Обратно към корените

VA

04.05.05
16:06

Сигурно всеки е чувал за Eugen Sandow, бащата на бодибилдинга.
Е...  ето и принципите на тренировка според него:

-6 дена се тренира с една почивка в неделя.

-при всяка тренировка се тренира цялото тяло.

-от всяко упражнение се прави по една серия.

-броя на повторенията според Sandow, цитат:
    “Толкова повторения, докато мускулите започнат леко
    да болят, но никога до отказ”

-започвате с такава тежест, че да направите 6 до 8 повторения,
  като ги увеличавате всяка седмица с по 2 до 3.

-чак когато изкарате една седмица с 30 повторения, тогава
  увеличавате тежестта и започвате пак с 6-8 повторения.

-Тренировката да не превишава 30 минути.

-бавно и концентрирано изпълнение на упражненията, около
  2 секунди позитивно и 4 секунди негативно.

-по негово време упражненията са били предимно с дъмбели.

И тая система работи.
Увеличение на ръката например от 35 на 41 сантиметра за
3 месеца не е било нищо извънредно.
За повече информация: www.sandowplus.co.uk

LA

04.05.05
17:30

Ми струва ми се странно да правиш 30 повториения с една тежест за да свикнеш с нея!Незнам,вие ще кажете...

04.05.05
18:20

[quote author=“largozol”]Ми струва ми се странно да правиш 30 повториения с една тежест за да свикнеш с нея!Незнам,вие ще кажете...

Да не говорим, че е доста относително. 30 повторения аз сигурно само с лоста ще трябва да ги правя... и после как ще вдигна килограмите направо нямам идея. :)

Но иначе мисля, че има интересни и може би наистина ефективни неща в тази система, но аз лично се опасявам да ги опитвам, за да не взема да стана от 65 на 60 за има няма 3 седмици. :P

PS

04.05.05
20:21

Коя книга и кой chapter си го чел това. Моля те кажи, щот два часа се рових и нищо не открих, пък ми е интересно.

VA

04.05.05
20:50

Ами това го има например тука, само че не е в само един Chapter:

http://www.sandowplus.co.uk/S/sspt/sspt-intro.htm

Поздрави!

04.05.05
23:45

Не е нужно да приемате всичко буквално. Човека просто е обяснил “Принципа на прогресивното свръхнатоварване” ;) Или още двойната прогресия. Първо качваш броя на повторенията с дадена тежест, и след като стигнеш някаква горна граница, увеличаваш тежестта. Не е нужно горната граница да е 30 повторения, може да е 10 :)
А ако не тренираш до отказ, наистина може да тренираш 6 пъти седмично, особенно ако тежестите в началото са леки.

ММ

05.05.05
01:35

Радвам се че има и от наште на форума ;) Сандоу е от големите има доста вярни нешта в това което е казал. Но все пак  ако искате нештата малко по научно и по-нашироко обяснени , ето ви един линк:

http://powerlifting.hit.bg/articles.htm
oldschool rulez !!!

по-здрави

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1