22.02.11
14:58
искам да си сменя програмата че от доста време сам с една и съща
а тя е:
първи ден -гърди
втори ден - ръце
трети ден - почивка
четвърти ден - гръб
пети ден - рамена трапец
шести ден - крака (доста често ги пропускам и ми се събират по два почивни дни 6 и 7)
седми ден почивка
по тази програма ми се струва че доста почивам дори и при тренировката за крака.
искам да завъртам мускулните групи по два пъти за седмица като ще намаля упражненията по две за мускулна група.
като ще сменям и упражненията на първото и второто завъртане .
нещо такова :
първи ден - гърди бицепс рамо
втори ден - гръб трицепс
трети ден - почивка
четвърти ден - гърди бицепс рамо
пети ден - гръб трицепс трапец
шести ден - крака
седми ден почивка
притеснява ме дали няма да се стигне до претоварване.
22.02.11
15:59
Каква е причината да не тренираш краката ? Да не би да си тренирал балет и да са ти много развити ? Или пък живееш много далече от спирката и докато се прибереш, си ги напомпал с 30см?
казано от river ! на 22.02.11, 15:59:
Каква е причината да не тренираш краката ? Да не би да си тренирал балет и да са ти много развити ? Или пък живееш много далече от спирката и докато се прибереш, си ги напомпал с 30см?
не за краката питах
не сам казал че не ги тренирам,те не са изостанали сравнение с другите ми мускулни групи!
22.02.11
16:09
Добре, хубаво, не си питал за краката, но... както и да е. Помисли малко, те са половината от тялото. При една тежка тренировка за тях се стимулира цялото тяло и после по-лесно растеж навсякъде. И не разбирам как на всички краката не са им изостанали, сравнение с другите мускулни групи.
пич, да не влизаме в спор
помолил сам за мнение за конкретно нещо ,
а то е дали няма да претоваря ако тренирам горната част от тялото както сам описал.
22.02.11
16:30
Ок, пич, а ние как можем да знаем дали ще се претовариш или не?
Знаем ли серии, повторения, % от макса, използвани методи, почивки между сериите, храненето ти, възстановяването ти, суплементацията ти...
Единственото, което се вижда е, че или си с гена на Арни, или не бива да тренираш толкова често и да си разделил мускулните групи.
Всъщност няма да се претовариш. Млад си, як си, тялото ти ще издържи на трениране и всеки ден. И ще стане по-издържливо. Което няма да има ефект на плажа. Там никой не те пита можеш ли да изкараш няколко месеца по програмата на напреднал културист, чийто зоб дневно тежи повече от храната и водата ти. Там гледат как изглеждаш. Т.е. мускулите ти. А мускули се правят по съвсем друг начин от хора, които не изглеждат готови за състезание по културизъм. Не с програми за културисти.
Освен това не си написал програма, а само кой мускул тренираш в кой ден. Мога да ти напиша толкова много програми с това разпределение на дните, че да не може да се съберат на средноголям хард.
Претоварих ли се от толкова писане?
ок, прав си, с тази информация която сам дал е невъзможно да се изкаже мнение.
никога не сам експериментирал със седмична програма за тренировка, с упражнения да но не и с промяна на цялостната програма.
не казвам че не раста с сегашната си програма, просто реших да експериментирам!
със старата си тенировъчна програма сам от поне 4 години!
ето малко повече инфо за мен
27 годишен 180см 92кг ,нито мазен нито релефен -средна работа
тренирам от 18 годишен но не винаги сам бил сериозен имал сам паузи и т н
от две години и половина употребявам хранителни добавки,от толкова мога да кажа че сам сериозен откам тренировка хранене и.т.н
храненето ми
всеки ден присъстват: пилешко ,мляко прясно и кисело,извара,варени яица,ядки,ориз,риба(не всеки ден).може да пропускам нещо
храня се по 5 пъти, гледам да си набявям поне 180 грама белтък на ден!
добавките които ползвам в момента
суроватъчен протеин
креатин green magnitude
аминокиселини purple wraath
азотен бустер hemo rage
витамини adam now
22.02.11
19:59
казано от stambetu на 22.02.11, 14:58:
първи ден - гърди бицепс рамо
втори ден - гръб трицепс
трети ден - почивка
четвърти ден - гърди бицепс рамо
пети ден - гръб трицепс трапец
шести ден - крака
седми ден почивкапритеснява ме дали няма да се стигне до претоварване.
и за толкова години опит... не знаеш ли, че когато тренираш гърди натоварваш трицепса и като го тренираш ( трицепса ) на другия ден с гърба направо си го претренираш... същото важи и за бицепса спрямо гърба... по добре ще е гърди,трицепс и рамо в един ден и гръб,бицепс и трапец в един ден.... по колко серии повторения смяташ да правиш ?!
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 22.02.11 20:00.