Схванах се ужасно

17.02.11
11:08

Здравейте, искам да ви споделя какво ми се случи. От няколко месеца си тренирам, но нередовно - кога вкъщи с дъмбели, кога на фитнес или само лицеви опори. От 1 седмица започнах да ходя по-често. Вчера беше ред да тренирам рамо, него като че ли го подценявам защото това ми е най-неприятната тренировка( в смисъл не неприятна ами не я усещам ефективна) Започнах с повдигане щанга зад врат, след това продължих с гирички за средно рамо разгъване настрани(повдигане в случая). Бях взел 5-чки, не съм се пресилвал и на 1 серия 3 повторение изведнъж нещо ми се опъна на врата в дясно към трапеца вече и щах да изпусна гирите. Просто ги оставих и се насладих на невероятни усещания придружени с агония. Както и да е някак си продължих и си довърших тренировката с предно, задно рамо и корем. Но вечерта болката стана доста по силна и вече не можех да си върта главата на никъде, само напред. И от време на време пак ме схващаше и направо се свивам от този импулс. Явно нещо съм прещипал нерв, въпроса е как да го оправя до утре защото съм на работа и не искам изобщо да си представям комбинацията от работа + ужасни болки = Още по-ужасни болки. Дайте съвети, да му слагам студено ли, топло ли, да го разтривам или не, да си изтръгна нерв ли незнам!

17.02.11
11:11

Масажче и почивка :)

17.02.11
14:54

Аз бих ти препоръчал да отидеш при личния лекар, макар и да не разбира нищо може да те пренасочи при специялист, може да имаш нещо повече от схващане.

Б-витамините са добра идея ако имаш прищипан или възпален  нерв. Ако пък не е нерв, най-много да ти вдигнат тонуса ;)
Почивката и масажа, както ти каза Madboy,  също би трябвало да помогнат.

17.02.11
22:06

Според мен си понастинал виж дали на работното място не ти духа от някаде дали не става течение и ако има го отстрани .Загрявай по добре 10тина минути на елипса или на пътека няма да е зле иначе за сега го мажи с фастум и се пази да не донастинеш да не стане хронично.ПРи мен се случва на гърба като ми подухне и на едно и също място ме схваща като ида да тренирам
по - здрави

18.02.11
15:24

Ти си класик в жанра ;]

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/48867

Нито утре, нито вдруги ден ще ти мине. Да кажем за по-малко от 5 дни не разчитай да ти мине. По-важно е занапред как ще се пазиш. В тази тема ще видиш какво сме коментирали.

п.с.
Аз имах същата травма лятото с дъмбел. Не е изключено по-нататък и от спане на криво да получиш същата болка.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1