Мнения за програма с наблягане върху гърди

11.02.11
01:15

Какво мислите за следната програма с която искам да наблегна на горната част и главно на гърдите. Да вкарам ли още едно упражнение за гърди и едно за гръб? Давайте предложения за промяна на програмата.

Понеделник - Гърди + корем
1. Горен Флайс 3x8
2. Преса с дъмбели от наклон (главата горе) 5x10
3. Лег 5x10
4. Долна лежанка 5x10
5. Пулоувър 3x8
6. Корем

Вторник - Гръб
1. Придърпване на горен скрипец с широк хват 3x8
2. Придърпване на горен скрипец с тесен подхват 3x8
3. Гребане с дъмбел 3x8
4. Лодка 3x10
5.Трапец 3x15

Сряда - Почивка

Четвъртък - Рамо + крака
1.Раменни преси с дъмбели 3x8
2.Повдигане на дъмбели напред 3x8
3.Повдигане на дъмбели встрани 3x8
4.Повдигане на дъмбели встрани при наклон напред 3x8
5.Клякане с щанга 3x10
6.Бедрено разгъване 3x10
7.Бедрено сгъване 3x10
8.Калф машина 3x10

Петък - Ръце + Корем
1.Изтласкване на щанга от лег с тесен хват 3x8
2.Френско 3x8
3.Трицепсово разгъване на горен скрипец 3x8
4.Бицепсово сгъване с щанга 3x8
5.Бицепсово сгъване с дъмбели от наклонен седеж 3x8
6.Концентрирано сгъване 3x8
7.Корем

Събота - Почивка
Неделя - Почивка

Темата беше редактирана от Plamen Petrov на 21.02.11 18:57.

кик-бека за трицепс да мине като последно ще е по-добре според мен.. за гръб сложи упражнения със свободни тежестии набиране да има ( дори и тяга ) .... за гърди по добре сложи ( лег,горен лег,кофички и флайс )

ПГ

11.02.11
13:12

За гърдите по добре пробвай така:
Горна лежанка- 5серии, повторения-12,10,8,6,6, като последната серия я правиш дроп-серия
Избутване на дъмбели от полулег- 4серии, повторения-10,8,8,6
Хоризонтална лежанка- 4 серии, повторения- 10,10, 8,8, като последната серия я правиш дроп-серия
Кофички- 3х10
Пулоувър или флаис от полулег. За пулоувъра 2 серии по 10 повторения, за флайса 3 серии по 8-12 повторения. Което от 2те упражнения си избереш. Пулоувъра разширява гръдния кош, а с флайса от полулег ще развиеш вътрешната горна част на гърдите си, която е проблемна за повечето хора.

11.02.11
13:41

след клека веднага прави полуовър по 15 повторения :D

12.02.11
03:27

Други мнения? И ако може като адаша с аргументиране, защото всеки вика прави това и толкоз :)

Не че нещо, но наблягаш на гърди и имаш за рамо повече упражнения. Ок, добре си ги изнесъл в първия ден, но не е достатъчно.
Аз бих ги тренирал 2 пъти седмично като слаба група, или специализирал, но нека се спрем на първия вариант.
С разпределение от рода на:
Понеделник - гърди, средно рамо (може 1 изолиращо, може и без) и трицепс (1-2 изолиращи)
Вторник - по избор от бедра, гръб и бицепс
Сряда - почивка
Четвъртък - Преса за рамо и след това продължавам с гърдите, накрая трицепс (1-2 изолиращи)
Петък - останалите групи, които не са оттренирани във вторник
Ако можеш да ходиш 5 дни седмично вече ще е още по-добре.
Пулоувър ще сложа в по-отдалечения от гърба ден, а няма да изпусна и гилотина пресата на Жиронда.

13.02.11
01:11

Oranje мерси за мнението, но много време съм си тренирал по подобна програма като тази която съм написал, в смисъл разпределението на групите по дни и бих желал така да ги оставя. Замислям се на варианта да тренирам гърдите 2 пъти седмично и по точно да ги вкарам и петък при ръцете и корема със същите серии и повторения. Иначе 5 дена седмично няма да мога да ходя. Също ми хрумна да правя 10x10 гърди, но само понеделник.

10х10 само за тях също не е лоша идея, при повечето работи и са доволни.

13.02.11
16:24

Така както е програмата само за 1 и 2 упражнение да правя 10x10 или и флайса да променя.

13.02.11
16:56

http://www.youtube.com/watch?v=8MSsy_dUGI0
Ей това ти предлагам за гърди :) Не гледай, че пише оф-сийзън.. блъскай килограмите и грешка няма да имаш :)

21.02.11
19:01

Направих промени по програмата и съм я едитнал в първи пост. Мисля да изкарам така около 3 месеца или понеделник да правя само горна част на гърдите и след 2-3 дни долна част, не знам до 3 месеца дали ще има видим резултат само с 1 ден гърди, защото се падат около 12-14 тренировки.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1