казано от 6th на 20.02.11, 15:57:
Извинявай, не съм прочел всичко, но всичките тези храни, които не трябва да консумираш - това по лекарско предписание ли е?
В смисъл, че ...подобна рестриктивна диета, освен че те оставя без особено голям избор на храни, може да затвърди непоносимостта ти към дадени храни. Както си написала, че си била на малко мазнини, а сега ти се гади от маслото..в тоя смисъл.
В моето меню, така или иначе, повечето неща от списъка НЕ присъстват или присъстват инцидентно, така че може да ти се получи.
Аз наблягам предимно на яйца, масло, месо, често и хляб(но на периоди), веднъж два пъти седмично сирене, обикновено в пренебрежими количества. Картофи и/или ориз, грах - може би...веднъж месечно.
Така ми е най-вкусно, така де -> по мой вкус. Не е невъзможно, това ми е идеята.
Доколко е полезно и здравословно, не мога да кажа. Добре се чувствам.За яйцата: Аз лично съм с усещането, че пържените яйца са по-лека храна от варените. Напук на всякаква логика... Може би, просто това ми е любимото ядене. :))
Не е по лекарско , а по лично предписание. Просто не се чувствам добре с тези храни, а както казваш е важно да се чувстваме добре.
За яйцата си прав. Варените яйца са трудно смилаема храна.
Макси, броколи може
Ния, пробвай без зеле, аз се родих. Въпреки че го обичам страшно много
В събота и неделя правих кардио - интервали + умерено и корем. Ядох предимно плодове, малко зеленчук, риба, яйца, семки, мед
Вчера направих една бърза тренировка вкъщи
1 мин бягяне на място
3 х 10/на страна/ с дъмбели
-клек
-бицепсово +раменна преса
-плие
-скейтър отпади
3 х 10 гребане с дъмбели
1 мин бягане на място между кръговете
3 х 30
-глутеус ритник
- цели коремни
- глутеус мост на 1 крак
- 3 х 10 трицепс от странична опора
стречинг
много лека тренировка, но успя да ме събуди
След курса по италиански се прибрах пеш на бърз ход и после имах мускулна :D. Бая бързо ходих с токчетата
Храна-циклично +НВД
6.00-кафе
10.00-кафе
10.30-11.00-тренировка
13.00-късана салата с 3 белтъка
13.10.16.10-курс
16.20-16.50-много бързо ходене
17.00-морков, 5 зелени маслини /само това имаше в хладилника/
19.00-пиле на грил със задушени зеленчуци, късана салата от зелении и чушка
20.30-30 гр семки
Вода към 2 л, лоза, магнезии, хрян с лимон
Не ми се ядеше пиле, но с бюджет от 10.00 лв за трима души това измислих
Забележки: задържам много вода от захарта, а така обичам плодове. Като че ли летните плодове ми действат по -добре. То сигурно затова има сезонно хранене и зимата трябва да се набляга на готвените зеленчуци , мазнините и белтъчините, но толкова жива и енергична се чувствам като ям плод. Ще си ги оставя за веднъж в седмицата
22.02.2011
само кардио и корем
10 мин-вело
10 мин-крострен
10 мин вело
10 мин крострен
3 х 20
-крънч звезда
-обратни
-лакът коляно
5 мин вело
стречинг-прекъснаха ме
Времето е ужас, отиде ми разходката на кино
Храната -циклично + нвд. Голямо ядене падна, непрекъснато чоплих нещо до преди лягане. Изядох прилично количество сол от маслини, маринована риба и соев сос. Обрах всичко, ама наистина всичко от хладилника. Добре че днес взимам аванс
Храна
6.00-кафе
10.00-кафе
10.30-11.30-тренировка
13.30- зеленчуци с яйце и белтъци, после 1 варено яйце, зелени маслини и парченце маринована сьомга
14.00-15.00-сън
18.00-салата, семки
20.00-варено яйце, печени чушки, домат/ужас/, 3 маслини, 50 гр маринована сьомга, семки
21.30- пак варено яйце, белтък, чушка, морков, маслини, краставица
Много вода, но с тази сол...магнезии, лоза, хрян с лимон
“Няма нищо по хубаво от лошото време”. Това е най-комплексарското и тъпо изказване на света.
Както и да е , няма да оправим времето като се нервим.
Преди малко ми дойде най-после, което обяснява изяждането на 4 препечени до черно филии с хайвер току що, водката снощи, безсънието и изобщо странното ми хранене и поведение напоследък. Закъсня ми 10 дни, бях се / и още съм/ подула като балон. Ужасно ми се ядеше/яде/ сладко но борих до днес това чудо с яйца, маслини и семки. Изкарах 3 НВД дни, но днес не обешавам да съм стриктна, въпреки че и с филиите съм си на ниски въглени. Каквото стане...
23.02.2011
Не тренирах, но сутринта си направих лека кондиционна гимнастика вкъщи , както си бях по гащи и сутиен и следобед дълга разходка на бърз ход с тежки торби. Час и половина вървях в дъжда при това по собствено желание.
Гимнастиката беше следната
в бавно темпо с точка на задържане
3 х 10 на крак тяга на 1 крак с съмбел
3 х 10 на ръка комбо упражнение
- бицепсово + раменна преса + рамо над глава с дъмбела
3 х 10 клек бааааавно
3 х 10 фрог скуот пак много бавно със задържане
100 повдигания на пръсти
дълъг стречинг
Храната е супер хаотична след 5, но ми се ядеше всичко по много и едновременно, поне опитах да спазвам дистанция между храненията
6.00-кафе
10.00-кафе
11.00-12.00-гимнастики, стреч
13.00-късана салата с омлет от 3 белтъка накъсна вътреІциклично хранене/
14.00-15.00-сън
15.30.17.00-разходка, работа, пазар
18.00-зелена салата, чернокоп на туч,печена тиквичка
20.00-семки, бая
22.00-яйце, маслини, печена чушка, 1/2 краставица
домашен скандала, рев, сълзи , сополи
23.00- малка водка с фреш
24.00-част от филе на скара, мезе, 4-5 пържени картофа, семки-сурови
заспах към 3.00
Беше ужасен ден !
еми омазах се вчера..За сметка на това само лежах :D
24.02.2011
6.00-кафе
10.00-кафе
13.00-салата с омлет от 3 белтъка, сурови семки
14.00-15.00-сън и глааааад за сладко и не само
след 15.00 ядох през 10 мин тъй че ще пиша общо
15.00-22.30-
яйце, краставица, печена чушка, маслини
маринована пъстърва 50 гр, семки
салата, 4 препечни филии с хайвер, семки
задушени зеленчуци, яйце
и тука вече не издържах, отидох до магазина и последва
50 гр линд 70 %, 80 гр фафли уж без транс мазнини, портокал и 1/2 ашурето на сина ми
.....и си легнах уядена и успокоена
Вода, чай, лоза, хрян с лимон
Уф, тежат ми килата
25.02.11
14:06
Дивичке , този хрян с лимон за какво се пие ? :)
казано от fire.is.my.nature на 25.02.11, 14:06:
Не вярвам да е за удоволствие;))
25.02.11
14:14
Гледам с недоумение и се чудя дали да се разсмея като чета как си изяла един кашон със захар преди лягане, последвано от думите “Уф, тежат ми килата”. LOL . Между другото не съм чел целия ти дневник, но гледам, че последната седмица липсва закуска. Кафето не се брои за закуска, нали знаеш? :D Тези моменти, които те карат да тичаш към “сладкото” магазинче може и да намалеят, ако вкарваш 1-2 залъка след като се събудиш :)
казано от AbSs на 25.02.11, 14:12:
казано от fire.is.my.nature на 25.02.11, 14:06:
Не вярвам да е за удоволствие;))
Зависи от гледната точка. Мен ме кефи ;)
Файърче, хряна пречиства от слуз и токсини и подобрява храносмилането. Освен това на мен ми отпушва носа и отхрачвам никотиновите храчки. Ако се храних и чисто щеше и целулита ми да стопи, но уви.. не се справям с тази част. Напролет
25.02.2011
Тренирах 2 пъти леко
Тренировка 1
50 скачащ Джак
3 х 12 клек с дъмбели
3 х 10 лицеви опори
3 х 10 на крак странични напади
3 х 10 на крак напади с дъмбели
х 50 скачащ Джак между краговете
3 х 30 крънч
3 х 10 трицепс преса от сраничен планк
3 х 10 странична преса от планк
3 х 20 повдигане на крака
50 скачащ Джак
Тренировка 2
10 мин вело
30 мин кростренажьор
През другото време чистих. С две думи не се спрях
Вечерта ми се прияде извара и си купих. Ще я доизям и скоро няма да си купувам, че лесно преяждам с нея и не ми е особено добре после.
Храна
6.00-кафе
10.00 кафе
9.00-11.00-чистене
11.00-11.40-тренировка 1
много фастинг
13.30- 2 белтъка 1/2 краставица
14.00-15.00-сън
16.20.-17.00-тренировка 2
18.30- богата салата с варено пил. филе
19.30-семки
20.30- 150 гр извара, морков, маслини , малко чушка и краставица
22.30-заспах, явно от изварата, отдавна не ми се беше случвало
вода, лоза, хрян
Вчера беше ден на мързела и забранените храни. Джънка е само шоколад, но ядох по малко от почти всичко от забранения ми списък. Вкусно ми беше. Днес имам страхотна енергия, но се надявам да не ми се превръща в навик. Не съжалявам, чувствам се отпочинала, нахранена и заредена
Опитах се да се разходя, но се смразих на петата минута. Прибрах се чистих, учих, спах и ядох.
26.02.2011
Храна - фастинг до 14.00
6.00-кафе
8.00-9.00-сън
10.00-кафе
14.00- салата с 3 белтъка, извара, морков, маслини, печена чушка
15.00-16.00-сън
17.00-семки
18.30- 2 филета скумрия, салата зеле с моркови, печена чушка, домат, маалко сирене лайт, 1 филия с хайвер и 1 с лютеница
20.00- 2 портокала, киви, семки
22.00- шоколад с филм
24.00- пороткал, 1/2 кисело млако Домлян 2 %
24.00-02.00- филм
мъжът ми се появи от бабата с едно парче топла погача.... е само това не си позволих да ям. Бяло брашно + олио + сирене = топко и слуз. Иначе ми се ядеше и то много
Всичко си пиша най -вече за себе си.
Вода доста, лоза, магнезии, хрян с лимон - нова партида, страашно лют
Мнението беше редактирано от diva 97 на 27.02.11 11:52.
казано от ProXxX на 25.02.11, 14:14:
Гледам с недоумение и се чудя дали да се разсмея като чета как си изяла един кашон със захар преди лягане, последвано от думите “Уф, тежат ми килата”. LOL . Между другото не съм чел целия ти дневник, но гледам, че последната седмица липсва закуска. Кафето не се брои за закуска, нали знаеш? :D Тези моменти, които те карат да тичаш към “сладкото” магазинче може и да намалеят, ако вкарваш 1-2 залъка след като се събудиш :)
чак сега видях поста...Съжалявам. Та за килата и кашоните със захар. При мен нямат взаимовръзка. Качих 3-4 кила за година и то без захар. Бяха ми необходими, но още не мога да им свикна, затова ми тежат. На ръст 164 бях 43 кг в най-добрия случай, сега съм 47 кг. Не мисля, че кашона със захар ми е чак толкова фатален, което не го оправдава разбира се. НЕ ЗАКУСВАМ от години, няма и да закусвам насила, нито пък ми е добре като вкарвам залъци насила. Проверено и изпитано е. Храня се циклично, защото това е режима който най ми понася. А пък се превръща в режим за чистене и отслабване когато го съчетая с НВД през времето на захранване.
Щях да пиша утре, но вече почти си забравих тренировката, та сега
Както казах днес имах страхотна енергия и успях да свърша доста работа и да потренирам. Не ми се слизаше в залата и тренирах вкъщи гледайки “станция нова”
Тренировката беше импровизация естествено. Чета тук и там 1000 скока на въже и ми се доскача. Само че не мога да ги правя наведнъж поради силиконови и венозни причини, та на части през деня. Имам още 2 х 100 да правя. Иначе тренирах така:
до обяд през известно време 3 х 100 скока за събуждане
после
5 кръга
100 скока на въже / 2 крака/
х 10 -лицеви опори с удряне на рамо
х 10 на страна -гребане с дъмбел
х 10 на страна- one arm tricep push up
х 8 на ръка комбо - бицепс+ рамо+ рамо над глава с дъмбела
х 40/общо/ - birddog
x 40 -0ne leg lift and toe tuch
x 20- one leg bridge leg lift
x 20- side plank lift
х 30 сядяне в ляво и дясно от колянна опора с дъмбела зад врата
стреч
Сякаш доста време ми отне. Тромава съм..
Храната е фастинг до 17.30. Не бях и гладна никак. Днес е неделя - ден без месо за мен.
7.00-кафе
чистене пак
11.30-кафе
13.30-14.30 - тренировка
дъъълга вана/корито/ с морска сол и лавандулови соли, масаж
17.30- пъстра салата, запеканка / тиквички, 2 печени чушки, 2 яйца+ 2 белтъка и малко сирене лайт/. Опитах от постните спагети и пица на мъжът. Не съм се оливала.
Едит
19.00-семки, 100 гр извара овкусена с канела и ставия, цитруси-ужасно кисели
21.00-още малко семки, 100 гр. солена извара
Засега не съм гладна, но сигурно ще чопля семки с филма и може би ще си доям последната извара преди сън. Знае ли човек какво ще ме прихване до тогава. Ще дописвам.
Много вода -гореща и нормална, магнезии, лоза, хрян с лимон
Мнението беше редактирано от diva 97 на 28.02.11 07:20.
28.02.2011
Без тренировка. Бях на работа и на курс и умрях от студ висейки на разни опашки.
Храната - оф, млечни, един тон плодове....Влязох в магазина за зеленчуци, обаче купих плодове. Писна ми от тия пластмасови краставици, тиквички и чушки. Зимата е отварт.
6.00-кафе
10.00-кафе
12.00- яйце, 2 белтъка, морков, печена чушка, домат, 3 маслини, 1/2 краставица, малко сирене лайт
13.00-16.00-курс
18.00-плодове доста
19.00- пил.шишче и малко филе, рататуй, малко сирене лайт
21.00- извара, плодове
22.30-1/2 кис.мляко , малко плодове
Вода, лоза, хрян, магнезии
Пишете нещо бе хора! И аз страдам, като Алегра |-)
Честита Баба марта!
Днес беше динамичен ден, макар и студен.
Тренировката беше вкъщи, щото не ми се ходи на фитнес. Избрах си 4 възможно най-комплексни и любими упражнения. Целта беше х 100 бр от всяко и 1000 скока на въже. Днес учудващо не ми се тресяха толкова вените и ц...те и не ги усетих скоковете, даже направих още 200 накрая и до преди лягане ще направя още няколко серии х 100.
Та тренировка
10 рунда мах. интезивни
х 100 скока на въже
х 10 лицеви
х 10/на крак 0ne leg lift and toe tuch
x 10/на крак one leg bridge leg lift
х 10 гребане с дъмбел
още 200 скока
стречинг
Много се тонизирах, и се спретнах да ходя на разходки, но излезе работа и не можах, после учих и писах домашни по италиански. Отиде ми на кино усвояването на витамин Д и серотонин.
Храна - фастинг до 14.00, ако броим яденето тогава иначе до 18.00
6.00-кафе
10.00-кафе
чистене
11.00-12.00-тренировка
14.00- 1 яйце на омлет, 2 печени чушки, малко краставица
18.00- зелена салата, тиквичка на скара, пил.филе на грил, малко сирене лайт, цитруси
20.00-ще ям семки
не знам дали ще има още нещо.
Топла вода, лоза, хрян
казано от diva 97 на 01.03.11, 19:04:
Днес учудващо не ми се тресяха толкова вените и ц...те и не ги усетих скоковете
Какво ти е на вените? Спортните сутиени не помагат ли за другия “проблем”, защото точно това им е идеята :)
По-важно е корема да не се тресе докато скачаш :D :D :D
ПП: А това че не пишем не означава че сме спрели да четем :)
Мнението беше редактирано от Margi на 01.03.11 20:16.
Пишем, пишем :) Дива, “х 10/на крак 0ne leg lift and toe tuch” нещо не мога да си го представя, ще го обясниш ли? Иначе много ти е била готина тренировката; и на мен много ми харесват упражненията които си подбрала!
П.С. Честит 1-ви март дивичка (sun)
Марги, имам слаби кръвоносни съдове, да не кажа начална фаза на разширени вени и упражнеиня с подскачане и големи тежести или пък голям обем ми действат зле. Не мога да “изпомпя” кръвта и се подувам и става целулит и болят и така.
Тренирам със спортен сутиен + спортен стегнат потник обаче 600 гр силикон трудно се придържат. Имам си едно вътрешно притеснение, което може и да не е основателно, щото и Зузана и Файърчето и не само ,тренират по подобен начин, ама все си мисля че ще се откъртят от гръдния ми кош/ мъжете да не четат/
Алегричка, това е много симпатично упражнение и колкото и да е елементарно се усеща където трябва.Ето линк
http://www.bodyrock.tv/2010/11/29/one-leg-lift-toe-touch/
П.П снощи ядох още плодове и малко топъл типов хляб от фурна с извара. Е не издържах....като малко дете съм
02.03.11
07:37
Хехех Дива , разсмя ме , честно :)
Аз много ти се кефя и харесвам жени ,които се поддържат , следователно защо не и силикон , ако това ще те кара да се чувстваш страхотно ? :)
Отворена съм към такива корекции :D Та ти може да правиш по-нескачащи комплекси или просто да си купиш още по-стегнат спортен сутиен . От личен опит казвам, че повечето не държат добре , трябва да се търси наистина стегната материя :)
Иначе упражнението наистина е добро ;) А за хляба ти завиждам :D
Да се включа по темата със спортните сутиени, тъй като от години се разправям с проблема...по обективни причини ;)
Моят опит показва, че някои наистина държат супер добре. Спортните сутиени на Триумф са с различно ниво на защита. Досега съм ползвала high level, моделът Energy, все още го ползвам понякога. В момента ползвам един, който е тип топ, не е точно сутиен. Пак е на триумф, няма го в онлайн каталога и не мога да линкна, но е ПЕРФЕКТЕН. Материята му е СУПЕР здрава. Просто е уникален. Аз скачам страшно много иииии откакто го ползвам, се преродих. Миналата година в магазин на Adidas, в Германия си харесах също един уникален, но от чиста глупост не си го взех, а в Бълария (о, чудо) го нямаше и досега съжалявам. Та мисълта ми е, че този, който ползвам в момента е наистина страхотен, но все пак съм решила скоро да пробвам този, защото е с extreme ниво на защита и според мен ще е...много добър.
Така, че мисля, си, че един наистина здрав спортен сутиен, ще помогне решаване на проблема.
По въпроса с кръвоносните съдове, наблягай на обърнатите пози от йога за по-добро изпомпване (по-скоро оттичане на кръвта) и конкретно на поза “орел” за заздравяване.
Относно “откъртването” на силикона, защо не се допиташ до специалист да ти каже дали е възможно? Принципно би трябвало да си стоят там, където са ги сложили, но човек никога не знае :P
И аз като карфичка харесвам тези на Триумф, Nike също имат много добри модели (обаче отново, незнайно защо в България не съм виждала от тях, може да ти се наложи онлайн да си поръчаш ако решиш да ги ползваш)
И аз съм с Триумф - модел за най-големи натоварвания, ползвам го вече втора година, понякога и не само като спортувам При дълги полети със самолет и много надалеч също го слагам. (Както и чорапи за разширени вени. )И е купен от България - но ми го поръчаха от магазина. Материята е страхотна, здрава, попиваща. Струваше някъде към 50 лв. доколкото помня.
Мда на Триумф са добри. Аз имам 2 и още 2 от биг шоп-немската верига магазини. Те си държат яко, ама усещането по гръдния кош е странно. 6-7 години не мога да му свикна още. Доктора казва, че може, но ...пазя си ги.
Марги правя обърнати пози всеки божи ден. Най - вече свещ и челна стойка. Помага доста. Предизвиквам си проблема ако претренирам с обем и тежко. Да чукна ходенето и скачането май най-добре ми се отразяват. Плодовете също, колкото и да са захарни.
Вчера пак доста динамичен ден. Добре се чувствам с тия плодове. Не съм готова още за НВД, въпреки че летя когато се храня така.
Ще му дойде времето
Тренировка
12 кръга от
х 100 скока на въже
х 10/на страна birddog
х 20 крънч звезда
х 10/на страна сядане в ляво и в дясно от колянна опора с дъмбел зад врата
после още
5 кръга
х 100 скока на въже
х 30 сек. на крак - централна опора с вдигнат крак с редуване
и още 100 скока
стречинг
Останалото разходки, курс, работа
Храна - фастинг до 18.30, ако не броим подобието на обяд
6.00-кафе
10.00-кафе
11.00-12.00-тренировка
12.50- 100 гр пил.филе на грил увито в марули 1/2 чушка
13.00-16.00-курс
16.00-17.00-разходка
18.30-домат, чушка, запеканка от тиквички + 2яйца+2 белтъка и малко сирене лайт. Цитруси, коричка типов хляб/много е вкусен/
20.00-семки
21.00-портокал, киви, 50 гр извара
заспах в 22.00
Вода, лоза, чай, хрян с лимон
Вчера бая празнично го изкарах откъм храна. Не тренирах, но чистих 2 часа и се разхождах 3 часа. След дългия фастинг бях доста изгладняла и ядох какво ли не. Имаше и млечни и ръжен хляб и банан и черен шоколад, останалото пиле, белтъци, салата. Тежко ми стана. Мрачното време ми действа депресивно и преяждащо.
03.02.2011
Храна
6.00-кафе
чистене
10.00-11.00-сън
11.00-13.00-чистене
13.00-5 белтъка в маруля
14.00-малко семки
16.00-19.00-розходка
19.30-22.00-много хапване
вода, чай, лоза, хрян
04.03.2011
Празничен за мен. Женска сбирка на маса (party)
Тренировката беше опростена, че нямах много време за размотаване
5 кръга
х 200 скока на въже
х 10 на крак скейтър отпади
х 10 на страна- one arm tricep push up
x 10- side plank lift
х 10 на страна гребане с дъмбел
х 10 на ръка комбо - бицепс+ рамо+ рамо над глава с дъмбела
Едит .Аз не съм у ред нещо. Махмурлук. Забравих си тренировката :D Бях писала 5 кръга
още 10 кръга
х 100 скока на въже
х 40 сек. планк
и още 100 скока
стречинг
Откакто не ме е страх да ям и да кача маса се чувствам пълна с енергия и даже свалям мазнини. Ако пък се храня и нвд направо съм за състезание :D
Храната беше 23 часов фастинг. Използвах новолунието макар и не в точния час. Чувствах се добре
Храна
6.00-кафе
10.00-кафе
14.00-кафе
15.00-16.00-тренировка
пазарени и готвене
20.30-01.30- риба, 2 вида салати, семки, 4 ръжени филиики, цитруси с канела, ягоди, 150 водка с фреш
Още преди филиите се бях наяла, но малинованат риба беше много вкусна, пък гола някак не ми вървеше. Тежичко ми стана накрая, но беше весело
Вода, лоза, хрян
Мнението беше редактирано от diva 97 на 05.03.11 08:12.
Събота- почивка, омазване
Неделя - трябваше да е без месо, но бяхме на гости за празника и ядох риба.
Тренировка - кардио
5 рунда
х 200 скока на въже
5 мин кростренажьор
след това
30 мин кростернажьор умерено
10 мин вело
храната е 20 часа фастинг
Храна
6.00-кафе
8.00-11.00-сън
11.00-кафе
11.40-13.00-тренировка
чистене
16.00-17.00-разходка
20.00- пъстърва на фурна, малко салата, варен картоф с чеснова паста, малко семки, 2 хапки сусам халва, помело-2 резена
22.00-2 ябълки ,малко нар и помело, шепа семки
23.30-сън
вода, лоза
Не съм писала щото няма нищо интересно. Тази седмица не тренирах умишлено. Слънчевото време започва да ме изкарва от летаргията и ме амбицира за промени, както всяка пролет. Понеже съм убедена, че ще си препрочитам дневника след време ще напиша подробно какво смятам да направя. Тази есен-зима качих 5 кила, които бая ми тежат. Изглеждам добре, но не съм Аз, каквато е идеята ми. Хич обаче не съм се депресирала от този факт и искам да си върна формата на която се чувствам добре без да се изнасилвам с глад и тренировки. Осъзнавам, че с боклуците които изядох не можех да очаквам чудеса за тялото си, което определено с години не беше чувало за джънк и реагира бая остро с освинване. Та...връщам се отново към ржим който харесвам НВД с прясна риба, много зелении, органик пиле, домашни яйца, с или без тиквени семки. Интензивните тренировки ги свеждам до минимум, за да не се гътна, пък и озверявам от глад предимно за въглехидрати от тях. И на вените не ми се отразяват особено добре.Описвам подробно плана си и се надявам да не излезе някоя стресова ситуация която да ме върне в първи клас.
Храна
1. За 2 седмици ще опитам да вляза в кетоза с въглехидрати до 20 гр от салати и семки. Искам да сваля максимално инсулина и да си дам тласък. За жалост ям млечни/извара и малко сирене лайт/, защото рибите и пилето бързо ги смилам и огладнявам.
2. Още 1 седмица ще съм на НВД със зареждащ ден
3.За седмица ще направя детоксикация с гладен ден + много сурова храна + хрян и други чистещи билки и треви.БЕЗ МЛЕЧНИ
4. После вероятно ще си мина на войнското хранене, което става от самосебе си, когато излязат летните плодове и зеленчуци и плажа разбира се.
Тренировки
1. 3 пъти седмично - цяло тяло +умерено кардио във фитнеса
2.1 път седмично-друг вид кардио/въже, таебо, тичане, кикбокс/
3.много разходки
Добавки- оставам си на магнезии и лоза
Течности- драстично увеличени-4-5 л
Това искам да направя.
Пиша предния ден в отделен пост
От 3-4 дни съм на въглехидрати към 30 гр, но храненето беше хаотично и в единия ден ядох парче черен шоколад, затова го броя за преходен период. Вчера беше началото
6.00-кафе
10.00-кафе
чистене
13.00-зелена салата, чушка,100 гр пил. филе на скара, 80 гр извара
15.00-кафе
15.30-17.30-разходка +солариум
18.30-зелена салата, малко шопска, 300 гр балканска пастърва на туч
20.00-семки с филм
21.30-120 гр извара
3 литра вода, 1 литър чай неподсладен
магнезии, лоза
Отбелязвам, че ям сирене лайт само и единствено защото ми харесва на вкус и най ми прилича на сирене. Не ме е страх от нормалното, но просто такова няма. Алфатар имаха чудесно истинско сирене и го развалиха. Пфу
Малко повод за размишление. Аз така се чувствам и така мисля
http://vbox7.com/play:36a79cc3
13.03.11
11:55
Много интересно, Дива, пишеш, че така мислиш и чувстваш, аз не мога да го свържа веднага с живота си, може би по-късно...
Мерси!
казано от diva 97 на 13.03.11, 08:07:
Тази есен-зима качих 5 кила, които бая ми тежат. Изглеждам добре, но не съм Аз, каквато е идеята ми. Хич обаче не съм се депресирала от този факт и искам да си върна формата на която се чувствам добре без да се изнасилвам с глад и тренировки. Осъзнавам, че с боклуците които изядох не можех да очаквам чудеса за тялото си, което определено с години не беше чувало за джънк и реагира бая остро с освинване.
Е, все едно аз съм го писала :D :D
13.03.11
13:58
казано от diva 97 на 13.03.11, 08:19:
http://vbox7.com/play:36a79cc3
Отчасти съм съгласна .
Логиката ни е също толкова нужна , колкото и интуицията , “вътрешното око” , “душевната част” ... etc
Просто ако липсва онази приземеност ,която ни дава логическото мислене , ще си живеем в собствен свят , илюзорен и възможността да откачим е голяма . Ако пък живеем прагматично - осакатяваме себе си и другите около нас с жестокостта на материализма .
Е , малко е клиширано и всеки го знае това , но за жалост се оказва , че на практика са доста хората , които изпадат в едната или другата крайност . И аз съм била там , и аз се опарих :D
Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 13.03.11 13:59.
казано от fire.is.my.nature на 13.03.11, 13:58:
казано от diva 97 на 13.03.11, 08:19:
http://vbox7.com/play:36a79cc3Отчасти съм съгласна .
Логиката ни е също толкова нужна , колкото и интуицията , “вътрешното око” , “душевната част” ... etc
Просто ако липсва онази приземеност ,която ни дава логическото мислене , ще си живеем в собствен свят , илюзорен и възможността да откачим е голяма . Ако пък живеем прагматично - осакатяваме себе си и другите около нас с жестокостта на материализма .
Е , малко е клиширано и всеки го знае това , но за жалост се оказва , че на практика са доста хората , които изпадат в едната или другата крайност . И аз съм била там , и аз се опарих :D
Логиката е гласът на ЕГОТО. Аз искам да я елиминирам тотално, ама не мога....засега
13.03.11
18:29
Ама защо ти е да го елиминираш? :) Нали затова го има , за да се възползваме по някакъв начин от него :)
А и честно казано егото е много полезно понякога ;)
П.с. Спирам да спамя :P
Логиката е гласът на ЕГОТО
А? Точно пък логиката и егото ли са дупе и гащи? Все си мислех, че егото е свързано с емоционалните ни възприятия и решения. :)
13.03.11
19:40
Към 6th sense:
Имам една приятелка, влюбена в един мъж, към който обществото се отнася с презрение, включително и аз. Тя обаче не влага не влага никакъв разум в случая, т.е. не влага логика, а изцяло е подвластна на чувствата си и не се интересува от общественото мнение, т.е елиминира егото си- така иска да живее Дива...
Мда, самият факт че търсиш логика означава че ти куца нещо. Какво е логика? ...разумно обяснение на нещо си. А защо ти трябва разумно обяснение ? И според кого е разумно? Това са рамки в които освен обществото, те набутва и съзнанието ти. За мен това е изключително дразнещо и усещам че Егото се възползва от мен, а не аз ог него, което е точно обратното на емоционалните ни възприятия и решения. Постъпваш по два начина или по пътя на логиката или емоционално.
вчера
13.03.2011
Движението беше към 15 км ходене пеш и стречинг. Тази седмица ще потренирам малко. Бая огладнявам като се движа повечко, ама си хапвам де. Избрах труден период за режим - преди цикъл, растяща луна ....оф
храна
6.00-кафе
10.30-огладнях и съчетах закуска с обяд. 2 яйца, 3 белтъка, пуешко, домат, чушка 2 маслини
11.00-12.30-сън
13.30.14.00-стреч
15.00-17.00-разходка
18.30-зелена салата, 2 малки пил.филета, домат с моцарела, семки
21.00-домат, чушка, малко сирене лайт, 150 гр извара
21.30-семки
23.00-сън
много семки и млечни, че и домати. Днеска по-стриктно
Вода и чай- над 3 л
лоза