14.09.04
16:23
Здравейте!
Случайно попаднах на този форум и се наканих най-накрая да се взема в ръце и да ‘потренирам’ малко.
Имам възможност да се упражнявам само в домашни условия по 30-на минути всеки ден, разполагам с комплект дъмбели - всеки с тежести за по 15 кг.
МОЛЯ ВИ, помогнете ми какви упражнения да правя и то най-вече в каква последователност...
Аз прочетох доста теми, но съвсем се омаях...
Веднага искам да отбележа, че целта ми е просто да си постегна тялото, не да ставам културист, да трупам камара от мускули и маса и прочие... С оглед на това, моля ви - помогнете ми с някаква програма.
Благодаря ви много!
14.09.04
17:08
Не знам какви са причините да не можеш да посещаваш зала,но все си мисля ,че човек може да отдели по 1час на ден или пък ако ти се вижда скъпо има и фитнес за по 1лв;1.5лв.
Ти си решил вече да тренираш в къщи-твоя воля.Първо те съветвам да изчакаш и информацията на http://www.bb-team.org/training/home.php
Трябва да си измислиш и импровизирана лежанка.Упражненията които можеш да правиш са за:
гърди-повдигане на дъмбели от лег, полулег;разтваряне на дъмбели (флайс);пулоувър
рамо-раменни разтварания с дъмбели (напред, настрани и назад);арнолд преси
гръб-гребане с дъмбел
трапец-трапецовидно повдигане на рамене с дъмбели
бицепс-бицепсово сгъване с дъмбели,скотово сгъване с щанга (дъмбел),концентрично сгъване с дъмбел
трицепс-кикбек с дъмбел,френско разгъване с дъмбел
Които упражнения не знаеш можеш да видиш на http://www.bb-team.org/exercise/
Упражнения можеш да изпълняваш и без дъмбелите например кофички,коремни преси,клякания,лицеви опори
Не се нагърбвам с тежката задача да ти правя програма ,защото не съм специалист.Оставям на някои експерт да ти комбинира правилно горепосочените упражнения!
Пожелавам ти Успех!!! :wink:
14.09.04
17:57
Здрасти, ами нямам възможност не поради финансови причини, а поради липсата на време :(
Иначе бих дал пари с удоволствие...
Относно линка за упражненията в къщи, и аз го видях, но както сам казваш - ще трябва да се изчака докато се постне нещо...
Упражненията от този сайт си ги разпечатах, най-важното което ме вълнува е последователността на упражненията, понеже четох че някои упражнения не могат да се изпълняват в един ден и т.н...
Ще съм благодарен, ако поне това някой ми обясни!
Изчкай няколко дни за да се качат още 1ни материали на саита и ще ти направя програма и ще ти кажа кое и как да правиш! само малко търпение!
15.09.04
11:47
Благодаря ти много!!! :)
Ще изчакам колкото трябва, благодаря ти отново пак!
19.02.11
11:04
аз съм на 15 години и разполагам с 2х10кг дъмбела около меец правих упражнения за цялото тяло , ако може някой да ми помогне с изготвянето на програма (от рода 1 ден гърди бицепс и т.н.).