Тренировъчна програма

15.02.11
21:14

Добър вечер,

Искам съвет каква програма да си направя за фитнеса. Тренирам от 1 месец и до сега бях на кръгови тренировки. Тежа 68 килограма и съм висок 187см., на 16 години съм. Дали ще може някой да ми състави някакъв сплит?

Понеделник - цяло тяло
Сряда - мускули на трупа, мускули на крайниците
Петък - full body
Като станеш 78кг ще е дошло времето за нов сплит.
УСПЕХ!

а Юли аз не съм много вещ ама каква е разликата между понеделник, сряда и петък

казано от kristiancho на 15.02.11, 21:22:

а Юли аз не съм много вещ ама каква е разликата между понеделник, сряда и петък

Човекът иска да тренира по сплит, разбрал е, че големите батковци правят сплитове и е решил, че това е начинът да стане голям. За да не му спираме мерака му даваме сплит - разделяме на три и всяка част се тренира в отделен ден. Т.е. - сплит.
Просто много хора мислят, че като правиш сплит и поне 5 упражнения за мускул, то ще си як като професионалистите. А не знаят, че трябва да се извърви път, който започва с трениране на цялото тяло.
Това е като следното: най-известните футболисти имат за гаджета манекенки и други звезди от шоубизнеса. Но ако аз си хвана гадже манекенка не означава, че автоматично съм мегазвезда и Абрамович ще извади 100 милиона за мен, нали?
Е, същото е със сплитовете :)

аз нямам забележки отностно програмата която си написал... ама ми стана странно место да напишеш три пъти full body защо си го написал така... една и също нещо по различен начин :)

Благодаря за супер бързия отговор, но ще ми разясниш ли какво точно да тренирам, например понеделник цяло тяло и как точно ще кача маса така тъй като съм чувал, че ако ходиш по-често се вдига по-бързо ?

15.02.11
21:53

Доколкото разбрах се стремиш към покачване на маса... Предлагам ти тази програма за качване на маса:
Понеделник: гърди 4 упражнения
Вторник: гръб 4 упражнения
Сряда: почивка
Четвъртък: бицепс, трицепс, предмишница по 3 упражнения
Петък: рамо 4 упражнения
Събота: крака от 4 до 5 упражнения
Правиш малко повторения, с повече килограми(естествено допустими килограми, за да направиш чисто самото упражнение).

Мнението беше редактирано от extreme на 15.02.11 21:54.

15.02.11
22:01

Привет,
според мен си продължавай с “кръгова”....имаш малък стаж в залата....не си отработил  изпълнението на упражненията...изобщо си с една дума- начинаещ!!!
Не слушай некви  “разбирачи” по залите или или който и да е......!!!
Придържай се стриктно към сплита на Oranje и ще иам ефект-повярвай ми!!!
Има едни лаф-”Бързай Бавно”.....!!!!!

Успех,
Г.Георгиев

Благодаря за бързите отговори, значи продължавам с “кръговите” тренировки и след като кача килограми, чак тогава започвам на сплитове. А можете ли да ми кажете нещо за хранителна програма?

DE

15.02.11
22:25

А направо да ти кажем кога да ходиш на фитнес за оптимален растеж и кога да пикаеш и изхождаш? http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49742 Пича си е направил труда да състави толкова ценна тема за “индианци” пък вие продължавате да са мислите за шефове и да искате всичко на готово. Сори за грубия език,но едно и също всеки ден.Четете ;) Успех

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1