24.02.11
22:05
Значи ходя на фитнес от 2 седмици,Понеделник почвам 3-тата седмица и засега правя кръгови упражнения,другата седмица още ще ги правя и вече по другата мисля да почна по програма.Аз съм 176см.,66кг. и искам да качвам мускулна маса.Ръката ми е 33см.Искам да ви попитам дали ще може да ми препоръчате някаква програма за 4 дена и да ми кажете кои упражнения да правя,все пак съм начинаещ още.Мерси предварително :)..
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 12:26.
24.02.11
22:09
И някъде прочете, че кръговите са непродуктивни за качване на маса при начинаещите, докато 4 дневен сплит е идеалното за след 3-тата седмица?
24.02.11
22:29
А значи какво да правя сега? Според мен е достатъчно вече с кръговите упражнения..Искам да почна по някаква програма за 3-4 дена?
24.02.11
22:38
Тренирай като начинаещ. Като минат 3-4-6 месеца ще дойде време да разделиш тялото на две. И да ти издам една тайна: кръговата също е програма ;)
24.02.11
22:46
Добре де не е ли достатъчно да правя кръгови упражнения 1 месец и след това по програма.Примерно 1ден да правя гръб и бицепс и т.н. ? В този фитнес в който ходя всички начинаещи почват така,така и казва треньорът 1 месец кръгови и след това програма.Все пак може да ми препоръчаш една програма ако искаш да си ми полезен.Мерси предварително
24.02.11
23:40
Не,аз искам програма :).
24.02.11
23:49
зор за програма, ако ти даде някой програмата на рони колман и почнеш да тренираш по нея няма да станеш като него нали ,така че виж си храната как е защото тя е най важна , а тренировка е след това почвай кръгова и не се притесняваи 4е не правиш по 15 серии за бицепс
казано от Fitnes Beginner на 24.02.11, 23:40:
Не,аз искам програма :).
Е, като толкова искаш, ето ти една програма за 3 дни седмично, която аз препоръчвам за първите няколко месеца в залата:
А. Набиране или скрипец
Б. Лежанка или наклонена лежанка
В. Гребане с щанга или дъмбел
Г. Раменни преси с дъмбели или щанга
Д. Мъртва тяга /клек
Е. Повдигане на краката от опора или молитва на скрипец
Всичко в 3 или 4 серии - първата лека, втората вработваща (добавяш тежест, но все още е леко) и накрая 1 или 2 по-тежки с така подбрани тежести, така че да направиш между 6 и 8 чисти и хубави повторения и да ти останат 1-2 в запас.
За всяко упражнение има алтернативно, така че няма да правиш едно и също всяка тренировка, ами ще ги редуваш.
Цялата програма отнема между 45 минути и един час с нормални почивки.