Бягане по хълм (hill sprints)

26.02.11
11:48

Здравейте,
Някой прави ли такава тренировка - спринтове нагоре и надолу по хълм ?
Като цяло ползите са, че тялото е в по-добро положение заради ъгъла и са по-малки шансовете от травми и стресът върху ставите.

Може да служи за бързина определено и за изгаряне на мазнини.
Аз от известно време тренирам така и съм доволен. Бягането е по 30-40-50 метра, но по реакцията на тялото ми усещам, че има голямо натоварване - в краката, гърба.

Eто една полезна статия по темата също :

http://jasonferruggia.com/hill-sprints-for-fat-loss/

26.02.11
13:56

Зад моя блок има голям хълм около 100 метра (зимата го ползваме зза пързалка) и често минавам оттам по пътя за фитнеса и от самото ходене усещам напрежение в пръсците, а си представям ако почна да тичам нагоре надолу.

П.С. Когато тренирах футбол, редовно ни водеха в някоя гора да тичаме по хълмовете ;)

26.02.11
14:04

Статията на бб-тийм по въпроса.
А днес в Шумен се проведе Държавно първенство по кънтри крос. Участничка в категорията девойки старша възраст.

26.02.11
18:08

Анелия, мерси за статията ще я прочета и може направо там да пиша.
Е добре разбирам, че и ти тренираш така.
Нещо да споделиш как тренираш по колко време и каква интензивност ?

26.02.11
20:30

Пробвай 200 метра крос 200 метра спринт ! Спринтовете са най-ефективни за отслабване ! Ако не можеш 200 прави 50, 50 или 100, 100 !

28.02.11
13:41

казано от BOR на 26.02.11, 18:08:

Анелия, мерси за статията ще я прочета и може направо там да пиша.
Е добре разбирам, че и ти тренираш така.
Нещо да споделиш как тренираш по колко време и каква интензивност ?

Не, аз не тренирам бягане. Най-много да се избъхтя веднъж на месеца по стъпалата към един паметник над Шумен, до който водят 1300 стъпала. Три пъти по 10 минути на макс ги качвам, пулсът ми е 90-95% от максималния. Но това е само за мазохисти :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1