Фитнес програма

10.02.11
20:23

искам да попитам дали програмата ми е добра.. от 2 месеца съм с нея и мисля, че има подобрение, но незнам.. такаче вие кажете мнението си:
Понеделник : Гърди
Вторник : Гръб
Сряда : Ръце (Трицепс, Бицепс, Предмишница)
Четвъртък : Рамо, Трапец
Петък : Крака, Кардио
Събота и Неделя ходя на лостове и успоредки за набирания, силови, кофи и т.н.
от 2 месеца съм с тази програма и ето промяната
http://prikachi.com/images.php?images/651/2969651t.jpg

Ми ти програма не си написал, а си написал сплит. Ако добавиш и упражненията, които изпълняваш, както и по колко повторения правиш, с какви почивки между сериите и т.н. тогава вече ще си описал програма. Мисля, че това, което си написал не е “програма” за теб. Прекалено тежко е за човек, който тренира само от 2 месеца. За снимката - лично аз мисля, че нещо ментиш (отделно, че едната снимка е от преди 5 години...аз ако си видя снимка от преди 5 години, то и без да съм почнал фитнес, в сравнение със сега ще има голяма разлика. Все пак, ако си честен, то ти свалям шапка, защото промяната е удивителна ;)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 10.02.11 20:33.

10.02.11
20:49

не ментя... 1вата снимка е от лятото на морето.. 2рата е от преди 2-3 седмици.. започнах декември месец :) мерси все пак
(всичко е 3х10 и почивката между сериите 1 мин)
Понеделник : Гърди (кофички до отказ, горна-долна лежанка, флайс, вдигане на дъмбели от полулег, пек дек)
Вторник : Гръб (набирания с широк хват до отказ, мечка, гребане с дъмбел, дърпане на долен-горен скрипец)
Сряда : Ръце ( трицепс-изтласкване на щанга от лег с тесен хват, френско разгъване с щанга от лег, трицепсово разгъване на горен скрипец; бицепс-21, концентрично сгъване с дъмбел, бицепсово сгъване с дъмбел, скотово сгъване)
Четвъртък : Рамо (повдигане на дъмбели встрани при наклон напред, повдигане на дъмбели в страни, повдигане на дъмбели нагоре, повдигане на дъмбели над глава)
Петък : Крака (понеже тренирам футбол петък не ходя на фитнес.. :) )

10.02.11
20:51

снимката не е от 5 години.. просто на фотоапарата на един приятел се е бъгнала датата..

10.02.11
20:51

Хах за 6 години ,бате,без фитнес би трябвало да дръпнеш  ;д .Що не си постнал по-нова before снимка ;д .Ина4е като през седмицата всеки ден си на фитнес,а през уикенда на лостове,не се ли претоварваш прекалено много ? Тялото има нужда и от ка4ествена по4ивка за да расте ,не само трен,трен.Успех

10.02.11
20:53

казано от martinn на 10.02.11, 20:51:

Хах за 6 години ,бате,без фитнес би трябвало да дръпнеш  ;д .Що не си постнал по-нова before снимка ;д .Ина4е като през седмицата всеки ден си на фитнес,а през уикенда на лостове,не се ли претоварваш прекалено много ? Тялото има нужда и от ка4ествена по4ивка за да расте ,не само трен,трен.Успех

отново ще се повторя датата не е вярна.. :) дори аз не бях забелязал :) от лятото е, а почнах фитнес и лостове декември.. :)

10.02.11
20:53

А ,е ок ,извинявай 4е се усъмних :Д

Ок, браво за напредъка ;) Въпреки всичко мисля, че програмата е унищожителна за човек с твоя стаж. Дори това нещо да е работило досега, то много скоро хубавото ще свърши. В момента би трябвало да тренираш 3 пъти в седмицата (максимум 4), като тренираш цялото тяло наведнъж, с по 1-2 упражнения за мускулна група. :)

10.02.11
20:55

казано от martinn на 10.02.11, 20:53:

А ,е ок ,извинявай 4е се усъмних :Д

Няма проблем.. много хора се съмняват.. (освен приятелите ми :) )

10.02.11
20:55

казано от martinn на 10.02.11, 20:51:

Аз мисля, че след тази програма, на тялото му е все тая дали ще е бъде мъчено и на лостове или не!
Програмата строго не е за теб. И тая идея с 4-те упражнения за бицепс, че ще стане грамаден си я избии.

10.02.11
20:57

казано от ProXxX на 10.02.11, 20:55:

Ок, браво за напредъка ;) Въпреки всичко мисля, че програмата е унищожителна за човек с твоя стаж. Дори това нещо да е работило досега, то много скоро хубавото ще свърши. В момента би трябвало да тренираш 3 пъти в седмицата (максимум 4), като тренираш цялото тяло наведнъж, с по 1-2 упражнения за мускулна група. :)

ем честно казано отделно футбол тренирам и не се уморявам толкова.. но мерси ще го имам впредвид :)

10.02.11
21:30

казано от ProXxX на 10.02.11, 20:55:

до колкото са ми казвали това за тренирането на цялото тяло наведнъж се прави 1вите 2 седмици.. след това сериозно си почваш.. аз така и направих и сега съм по тая програма и както виждаш върши страхотна работа.. самоче дали ще се задържи така тялото? и ако може г/д така като ме гледаш каква програма ще ми лежи добре ?
П.П. на 16 години съм 180см 60кг

казано от Nikolay Georgiev на 10.02.11, 21:30:

до колкото са ми казвали това за тренирането на цялото тяло наведнъж се прави 1вите 2 седмици.. след това сериозно си почваш..

И аз така си мислих, както и много други хора, но уви нещата не седят така. И в момента се опитвам да поправя грешките, които и аз допуснах първите 2-3 месеца. В момента програмата ти има ефект, защото тялото ти все още не е изчерпало напълно запасите си от енергия. За тези 2-3 месеца почти всичко, което правиш ще има ефект, но ти правилно си зададе въпроса, дали тялото ще се задържи така и за в бъдеще. И отговора е, че много скоро ще се срине и положителните резултати ще изчезнат. Тренировката за цялото тяло има много разновидности, като това, че тренираш цялото тяло е само един от аспектите. Разликите идват в упражненията, сериите, почивките т.н. Както и да е...далеч съм от професионален консултант. Мисля, че най-правилното е на първо място да се самообразоваш. Разгледай сайта подробно. Разгледай раздел “Фитнес” и “Хранене”. Ще откриеш много информация, чудесно написана и обяснена, и съм сигурен, че ще видиш нещата по друг начин. Тук - http://www.bb-team.org/fitness/workouts - ще откриеш програми, които са подходящи за теб. Отстрани има филтър...не се изсилвай и при ниво на опит натисни напълно начинаещ ;) Това е засега. Има още много за казване, но първо трябва сам да изучиш основите, и след това да задаваш конкретни въпроси. Дано съм бил ясен. :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 10.02.11 22:01.

10.02.11
22:05

казано от ProXxX на 10.02.11, 21:59:

казано от Nikolay Georgiev на 10.02.11, 21:30:

до колкото са ми казвали това за тренирането на цялото тяло наведнъж се прави 1вите 2 седмици.. след това сериозно си почваш..

И аз така си мислих, както и много други хора, но уви нещата не седят така. И в момента се опитвам да поправя грешките, които и аз допуснах първите 2-3 месеца. В момента програмата ти има ефект, защото тялото ти все още не е изчерпало напълно запасите си от енергия. За тези 2-3 месеца почти всичко, което правиш ще има ефект, но ти правилно си зададе въпроса, дали тялото ще се задържи така и за в бъдеще. И отговора е, че много скоро ще се срине и положителните резултати ще изчезнат. Тренировката за цялото тяло има много разновидности, като това, че тренираш цялото тяло е само един от аспектите. Разликите идват в упражненията, сериите, почивките т.н. Както и да е...далеч съм от професионален консултант. Мисля, че най-правилното е на първо място да се самообразоваш. Разгледай сайта подробно. Разгледай раздел “Фитнес” и “Хранене”. Ще откриеш много информация, чудесно написана и обяснена, и съм сигурен, че ще видиш нещата по друг начин. Тук - http://www.bb-team.org/fitness/workouts - ще откриеш програми, които са подходящи за теб. Отстрани има филтър...не се изсилвай и при ниво на опит натисни напълно начинаещ ;) Това е засега. Има още много за казване, но първо трябва сам да изучиш основите, и след това да задаваш конкретни въпроси. Дано съм бил ясен. :)

Мерси много... ще погледна това което ми даде :)

10.02.11
22:25

Незнам как тренираш ръце след гърди и гръб! Мислиш ли,че бицепса и трицепса ти имат достатъчно време за почивка ( за растеж ).
Аз лично бих сложил в сряда краката, за да може горната част на тялото ми да почине 1 ден ( до колкото е възможно ) и след това в четвъртък рамото, а ръцете последни в петък! Това е лично мое мнение и съвет ( сам прецени как ще тренираш )!
Дано съм бил полезен !

По - здрави !

10.02.11
22:35

казано от Be Yourself на 10.02.11, 22:25:

Незнам как тренираш ръце след гърди и гръб! Мислиш ли,че бицепса и трицепса ти имат достатъчно време за почивка ( за растеж ).
Аз лично бих сложил в сряда краката, за да може горната част на тялото ми да почине 1 ден ( до колкото е възможно ) и след това в четвъртък рамото, а ръцете последни в петък! Това е лично мое мнение и съвет ( сам прецени как ще тренираш )!
Дано съм бил полезен !

По - здрави !

еми и други така са ми казвали ръцете да са последни, но нз.. за 1 месец във фитнеса ръката ми се увеличи с 2см.. нямам си на идея дали е много или малко.. ако е добре значи почива достатъчно :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1