24.02.11
09:50
Здравейте.Искам до попитам по-вещите.От години си тренирам по следния начин.Всеки ден без Неделя като тренировката ми започва винаги с 30 мин.бягане на крос тренажор,а след това 30,35 мин. силова тренировка като всеки ден на силовата правя различин групи.Например Понеделник 30 мин.Бягане и силови упражнения за гърди,Вторник пак 30 мин.бягане и бицепс и т.н.Това дали е правилно,дали е достатъчно времето за бягане или трябва по вече.Или пък трябва да разгранича бягането от силовата.?
Само да отбележа,че не целя да ставам Херкулес,а го правя просто за здраве и тонус.
Благодаря на тези,които ще отговорят.
24.02.11
09:54
Отговорът е много прост: ако си по-здрав и по-тонизиран, то значи е правилно.
Ако искаш по-голяма ефективност, то вече може да промениш нещата. Като начало бих те изгонил от кростренажора и пуснал да тичаш навън, стига да неживееш в промишлената зона на известен със замърсяването си индустриален град. И, разбира се, ще сложа силовата преди бягането. Която едва ли ще оставя с отделен ден за бицепс...
24.02.11
13:00
кардиото гледай да не е толкова близо до силовата тренировка. Най-добре в друг ден или с 8 часа разлика.
24.02.11
14:35
Аз пък смятам че е по добре кардиото да е в деня в които прави силовата тренировка но да е след нея по този начин е по ефективно ,не бих отделял ден за бицепс и бих заменил крос тренажора с HIIT на пътеката :)
24.02.11
14:48
първо силова тренировка после кардио и бицепса го съчетаи с трицепса
Мнението беше редактирано от Guletlaskacha на 24.02.11 14:49.
24.02.11
16:21
казано от Филип Буцев на 24.02.11, 14:35:
Аз пък смятам че е по добре кардиото да е в деня в които прави силовата тренировка но да е след нея по този начин е по ефективно ,не бих отделял ден за бицепс и бих заменил крос тренажора с HIIT на пътеката :)
изследванията показват, че така се дава малко лош сигнал на тялото и често се стига до изгаряне на мускул.
рони колман (колкото и да не ви се струва меродавно) - прави кардио сутрин рано на гладно и тренира следобед!!!
знам, че след тренировка с кардио се доизгаря гликогена, но въпреки това
24.02.11
16:30
не гледайте от рони колман той взема по 1кг химия на ден
казано от Guletlaskacha на 24.02.11, 16:30:
не гледайте от рони колман той взема по 1кг химия на ден
Ти на Рони можеш само да му носиш сака до залата, ама и това ти е много.
24.02.11
16:57
ти пък ще му подаваш шишето с водатата ...но и това май ти е много,но като отиде до тоалетната най-добре да му го държиш и да му го тръскаш
24.02.11
17:01
казано от naxx на 24.02.11, 16:44:
На 1кг химия, ама е постигнал 100 пъти повече от теб ;)
никои не казва че не е постигна нищо просто да не го гледа
а от тебе е постигнал 300 пъти повече
24.02.11
17:59
казано от entwickler на 24.02.11, 16:21:
казано от Филип Буцев на 24.02.11, 14:35:
изследванията показват, че така се дава малко лош сигнал на тялото и често се стига до изгаряне на мускул.
рони колман (колкото и да не ви се струва меродавно) - прави кардио сутрин рано на гладно и тренира следобед!!!
знам, че след тренировка с кардио се доизгаря гликогена, но въпреки това
Аз пък веднага мога да те опровергая има доста статии в Bodybuilding.com в които казват че трябва да правиш кардио хем сутрин хем след тренировка при това и 2та пъти да е HIIT :) няма лошо да се прави кардио в дните в които не тренираш с тежести но най-голям ефект има когато е след тренировка и ако направиш тренировката + кардиото в 1час и 15 -20 мин няма да е никакъв шок за тялото :)