17.02.11
11:08
Здравейте, искам да ви споделя какво ми се случи. От няколко месеца си тренирам, но нередовно - кога вкъщи с дъмбели, кога на фитнес или само лицеви опори. От 1 седмица започнах да ходя по-често. Вчера беше ред да тренирам рамо, него като че ли го подценявам защото това ми е най-неприятната тренировка( в смисъл не неприятна ами не я усещам ефективна) Започнах с повдигане щанга зад врат, след това продължих с гирички за средно рамо разгъване настрани(повдигане в случая). Бях взел 5-чки, не съм се пресилвал и на 1 серия 3 повторение изведнъж нещо ми се опъна на врата в дясно към трапеца вече и щах да изпусна гирите. Просто ги оставих и се насладих на невероятни усещания придружени с агония. Както и да е някак си продължих и си довърших тренировката с предно, задно рамо и корем. Но вечерта болката стана доста по силна и вече не можех да си върта главата на никъде, само напред. И от време на време пак ме схващаше и направо се свивам от този импулс. Явно нещо съм прещипал нерв, въпроса е как да го оправя до утре защото съм на работа и не искам изобщо да си представям комбинацията от работа + ужасни болки = Още по-ужасни болки. Дайте съвети, да му слагам студено ли, топло ли, да го разтривам или не, да си изтръгна нерв ли незнам!
Аз бих ти препоръчал да отидеш при личния лекар, макар и да не разбира нищо може да те пренасочи при специялист, може да имаш нещо повече от схващане.
17.02.11
16:03
Б-витамините са добра идея ако имаш прищипан или възпален нерв. Ако пък не е нерв, най-много да ти вдигнат тонуса ;)
Почивката и масажа, както ти каза Madboy, също би трябвало да помогнат.
Според мен си понастинал виж дали на работното място не ти духа от някаде дали не става течение и ако има го отстрани .Загрявай по добре 10тина минути на елипса или на пътека няма да е зле иначе за сега го мажи с фастум и се пази да не донастинеш да не стане хронично.ПРи мен се случва на гърба като ми подухне и на едно и също място ме схваща като ида да тренирам
по - здрави
18.02.11
15:24
Ти си класик в жанра ;]
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/48867
Нито утре, нито вдруги ден ще ти мине. Да кажем за по-малко от 5 дни не разчитай да ти мине. По-важно е занапред как ще се пазиш. В тази тема ще видиш какво сме коментирали.
п.с.
Аз имах същата травма лятото с дъмбел. Не е изключено по-нататък и от спане на криво да получиш същата болка.