрази много добре при мен за гърдите е разделяне на двоен сплит - бутащи и дърпащи мускули. Така могат да се правят чести тренировки без това да пречи на възстановяването.
10.02.11
15:36
казано от Timon на 09.02.11, 17:15:
Първо - Спри да се епилираш. Кожата ти не го понася. Второ - имаш много повече мазнини, отколкото мускули и за това гърдите ти приличат на нищо. На четиридневен сплит мини след около десет години трениране.
За тренировките - напълно съгласен, но макар да е офтопик да си кажа - нормално е на по-чувствителна кожа след кола маска например да има пъпчици (давам коламаската за пример, понеже аз ходя на такава). Това не е нещо страшно или ненормално - особено при мазна кожа много лесно се образуват тези пъпчици, колкото по-дебели и гъсти космите - толкова повече. С редовно обезкосмяване кожата “привиква” и космите стават по-редки и тънки и съответно пъпчиците намаляват. Пудра веднага след манипулацията помага, има и кремчета специални, но те са само за доста тежки случаи ... също така слънцето супер много помага.
Отново се извинявам за офтопика :) Иначе за тренировките - както съм казал и по-горе - напълно съгласен, че е рано за такива детайли и сплитове!