Проблемна тренировка за крака

18.02.11
20:44

Здравейте,

Напоследък ми се случва да изпитвам неприятна остра болка в колената докато изпълнявам клекове или лег преса. Преди тренировка винаги загрявам мускулната група, върху която ще работя + правя няколко загряващи повторения преди да започна клековете.
Отделно от фитнес, всяка сутрин карам колело и бягам/вървя по около 2-3 часа. Според вас трябва ли да премахна тренировката за крака изцяло от тренировките, тъй като не мога да правя пълноценна тренировка. Също така прием на глюкозамин/мсм би ли помогнал за болката в колената според вас? Така де, в Понеделник ще си запазя час за лекар и ще видя, но бих се радвал да чуя и вашите коментари.

18.02.11
21:36

Здравей, и аз имах в началото такива проблеми. Реших ги по няколо начина:
1. Намалих килограмите на клека и пресата- целях да ги правя по-бавно и по-правилно.
2. Друтото важно нещо беше на клека да си подложа на всекя пета по един малък диск, в моя случай 1.25кг и забравих за боклите
А може твоя проблем да е в самото изпълнение на клека, в сайта има статии относно как да не клякаме ;)

18.02.11
21:42

Не знам, защо си вдигнал мерника на “тренировката за крака”.
Има доста информация за клякането(както и за лег пресата) и правилната техника на изпълнение на упражнението.
Според мен, това нещото над което трябва да се концентрираш.
Също така, имай предвид че ежедневното тичане, също не е от най-щадящите за ставите. Все пак, това е едно често повтарящо се във времето натоварване с немалка продължителност. Ако си и по-тежък, то болките могат и да са от това или от хронична преумора, която да се отразява в тренировката ти за крака и да предизвиква болки.

Мнението беше редактирано от 6th на 18.02.11 21:43.

18.02.11
21:48

Благодаря за отговорите.

За съжаление такава ми е работата и просто няма как да спра. Предполагам е по-скоро е преумора.
Останал съм с впечатлението, че изпълнявам упражненията правилно. Все пак за мен е по-важно да го изпълнявам правилно, отколкото да се изхвърлям с килограми :-). Явно все пак ще намаля значително килограмите, но да ви кажа честно, покрай работата ми, краката ми изпревариха горната част от тялото ми. Ще пробвам и техниката с диска.

1во тея подложки за клек аз изобщо не ги одобрявам като идея но дано ти помогнат... според мен при рязко спускане и спиране цялата тежест отива в колената... ако подобриш негативната част на упражненията ще намалиш натоварването на коленете и още нещо много важно ... не изпъвай кракта при клек, при лег преса забелязвам доста хора ги изпъват така
1.всичко отивав коелната което лошо
2.мускулите на краката си почиват което Не е идеята

18.02.11
22:02

Никога не изпъвам колената при клекове и лег преса, тъй като прекусвам, макар и за секунда, натоварването върху краката. И се старая винаги движенията ми да са контролирани, да няма залитания, пъшкания и т.н. Подбирам и правя с работна тежест, с която смятам, че изпълнявам упражненията правилно. Мисля си, че проблемът е в ставите. Какво ще кажете за глюкозамин/мсм? Може би Animal Flex? Според вас ще помогне ли приема или ще бъдат пари, хвърлени на вятъра (въпреки, че за здраве, никога не трябва да се пестят средства).

18.02.11
22:06

казано от SPetrov на 18.02.11, 21:48:

Останал съм с впечатлението, че изпълнявам упражненията правилно. Все пак за мен е по-важно да го изпълнявам правилно, отколкото да се изхвърлям с килограми :-).

Виж, това с какво впечатление си е много подвеждащо.
Снимай се или намери някой разбиращ треньор, който да те наблюдава.
Само по твои впечатления...не става.

18.02.11
22:11

Ами ще говоря с един приятел, който е с доста стаж, да отидем заедно и да види. Но съм гледал и изчел доста и се старая да изпипвам детайлите на правилно правене на упражненията. С треньор не става, тъй като треньори има единствено, когато имат лична тренировка с някого :-) А повярвайте ми, не ми се иска да си наемам треньор, дори и за една тренировка.

18.02.11
22:12

И все пак не мислите ли, че след като всеки ден упражнявам физическа дейност върху краката, допълнителната фитнес тренировка ги натоварва още повече и не могат да се възстановят?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1