20.02.11
16:42
Пречи ли нещо ако се започне трениране направо със сплит, а не с кръгова тренировка?
20.02.11
17:01
На мен не ми пречи ;) На Едуардо предполагам също не му пречи. ;) Въпроса ти трябва да е: “Правилно ли е?”, а отговора ще е: “Не.” ;)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 20.02.11 17:02.
Работата е там че тренирам от около 4 месеца, но не забелязвам почти никакъв ратеж. Възможно ли е да е заради това че съм започнал със сплит?
20.02.11
17:35
Възможно е и да е от това. Възможно е и да е от самата програма, по която тренираш. Да не си подбрал правилно упражненията, техния брой, сериите и интензивността на тренировката си. Има мноооого варианти. Като за начало напиши какви са тренировките ти :)
Тренировките ми са:
Понеделник - гърди и рамо /лег, дъмбели от полулег, флайс от полулег, пек-дек; повдигане на дъмбели встрани, повдигане на дъмбели напред/
Вторник - гръб и трапец /набирания, горен скрипец зад врат, хоризонтален скрипец, гребане с дъмбел, пулоувър; повдигане на раменете с щанга и с дъмбели/
Четвъртък - крака и корем /клекове, прасец на машина; коремни преси, повдигане на краката/
Петък - трицепс и бицепс /френско разгъване с щанга, придърпване на горен скрипец, кофички на пейка, едностранно разгъване зад врат; сгъване с прав лост, концентрирано сгъване с дъмбели, скотово с тесен хват, чукчета/
А за храненето, не е много добро, т.к. няма как да спазвам режим.
20.02.11
18:00
А брой серии и повторения? Има причина да питам за такива подробности ;)
казано от 12345 на 20.02.11, 17:02:
Работата е там че тренирам от около 4 месеца, но не забелязвам почти никакъв ратеж.
казано от 12345 на 20.02.11, 17:55:
А за храненето, не е много добро, т.к. няма как да спазвам режим.
Нещата ми се струват очевидни. Каквито и серии и повторения да прави, все тая. Като не яде, откъде да дойде растежът? Все едно да се опиташ да построиш къща ако нямаш тухли, а в същото време да питаш този чертеж ли да ползваш или другия.
20.02.11
18:20
И аз предполагам как стоят нещата, но все пак...пич, я напиши какво си ял днес и вчера, като гледай да бъдеш максимално подробен и описвай големината на порциите :)
По принцип се храня 3-4 пъти на ден, като закуската ми е основно овесени ядки (100-110гр.) или 4-5 яйца, на обяд някакво месо (свинско, пилешко, риба) с картофи или някаква салата и вечер е нещо леко (кисело мляко, извара). Следобед, ако не съм на училище гледам да добавя още едно хранене (плодове, зеленчуци, салати).
Това е основно. Понякога ям и разни манджи, които едва ли са много полезни.
Мхм, аз ям повече от теб. Закуската е ок. Вкарай още една закуска между нея и обяда. Примерно банани с кисело мляко. Обядът също е ок. Пък и готвени манджи да са, според мен не е фатално. какво му е лошото на боб с кюфтета или пиле с ориз... Следобедна закуска: зеленчуци и плодове ок, обаче е малко. Добави орехи или каквото там обичаш от ядките. Вечерята: там е най-големият проблем. Нека е нещо леко: например една лека свинска пържола (само 200 гр. :D :D)+салата или риба+картофена салата или половин пиленце пак със салата. Изварата я остави за преди лягане.
20.02.11
19:15
Пречи ли да качиш шампиона от Формула1 в Москвич, да сипваш лошо качество гориво и недостатъчно дори да се направи една обиколка и да чакаш да победи.
Отг: не пречи.
Но нищо няма да стане.
Какво общо имат тези глупости с темата ти:
- тренираш по програма на културист с няколко състезания зад гърба си.
- не даваш достатъчно белтъчини на тялото ти за основните му нужди, камо ли за изграждане на мускули.
Знаеш ли защо в училище има класове? Защото трябва да минеш през писането на чертички, след това учиш числата, после да събираш... Ако тръгнеш с решаването на квадратни уравнения в първи клас няма да стигнеш далеч, освен ако не си някакъв гений. А ти си скочил на програма за напреднал културист и чакаш да станеш такъв. Но не даваш на тялото ти градивен материал, за да направи мускулите.