Суперсерия

15.12.10
18:53

Здравейте, искам да попитам за суперсериите
Например нали правя упражнение за бицепс и после за трицепс без почивка
това само 1 път ли трябва да се повтори или правя например по 3 серии тея упражнения и после
пак да смена упражненията и да правя по 3 серии пак или се правят всяко упражнение по 1 серия

15.12.10
19:03

Зависи от нивото и целите ти.

15.12.10
19:07

ми да оформя ръката

15.12.10
19:21

Суперсерии се използват когато си в застой или си стигнал толкова голяма ръка, че вече трудно расте.

15.12.10
19:42

Правиш една серия от едното упражнение, след това една серия от другото с минимална почивка(около 10-15секунди, колкото да вземеш дъмбела/щангата) и така няколко пъти го повтаряш, като между суперсериите има нормални почивки, както между другите упражнения.

15.12.10
20:20

Двете серии за бицепс и трицепс са една суперсерия. Следва втора суперсерия по подобие на първата.След това и трета.

15.12.10
20:23

Една суперсерия включва една серия от едно и една от друго упражнение, изпълнени последователно, с много малка почивка между упражненията. Това с 2-3-4 или 5 серии се нарича гигантска серия. Поне аз така знам, но дали е вярно.

15.12.10
21:04

Ако си с малък стаж, суперсериите не са за теб.

18.12.10
15:09

ми тренирам от 1 година и 2 месеца някаде ... и вчера правих бицепс трицепс
направих скотово сгъване след това веднага френско сгъване за трицепс и после 1 мин почива и
пак го повторих 2 пати и после смених упражненията ...

19.12.10
15:31

супер сериите са за големи батковци силно тестонезирани и със голям прием на белтък
,иначе няма как да се въстановиш
заложи на базовите умражнения за ръцете засега и на храната

19.12.10
15:37

Можеш спокоино да ги правиш когато са за антагонисти тоес бицепс и трицепс или гьрди и грьб.Така увеличаваш пльтноста на тренировката стажа ти е достатачен за това.

15.02.11
22:34

Може би малко късно пиша но явно съм имал абсолютно различно разбиране за “Суперсерии”. Примерно лежанка с 60кг 10 повторения и след 10-тото махаш 10 кг. и още 10 повторения и т.н. Някой ще ми разясни ли това как се нарича и добре ли е да се прави от начинаещ ?

15.02.11
22:40

Обикновено се нарича дроп-серия.

Свалянето на килограмите и правенето на още повторения в една или няколко стъпки се срещат в бодибилдинг литературата като удължени серии, стъпкови подходи или разсъбличане. При тях сваляме с малка стъпка и измъчваме по още няколко повторения.
Когато сваляме по-голяма тежест, за да направим (почти) същия брой повторения като в началната серия (за което става въпрос в темата) говорим за една разновидност, наречена падащи серии.
Първият вид е по-добър за основния период, когато работим за мускулна маса, докато падащите серии продължават по-дълго време, вече не сме в анаеробно-алактатен режим, и затова са по-подходящи в период за релеф и повишена плътност на натоварването.
И двете разновидности на метода са интензивни и, естествено, се препоръчват на напреднали и елитни културисти.
По въпроса за начинаещите: те имат 2 варианта:
- да започнат като начинаещи
- да започнат с методи за напреднали
В първия вариант ще качват грубо по сант и кило на месец, но и след година ще продължават да качват.
Във втория вариант ще качват грубо по 2 санта и 2 кила на месец, но след 2-3-4 месеца ще ударят плато и ще си останат там. Т.е. ако целта ви е само 2-5кг и 1-3см - започнете направо с методите за напреднали. Ако имате нужда от повече (т.е. балът не е смисълът на живота ви), то си карайте подред.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1