26.02.11
19:29
Басейнът тука в Монтана ми е точно на 2км. и се чудя дали през лятото да одрежа фитнеса напълно и да ходя вс. ден да плувам?
Някой който плува може ли да ми каже има ли ефект от плуване?
Чувал съм, че много се развива гръдния кош както и самия гръб и било много полезно за цялото тяло
26.02.11
19:38
Зависи от целите ти.Двете дейности имат различен вид натоварване. Ефект от плуването има, но не и такъв, какъвто би получил от фитнес залата.
26.02.11
20:30
За кардио е медно
26.02.11
21:14
Зависи от целите
За 1 лято (ок.3 месеца) с плуване не очаквай нищо особено като визуална промяна. Ако имаш възможност съчетай го с фитнеса.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 27.02.11 14:21.
казано от HandOFDooMz HandOFDooM на 26.02.11, 19:29:
Чувал съм, че много се развива гръдния кош както и самия гръб и било много полезно за цялото тяло
Сигурно както всяко нещо може да е и полезно, и вредно - зависи как го правиш.
Кое колко развива обаче - ако си на 14-17 години ще ти развие доста и гръб, и гръден кош и всичко - доста добра основа ще ти сложи за една стабилна физика в бъдеще.
Ако си на 22-23 и нагоре - на тия години вече единствения начин да си развиеш гърба, раменния пояс и изобщо торса е да слагаш мускули по тях, а това с плуване не става. Плуването започнато след една определена възраст е приятно раздвижване, тонизиращо, евентуално благотворно върху тялото, но нищо повече.
28.02.11
10:54
Добро кардио е плуването, но като всяко кардио, което се прави без подкрепата на силова тренировка, ще ти помогне да свалиш доста мускул и мазнини. ;)
28.02.11
20:36
Мускулна маса не се сваля толкова лесно колкото масово си мислят хората. Много зор трябва да види тялото ти и да не получава никакво възстановяване та да прибегне до мускулните запаси.
06.03.11
20:41
Нито съм мазен нито дебел почти чист съм 71 кила имам малко по коремчето нищо особенно и мисля така да си остана до лятото, защото дотогава мисля да кача поне 74-5 и тогава да изчистя и да стана 72-3. а отностно плуването искам да се развия на макс със издражливоста има едни мн. надъхани пичове дето преплуват язовира ни на ширина към 20 мин. плуване без да спираш и 30 мин някъде с почивки много искам и аз да го направя, но уви на 5-тата минута макс 7-8 ще капна и на резките студени води несъм свикнал, какво предлагате за супер голяма издръжливост да тичам плувам скачам на въже кардио и така нататък