15.02.11
15:53
Здравейте!
Искам да включа към кардиото и малко силовии тренировки в къщи.Нямам възможност да ходя на фитнес и имам време само сутрин около 2 часа мои:)(без децата).Правя кардио интензивно около 30 мин ,коремни ,но искам да включа и малко силови тренировки.Дайте ми предложения Вие ,които посещавате фитнеса и имате понятие от уреди и т.н,кои са подходящи за изпълнение в домашни условия.
Благодаря предварително!
15.02.11
16:23
Здравей Цветелина,
Може да правиш лицеви опори по следните два начина:
- качваш краката на едни стол и от това положение ги изпълняваш
- трябват три стола. краката са на единия, а ръцете на другите два. изпълняваш лицевите опори до положение, в което тялото ти е малко под нивото на столовете.
И при двата варианта може да си нагласяш ширината на положението на ръцете - на ширината на раменете или по-широко.
С помощта на един стол може да тренираш и краката. Качваш се с единия крак на стола, слизаш, след това с другия и т.н. колкото можеш. Постепенно с тенировките вдигай темпото. Като свикнеш пробвай да правиш клякания на един крак, качена на стола - така че амплитудата на движението да е максимална.
Ако имаш някакви уреди в къщи кажи, за да видя какво друго мога да ти предложа.
15.02.11
17:02
Тези лицеви опори със 3те стола ми се струват много трудни, особено за жените. Цветелина, ако лицевите опори са ти много трудни, пробвай да правиш Лицеви опори на колене. Прави ги на серии с по колкото повторения можеш т.е. до отказ. Също може да правиш и кофички на пейка ( http://www.bb-team.org/exercise/1180_kofichki-na-peyka-polukofichki#axzz1Dxl28pbi ). Но вместо пейка си слагаш ръцете на някаква малка масичка или на един стол. Също ги прави на серии и повторенията до отказ. Може да правиш и клякания.
15.02.11
22:12
Имам само вело и пътека,мъжа ми има лежанка и най различни тежести.Лицевите ми си струват сложни,най-много 10 правя и съм труп.Искам да наблегна на краката и задните части.
16.02.11
09:38
Ми в сайта има упражнения специално за бедрата и за задните части. Разгледай ги и си избери. Прави ги на серии, с повторения до отказ. Може да правиш и коремни преси
Аз да ви питам, в домашни условия може ли да се прави силова тренировка, но с леки тежести :? супер серии, бавно изпълнение ?..
16.02.11
09:49
казано от bat jica на 16.02.11, 09:47:
Аз да ви питам, в домашни условия може ли да се прави силова тренировка, но с леки тежести :? супер серии, бавно изпълнение ?..
Всичко може да правиш, стига да знаеш как.
казано от Oranje на 16.02.11, 09:49:
казано от bat jica на 16.02.11, 09:47:
Всичко може да правиш, стига да знаеш как.
Много изчерпателно, точно и ясно, хахахахахах