23.02.11
18:25
Здравейте ! Аз съм момче на 13/14 и искам да отслабнаа. Не че съм дебел просто искам да се ’ стегна ’ . Аматьор съм и разполагам само със собственото си тегло и лост, но мисля съм далече от лоста :D Ям сравнително здравословно. Такаче може ли някой да ми направи програмаа ?
23.02.11
19:37
Започни да правиш набирания, кофички и лицеви, корем и крака. Като за начало направи следното: 4-5 пъти тренирай в седмицата, набиранията ги прави 1 ден, кофите и лицевиде др ден заедно. корем прави в седмицата 3-4 пъти ако искаш як корем, за крака прави клекове 3 пъти в седмицата е добре.
23.02.11
20:25
Я кажи що за “здравословно” хранене имаш :). Имаш ли възможност да посещаваш фитнес зала ?
24.02.11
15:14
Стойко, не ти трябва да отслабваш. Просто си тренирай и ще се стегнеш. Пробвай да правиш по 50 набирания и по 100 кофички на ден. Ако можеш да правиш “мокри” кофички прави предимно тях (с изпънати крака - така ще ти работи и коремната преса). Повторенията в серия си ги нагласи както ти е удобно и до колкото ти позволяват силите. Тренирай 2 дена и почивай един. След два месеца ми кажи какво ти е нивото и тогава вече ще ти кажа някаква програма само на висилка и успоредка.
24.02.11
15:36
Аз бих ти казал да не правиш мокри кофички. По-добре си прави обикновенните, защото при мокрите използваш инерцията на тялото си. :) И ако може малко над 50 набирания прави :)
24.02.11
17:12
казано от achkos на 24.02.11, 15:36:
Аз бих ти казал да не правиш мокри кофички. По-добре си прави обикновенните, защото при мокрите използваш инерцията на тялото си. :) И ако може малко над 50 набирания прави :)
Аз не казах “прави само мокри”, но да набляга повече на тях. А като коментар ще ти кажа, че сухи кофички се правят по-лесно от мокри, въпреки че има определена инерция, но ако ги изпълняваш правилно инерцията не ти улеснява упражнението. А като цяло за една мокра кофичка трябва повече енергия отколкото за една суха. Но това не е тема за тук :)
А за броя на набиранията зависи колко е напреднал младежа. На мен ми изглежда все още начинаещ, затова му давам по-малък брой набирания.
Мнението беше редактирано от ne mo на 24.02.11 18:05.
24.02.11
17:28
Бягай,скачай,лицеви опори,коремни преси ако имаш леки дъмбели с тях вдигай,но нищо повече.Крехък си още ;)
24.02.11
18:39
Запиши се да тренирам спорт, който ти харесва :)