19.02.11
22:49
Здравейте,
занимавам се с фитнес от около 3месеца и до сега бях на тази програма за начинаещи(ако може да се нарече така):
1ден
15’ кардио на велоергометър.
Гърди:
-Хоризонтална щанга
-Флайс
-КофичкиБицепс:
Обикновени повдигания на дъмбел от прав стоеж и упражнения с крива щанга.2ден
Рамо:
Вдигане на щанга в седнало положение
Повдигане на дъмбели встрани при прав стоеж
Разтваряне на Пек-Бек.Коремни преси
3ден
Гръб:
Хоризонтален скрипец
Вертикален скрипецТрицепс:
Горен скрипец
Това е, което съм правил до сега! Не знам дали е добро като цяло и затова питам тук.
Искам съвети за програма ако може да ми предложите. Като цяло се стремя не толкова да правя мускулна маса като на културист, а просто едно добре оформено и орефлено тяло. :) Също и ако може да се включат упражнения за корем, да се дадът съвети кои упражнения са по-ефикасни. До сега не съм правил упр., защото си личат достатъчно и наблегнах на другите части от тялото.
Крака не мисля да правя. :)
Също ако може да ми дадете съвет какво да ям. Не приемам никакви хранителни добавки, и не мисля да почвам. Предпочитам по естествен път да си набавям необходимото.
С бърз метаболизъм съм и знам, че трябва да се наблегне повече на въглехидрати.
Ям кисело мляко, ако може домашно, ако не - купешко “Лазарова” или “Верея” по БДС. (Помолих баба ми да ги кваси и се получи така, че предполагам не са като другите купешки боклуци)
Често ям варени яйца, картофи. Наблягам върху зърнени храни като боб, леща.
От месните храни - По-често пилешко, по-рядко свинско като не е от най-тлъстото а от врата.
Като цяло разнообразно ми е храненето. Ако може какво да добавите Ви благодаря! :)
Естествено, че хапвам и сладко и то май в повечко, но мисля да го огранича в най-скоро време. :)
Благодаря предварително. ;)
То мускулна маса на културист не се правиш ей така, ти и да искаш няма как да стане ;) И второто..програмата не бих казал, че е за стажа ти, в следващите няколко месеца тренирай тялото си разделено на две части - например на горна-долна част, дърпащи-бутащи упражнения и т.н.
И трето...ти крака, като не правиш половината ти тяло остава нетренирано, как искаш да го накараш да расте? Не гледай батките по залите дето са гардероби в гръб и клечки в краката..този типаж взимат някои забранени вещества ;)
Храненето...просто погледни дневника на някой, който в момента качва ММ и се ориентирай долу горе. Освен това, погледни в сайта има статии за Високо въглехидратна диета, Равно балансирана диета и т.н.
И накрая...за корем ти препочвам повдигания на краката(от възможно най-трудното ти положение). :)
Ето ти примерни програми, съставени от един от съфорумците, надявам се отново да няма нищо против, че ги показвам:
http://power-building.blogspot.com/2008/11/blog-post.html