19.02.11
19:33
Здравейте :)
Доизкусурявам си тренировката и мисля да направя следното:
Тяга 5 х 5
Лег тесен хват 3 х 8-10
Бицепсово сгъване с З-лост 3 х 8-10
Френско разгъване 3 х 8-10
Бицепсово сгъване с дъмбели/ Концентрично/ не съм решил
Кикбек 3 х 10
Това е волна импровизация и съм отворен към всякакви съвети, примерно на сгъването с 3-лоста какъв хват да ползвам, за да извлека максимални ползи (вътрешни или външни глави), какво да добавя като второ упражнение за бицепс, подборът на другите подходящ ли е за моите цели (маса) и стаж... Все важни въпроси :)
Това един ден от седмичният сплит ли е?
Или всяка тренировка правиш това?
Какъв е смисалат на тяга като първо уражнение и след това бицепс и трицепс ?
Един ден е.
Смисълът е, че от тягата съм видял най-много overall ефект, а може и така да се заблуждавам, освен това не ми се бърка в ръцете. И е хубава разгрявка ;)
19.02.11
21:08
Като правя бицепс след тяга ако тягата е била без фитили получавам силни крампи в бицепса. Случвало се е след тренировка да си згъна ръката и 30 сек да не мога да я разгъна после.
Аз си дърпам с фитили, най-много една единичка да направя без. Но това с крампите не те ли притеснява?
19.02.11
21:55
Еми не. Просто може би мускула се разтяга при тягата и след това бицепсовите згъвания го стресират твърде много. Ако не правя тяга и бицепс в един ден ( и не ги правя ) нямам проблеми. Иначе щом работиш с фитили няма причина да не си правиш тренировката точно така ако я усещаш добре, въпреки, че аз бих заменил кик бека с привеждане на скрипец с права ракохватка примерно.
Прави си тягата с краката или гърба.Тя е страхотно упражнение,но не и е мястото там.
Това си е ден за ръце,нито ще разгрял добре гърба и краката за това доста тежко упражнение.
:) Не е лоша тренировка. А тяга след клек, какъвто правя сега, ще ми дойде много, но по-нататък може и така да стане.
А за конкретните упражнения някой ще даде ли мнение? Не мога да правя бицепс с прав лост, защото ме болят сухожилията в предмишниците и затова ползвам кривия.
Дали не припокривам до известна степен лега с тесен хват и френското? А и кикбек никога не съм правил.
На мен за трицепс най-много ми харесват (усещам ги) лега с тесен хват, помпички с краката на стол и едно като френското обаче седнал, не знам дори как се казва.
И при мен, след тежка тяга, сгъванията са доста неприятни. Може би, ако тяга е с фитили, няма да е така.
Обаче, след тяга, кофичките ги усещам най-добре и в такава тренировка, успявам да направя най-много кофички с най-много добавена тежест.
А и има някакъв момент, в който след тягата, упражнения от “вис” те поразтягат. Поне аз, не бих го пропуснал и кофите, макар и да не са упражнение конкретно за трицепсите.