Трябва ми програма за напреднали.

24.02.11
16:49

Докато сърфирах видях много програми за напреднали, но искам конкретна програма с дадени условия.
Тренирам от 3-4 месеца, 14 годишен, 57 килограма, 1,67 височина. Попитах инструктора, дали програмата не се променя.
Отговорът беше следния: Да, вече можете да преминете на следващо ниво. Идвате 4 пъти седмично (без сряда) и упражненията ще се разделят по 2 всеки ден. (пример: Понеделник - гръб, корем) Също така каза: Когато идвате започвате с по- тежкото упражнение. 2 серии за загрявка, 3/4 със средно тежки тежести и 2 тежки.
Когато го попитах кои точно упражнения да прилагаме за гръб, корем или каквото и да е било, той не каза определени.
Та въпросът ми е, какви точно упражнения да прилагам.

>>> Прочетох една статия, която казваше, че повишаването на 5 килограма добавя 2,5 см. към бицепса. За 3 дена качих 2,5 с усилено хранене. Да продължавам ли все така до 5 и да поддържам теглото ? <<<

24.02.11
16:54

:D харесва ми темата, нека изчакаме някой много напреднал да напише отговор че ми е интересно и на мен ;) :D

Мнението беше редактирано от Bocko на 24.02.11 16:54.

57кг на 167см не говори за напредналост.
Вземи туба 5л, което е 5кг вода. Изпий я за час-два. Премери ръката. Ако не е с 2см отгоре значи под 5кг се има впредвид да повишиш теглото си с 5кг. А това става за няколко дена само веднага след състезание при елитните състезатели по културизъм. Обикновените хора не могат да качат 5кг тегло за няколко дена, ако ще Анджелина Джоли да им дава хапки хайвер, а Шайла Стайлз да им подава шейкчето с най-якия протеин...
Относно разделянето - разделя се цялото тяло, което досега е тренирано, на две част и всяка се тренира 2 пъти седмично. Гръб и корем в един ден веднъж седмично все още е далеч в бъдещето.
И, между другото, тренирането по програми за професионалисти няма да ви направи професионалисти. Вземете едно малко дете и му дайде да прочете днешния вестник, или да свали филм от торентите. Няма да стане. След време то ще чете книги и ще сваля торенти, но ще започне с учене на буквите и кое е мишка и кое - клавиатура... Същото е с културизма - има си път, по който да се върви. Бързането само пречи и отдалечава от целта.

24.02.11
17:31

Гръб, корем за пример го казах.
Искам някакви насоки да ми дадете.

Мнението беше редактирано от Павел Иванов на 24.02.11 18:55.

24.02.11
18:29

казано от Oranje на 24.02.11, 17:10:

57кг на 167см не говори за напредналост.
Вземи туба 5л, което е 5кг вода. Изпий я за час-два. Премери ръката. Ако не е с 2см отгоре значи под 5кг се има впредвид да повишиш теглото си с 5кг. А това става за няколко дена само веднага след състезание при елитните състезатели по културизъм. Обикновените хора не могат да качат 5кг тегло за няколко дена, ако ще Анджелина Джоли да им дава хапки хайвер, а Шайла Стайлз да им подава шейкчето с най-якия протеин...
Относно разделянето - разделя се цялото тяло, което досега е тренирано, на две част и всяка се тренира 2 пъти седмично. Гръб и корем в един ден веднъж седмично все още е далеч в бъдещето.
И, между другото, тренирането по програми за професионалисти няма да ви направи професионалисти. Вземете едно малко дете и му дайде да прочете днешния вестник, или да свали филм от торентите. Няма да стане. След време то ще чете книги и ще сваля торенти, но ще започне с учене на буквите и кое е мишка и кое - клавиатура... Същото е с културизма - има си път, по който да се върви. Бързането само пречи и отдалечава от целта.

Каза ти го много добре, ти си на 14, къде си тръгнал с сплитове и то за напреднали от 3-4 месеца тренираш? Кръговите тренировки ги смени? Поне тва е лично мое мнение, продължи с кръговите поне още месец и премини на 3 дневен сплит :)

24.02.11
18:53

Ами получава се така, че инструктора ми казва, че вече мога да премина на следващите упражнения ( 4 дни в седмицата), а от друга страна получавам отговор, че ми е рано. Много съм объркан и не знам на къде да се насоча.

Ако качиш няколко снимки нещата ще се изяснят моментално, въпреки, че и сега нещата са ясни. Просто на теб ти е по-лесно да се довериш на човек, на който е закачена табелка с думата “инструктор” и затова се получава двоуменето. Аз пък съм почти убеден, че от Oranje можеш да получиш в пъти по-добри съвети, отколкото от инструктора ти в залата :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 24.02.11 18:58.

едно е да тренираш 4 пъти в седмицата друго е да кажеш, че искаш програма за напреднал ;) зависи какво тернираш през тези 4 дена... има някой хора тренират по 7 пъти силово в седмицата и не са кой знае колко напреднали ( по обясними причини )

момчета инструктора не му е казал, че трябва да тренира по програма за напреднали ;)

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 24.02.11 18:59.

24.02.11
19:00

Ей приятел на 14 години тренираш от 3-4 седмици и искаш програма за напреднали, не че нещо, но... карай си по старата програма или си направи просто нова :).

24.02.11
19:02

4 месеца :)
Ами колко трае програмата за начинаещи която я следвам за момента ?

> Ами това, дали е за напреднали или не е аз не мога да кажа, защото нямам голям опит, но вие можете да прецените каква е ситуацията.

Мнението беше редактирано от Павел Иванов на 24.02.11 19:06.

24.02.11
20:14

Аз тренирам от 2 години по 4-5 пъти седмично и до днес не бях сигурен дали вече съм напреднал, но сега се успокоих. По твоите стандарти аз съм завършил, дори :)
Това младите сте много нетърпеливи хора. Искате всичко да стане от днес за утре, а живота е пред вас. Лично за мен е безумие дете на 13-14 години да тренира с тежести, а дори и да иска програми за напреднали. Според мен на тази възраст лицевите опори, коремните преси, лостовете и тичането са напълно достатъчни. Все пак не съм експерт, но пък съм бил дете.

24.02.11
20:33

Сега аз съм почнал да тренирам на 15 години на твоите години правих лицеви опори и се набирах ,но това няма значение решил си да ходиш на фитнес ок ти си поемаш последствията ;) ,3-4 месеца все още не си напреднал а начинаещ ,за 1 си прав програмата трябва да се сменя на 2 месеца така че може да я смениш сега ще ти дам пример за нещо от което ще имаш полза http://www.bb-team.org/workout/1291_kachvayte-masa-vednaga-sled-4-tata-sedmitsa#axzz1Eu3qcsYP аз започнах да тренирам така и имаше ефект е разбира се не беше по 2.5 см на ръката на всеки 5кг но все пак имаше ефект :),има няколко неща които трябва да знаеш на 14 години няма как да станеш като от списание аз го разбрах по трудния начин :) просто нямаш достатъчно хормони за тази цел също така трябва да имаш много търпение заради предишната причина до 16-17 години не очаквай нещата да стават бързо та даже и след това до 18-19 години всичко ще става много бавно и постепенно и с много труд към 16-17 години и вече като си натрупал известен опит в фитнеса 1-2 години можеш да се замислиш и за добавки но до тогава имай търпение и сменяй програмите на 2 месеца :) и преди всичко ЯЖ!!!!! :)

24.02.11
21:47

Дам такъв отговор очаквах, но благодаря на всички! Няма да заключвам, че май пак ще ми трябва темата :)

27.02.11
14:21

Да пак ми потрябва.
Понеже от утре почвам програмата за разделяне на тялото може ли някой да ми обясни как се процедира?
Всеки казва различно, а аз нямам никакво понятие от тази новата програма.

04.03.11
19:16

Не знам по какъв стандарт си напреднал , но тук може да погледнеш силовите стандарти  http://www.exrx.net/Testing/WeightLifting/SquatStandardsKg.html за клек  , има и за другите основни движения . За да се впишеш в категория напреднал за твоите кг трябва да клякаш с 87.5 кг. Или пък да вдигаш  60 от лег .

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1