30.04.05
21:47
Абе пробвах топла кола маска, обаче нещо не стана както трябва. Явно не уцелва температурата защото или е много рядка и не захваща или е много гъста и сваля кожата :) . Лошото е ще не успявам да махна 100 % от космите с един замах. А на другия ден ми излиза зверски обрив. Някакви съвети?
хай! Ами като цяло не виждам какъв би бил проблема освен точно това което ти казваш-че не уцелваш температурата.Като видиш,че е прекалено рядка не я слагай на кожата а изчакай малко да се сгъсти.Като видиш ,че пък е прекалено гъста я потопи за още малко време във горещата вода и така...Нали знаеш ,че в пакета има една пластмасова шпатулка.Взимай с нея от кола маската първо за да видиш дали е ОК като температура и тогава я слагай на кожата.След като вече си проверил тогава можеш и директно от тубичката да слагаш.Що се отнася до обрива-или имаш много чувствителна кожа ,или просто не си успял да махнеш кола маската както трябва и тя я е раздразнила.
Ако имаш още въпроси питай /аз съм вече експерт ;)/
Ако нямаш-успех ти желая в това болезнено начинание
PS-имам съветче.Като залепиш лентата върху кожата вместо да я триеш /докато се закрепи напълно/ с ръце или с приложените в пакета ленти,взимаш една кърпа /или пешкир/ и с него ти е много по-лесно да я закрепиш на кожата и така ще махаш всичко с един замах.
ще пробвам както казваш. някаде четох че за успокояване на кожата може да се използва аспирин растворен в малко вода + капка глицерин, но незнам дали върши работа. А колкото до обрива може би кожата ми не е свикнала, а и аз съм минавал с машинка преди това. Иначе незнам какво друго може да е.
щом си решил да си правиш кола маска,забрави тия топли/студени,само се оклепваш и нищо не става.най-добрата е тая на лентички,много е удобна,е вярно че е малко по-скъпа.ама лепиш и дърпаш,лесно и просто,иначе няма такава кола маска която да ти вдигне космите на 100%.аз не знам някой да не се е обрина поне малко след кола маска,все пак това е терор за кожата,един съвет-никога не се мий веднага след процедурата - изчакай няколко часа,може и цял ден
незнаех че има такава на лентички. еми тая топлата нали много маца и ако не се измия лепне. ще потърся от другиа вид. топлата нали се използва за по-чуствителни места, затова с нея се скубя.
01.05.05
13:12
а за обрива си вземи гентамицин
01.05.05
21:28
Колко е ефекта горе долу на една такава кола маска ще изтрае ли летния сезон ?
“Летния сезон” няма да изкара :D . Мах 2 седмици и ще почнат да ти растат- кофти тръпка.
[quote author=“Voltmachine”]Колко е ефекта горе долу на една такава кола маска ще изтрае ли летния сезон ?
Пич, на 3-тия ден след манипулацията почват да ти набиват космите, гори по-чко от преди./зависи от физиката, но и това става/. :lol:
п.п. Не съм опитвал никога, но като гледам другите хора и направо ми се драйфа... :lol: Особено обривите са ужас. Тамън ще ти мине обрива и космите пак ще ти наникнат яко... пълен та*ак е това... :?
02.05.05
10:55
3 дена? е къв му е смисълът тогава ако не си мазохист и обичаш да се скубеш.Май единственото хубаво решение остава фото епилацията ама си е скъпичко - да ти обескосмят гърдите и корема 60 лева некъде :(
истина е че изникват пак и то доста бързо,аз се минавам с епилатор и съм много доволен,първите няколко пъти и аз имах зверски обрив,после кожата ми свикна и сега само тук-там след процедура ми излизат пъпчици,а хубавото е че космите оредяват с времето,например подмишниците се минавам вече веднъж на две-три седмици и са ми едвам покарали
[quote author=“tpd”][quote author=“Voltmachine”]Колко е ефекта горе долу на една такава кола маска ще изтрае ли летния сезон ?
Пич, на 3-тия ден след манипулацията почват да ти набиват космите, гори по-чко от преди./зависи от физиката, но и това става/. :lol:
п.п. Не съм опитвал никога, но като гледам другите хора и направо ми се драйфа... :lol: Особено обривите са ужас. Тамън ще ти мине обрива и космите пак ще ти наникнат яко... пълен та*ак е това... :?
е как не си опитвал никога и разбра кога набиват космите...на мен ми трае наи малко 2-3 седмици,за 3 дена тряя да си някои наистина мн мн мн космат
колко време трае тая фото епилация. по радиото има няква реклама на лазерна епилация. 15 евро за под мишниците. дали е за всички процедури или само едната струва толко.
най-вероятно за една,ама тя сигурно ще е достатъчна,на подмишниците можеш да си направиш кола маска или да се минеш с епилатор,става за секунди и после две-три седмици взависмост от окосмяването си гладък като бебешко дупе
Абе да ти кажа аз лично въобще не сън доволна от тая кола маска на лентички.Почти нищо не маха и само се стържеш там....мноого гадно!Като свикнеш с топлата няма да се омазваш а е най-ефективна!Личен опит!...На мен поне ми ги маха на 100% от веднъж!Важно е да не се опитваш да махаш нито прекалено къси нито прекалено дълги косми-щото ако са мн къси нищо не махаш а ако са мн дълги -БОЛИ!!!!!!Затова ти препоръчвам ако са мн дълги да ги подрежеш малко с ножица и след тва действай...Кво да ти кажа,аз лично не бих се оръсвала за фото и лазерна епилация-и кола маската си е достатъчно добра.Трае поне 3 седмици.И няма спор за разликата в цените :)
Гаджето ми например си маха космите по гърдите и под мишниците с ел. машинка или понякога със самобръсначка....
Епилатор за подмишниците?! Мале колко боли тва.........
[quote author=“cl_killa”][quote author=“tpd”][quote author=“Voltmachine”]Колко е ефекта горе долу на една такава кола маска ще изтрае ли летния сезон ?
е как не си опитвал никога и разбра кога набиват космите...на мен ми трае наи малко 2-3 седмици,за 3 дена тряя да си някои наистина мн мн мн космат
2-3 СЕДМИЦИ? :lol: Е ти си уникален ген.
Абе няма токова нещо, при 90% от мъжете/особено/ като се почва с кола маска.... Е айде да не казвам 3-тия ден, но след 5-тия вече си проличава яко разтежа и после пак и пак и пак. Всички от това се оплакват, а аз не ходя в някой “клуб космат гръб” :lol: :lol:
п.п. А най-голямо шоу става някой гений, като си обръсне краката примерно със самобръсначка. хахаха. Един ден идва един и вика: “Яе, пичове, аз всека се обръснах и днеска пак набили” :shock: :lol: :lol: :lol:
п.п.п. Междо другото, лазерна и т.н. високотехнологични обезкосмявания- Трябва много да се внимава къде се ходи, защото има студия където “жена ми” ходи и за 5 процедури ефекта беше мнооого незадоволителен, а даде сума пари. :? /Да ги таковам в обирджиите/ :?
[quote author=“Lanfear”]
Епилатор за подмишниците?! Мале колко боли тва.........
няма такова нещо,боли леко първия път,ама хапеш един працал и стискаш зъби,следващата процедура е почти безболезнена,а резултатът е повече от задоволяващ,(сега да не ме изкарате мазохист,всичко е до психичекска нагласа и втълпение,аз приятелката ми докато я убея да си мине подмишниците с епилатора колко зор видях,ама сега се кефи)аз и гърдите и стомаха си минавам с епилатор,правил съм си и кола маска,ама сега нямам пукнат косъм,и като се епилираш да кажем веднъж в седмица всичко е песен.единствения проблем е ако косъма врасте в кожата,защото епилаторите имат това гадно свойство да обръщат космите и тогава се появяват кофти пъпки,но за това са измислени разни приставки,които намаляват тоя ефект.
абе няма ли някво мазило за успокояване на кожата след кола маска. че иначе целия ше стана на точки.
Олиото за масаж и кремове след това.
Хубавото на кола маската е, че започва да ти намалява драстично растежа ако си се бръснал дълго време рпеди това (аз лично 2 години и нещо). Лошото е че първата сесия боли. След това просто боли, а натам не се усеща.
08.05.05
17:45
Защо първо не направиш пилинг, за да отсраниш мъртвите клетки, а после да пристъпиш към обезкосмяване? Тези лентични и аз не ги харесвам... Абе най-добре да отидеш на козметик.
Да , козметика си е идея ако не ти се занимава сам да го правиш и имаш излишни кинти :) .Лесно е - само лежиш и си чакаш.....а някой върши “мръсната ” работа...само дето по лични наблюдения ,когато някой друг ти прави кола маска повече боли! Не знам защо ама при мен лично е така...
10.05.05
08:59
Някой да знае адреси на козметични студиа във Варна ?
Lanfear, при повечето хора е обратното,сами нямат смелост да дръпнат рязко,а така някой друг - хоп и си готов,няма да се надъхваш,няма да се престрашаваш,а за козметични салони можеш да прегледаш някое списание
Да знам за какво говориш. И аз отначало нямах смелост /особено на някои по-нежни места ;)/ ...но свиква се! И сега тъй като съм пробвала и на козметик , мога със сигурност да кажа ,че ако можеш е най-добре сам. Просто лично мен ме боли по-малко.Така че хора-престрашете се :) Болката е само за малко а си струва
Значи всеки казва че много боляла ,но не е чак толкова :) а можете ли да ми кажете след нея с какво се маже кожата за да се махнат тези малки червени точици ??
[quote author=“MavericK”] а можете ли да ми кажете след нея с какво се маже кожата за да се махнат тези малки червени точици ??
Това му викат “копривна треска” и само си минава, олиото и другите мазила помагат да се успокои по-бързо кожата. Поне 1 час след кола не трябва да мокриш местата.
аз сам си доволна от лентите на лиция .не са и много скъпи-9лв е едно пакет4е с 20броя и 2мокри кърпи4ки за след епилацията.
съшто така в някои аптеки може да си купи6 определена броика(колкото ти е нужно)като една лента е някаде кам 50ст.
гадното е 4е ако ти останат отстатъци от самата маска много лепка и трудно се измива.налагало ми се е да ги отстраня със спирт
08.07.05
18:59
ей сега разглеждах и видях темата.касничко ама.....
эначи за лентите-най-хубавите са на Таки
за колата маска-това не ти го препорачвам-то с нея е грубия вариянт.смисал,че с нея се махат на краката,ръцете,но эа съжеление 90% от салоните и от хората попринцип си я полэват и эа други места
мога да ти кажа един салон в който се работи с най-добрите продукти и не е такав гъзарски,а просто момичето-коэметичката си энае работата и си я раэбира та тя работи с обеэболяваща,подхранваща, шоколадова маска-няква вносна абе супер е /ако си иэбрал да ходиш на коэметик тогава вече ще ти дам тел и тя ще ти обясни/
с какво да се мажеш-с бебешка рудра.аз като ходя эа триъгълник тя ми слага такава пудра и минава зачервеното и облекчава
а най-добрия вариянт е -махаш си ги с лепенките и когато трябва да ги махнеш пак го правиш с епилатор има голямо разнообразие моя е филипс а и на браун са хувави.
аз на всякаде си ги махам с епилатора само за триъгълника ходя при лили-козметичката и парвия пат с лепенки си ги махнах и после с епилатора.естествено парвия пат воли после постепенно намалява и вече на 3,4тия почти нищо-колкота са ми по-каси косъмчетата толкова по-малко боли.с времето косъмите оредяват растат по-бавно и така ама ако се обраснеш се възтановяват на ново.примерно аз вече ходя веднаж месечно за треъгълник,а като се бръснех-всеки ден или през ден ама аз вече ходя втора година и за това
ти си избери ама най-добре е варянта с епилатора -ако ще си ги махаш сам ако не -на коэметик
ако има нищо питай
Абе я кажете след кола маска на гърди и корем, с какво се мажете за да не ви излизат пъпки?
Ето при мен как стоят нещата:
1. След кола маска космите ми излизат след 2рата седмица.
2. след крем, пяна на 2рия ден :)
3. след кола маска се мажа с лосион за тяло ма поне 4-5 часа след маската
4. Ползвам зелените ленти на Виит (10 двойни за 10лв)
Вие каква кола маска препоръчвате?
И ако може да е по тънкана че тая на Виит е скъпичка...
28.07.05
16:04
[quote author=“mooncow”]Абе я кажете след кола маска на гърди и корем, с какво се мажете за да не ви излизат пъпки?
еми те си излизат за околу 1 час.мажи се с бебешка пудра на нивея е хубава та с нея се поуспокуява кожата и эачервяваниятя се махат по-бърэо а и кожата ти става мекичка.....
здравей
след епилация бебешката пудра веднага ли се нанася? мерси предварително.
03.09.05
21:16
[quote author=“grafa”]здравей
след епилация бебешката пудра веднага ли се нанася? мерси предварително.
здравей еми аз само като хода на кола маска ми слага пудра иначе като се епилирам не си слагам щото за 1час ми минава но ако ще си слагаш -да
Само Сулфатиацол след това.Като пудра е и се нанася където си си правил кола-маската и основно дезинфекцира кожата и успокоява.Има го във всяка аптека като на всичкото отгоре е и ефтин... :wink:
JIPSI , кой е този козметик,при който ходиш??Кажи му адрес!
Мнението беше редактирано от Viktor-88 на 12.12.07 17:23.
17.06.08
18:20
Много ли боли от кола маска защото мисля да си направя :? ??
17.06.08
18:45
Да:)
15.09.08
20:29
като се минеш с кола маска поне 10 часа нетрябва да се къпеш за да не се обринеш.
05.10.08
06:37
Аз лятото си правих,и боли си бая,иначе те в козметичното студио те мажат,преди кола маската и след нея и не трябва да се къпеш за да не се въспали и да ти не излезнат пъпчици :)
Ми не е приятно...боли си,но ако си корав ще издържиш :) Лятото си правих и вече с епилатор след това,докато не си обрасъл отново...