01.03.11
20:12
Здравейте,вече 5 месеца ходя на фитнес,но ми се налага да спра (заради финансите),но не мисля да се отказвам да тренирам. По принцип целта ми е да направя малко маса.
18 год/175см/55 кг. Храня се добре,имам г/д добър хран. режим (за покачване)
Искам да ви попитам от лостовете дали ще има някакъв ефект ? Досега не съм тренирал на лостове (освен набирания в залата)
Искам да тренирам предимно гърди,бицепс,трицепс,рамо,гръб.
Бихте ли ми дали някаква упражнения за тези мускули, и ако може някаква програма как да тренирам :)
Мерси на всички!
01.03.11
20:19
Набирания, кофи, лицеви, корем, крака ;) Тренираш 1 ден, 1-2 дена почиваш и пак. Разбира се, че можеш да направиш добро тяло от лостове.
Може ли да тренирам пон,вторник(сряда почивка) четвъртък,петак (съб и нед почивка)
Какви хватове да правя и как да ги редувам? Колко серии ? До отказ ли или ... :)
01.03.11
20:41
Да става. Понеделник прави набирания всякакав хват, вторник кофи и лицеви, четвартак като понеделник и петък като вторник. Тренирай до отказ да :) да се напомпаш добре
01.03.11
22:02
http://vbox7.com/play:4d7c49cf Ето ти тяло само от лостове, това момче никога не е влизало в зала, личен приятел ми е тренирам заедно, аз също ходя само на лсотове, и съм на мнение че е много по добре от залата, няма да обеснявам защо, много е дълга и сложна темата, а и вскички привърженици за залата ше почнадат да пишат и ще стане един спор хахха :) Момчето от клипа тренира всеки ден без почивка по 3ч. на ден.Не взима абсулютно никакаво добавки даже и протеин, тялото е направено за 2г.
П.С. Според мене почнеш ли да ходиш на лостове няма да се върнеш в залата повече :D
01.03.11
22:07
казано от Bojidar Stefchev на 01.03.11, 22:02:
http://vbox7.com/play:4d7c49cf Ето ти тяло само от лостове, това момче никога не е влизало в зала, личен приятел ми е тренирам заедно, аз също ходя само на лсотове, и съм на мнение че е много по добре от залата, няма да обеснявам защо, много е дълга и сложна темата, а и вскички привърженици за залата ше почнадат да пишат и ще стане един спор хахха :) Момчето от клипа тренира всеки ден без почивка по 3ч. на ден.Не взима абсулютно никакаво добавки даже и протеин, тялото е направено за 2г.
П.С. Според мене почнеш ли да ходиш на лостове няма да се върнеш в залата повече :D
Прав си. А познаваш ли това момче ? Аз съм фен на лостовете :)
Какъв е този “добър режим”?
ПП. Bojidar Stefchev стига с този тип бе човек, стани му мениджър и го води на зала, знаеш ли какво животно ще стане :D.Шегувам се...
02.03.11
13:25
казано от achkos на 01.03.11, 22:07:
казано от Bojidar Stefchev на 01.03.11, 22:02:
Прав си. А познаваш ли това момче ? Аз съм фен на лостовете :)
Познавам го, да тренираме заедно.Има още 4 5 момчета дето тренират с нас и всичките изглеждат така хаха, и пак само от лостове, ние се събираме по 40 50 човека лятото на тези лостове дето е клипчето :) само дето трудно се дореждаш до уредите, обаче е много весело всички сме приятели носят мини уредбична пускаме музика до като тренриаме и атмосферата е много добре.
02.03.11
13:36
казано от martinski на 01.03.11, 22:16:
Какъв е този “добър режим”?
ПП. Bojidar Stefchev стига с този тип бе човек, стани му мениджър и го води на зала, знаеш ли какво животно ще стане :D.Шегувам се...
Мартински, само като видях 15г. ученик от София, и вече ми е ясно, че изобщо не трябва да ти отговарям хаха, ама айде от мене дамине, че си пич ;) .Добър режим значи супер правилно хранене и здравословно, 5 пъти седмично лостове, без никакви прекъсвания примерно 2 години, както и хранителния режим през тези две години, малко почивки и така.В зала никой от нас не иска да влиза, нито пък някой иска да става животно, просто щото е грозно, ние сме хора които сме на принципа “К’во като главата ми е проста, нали огъвам лоста” или “Анабол, анабол, ти ме правиш като вол” а тренираме за зраве и за тонус и да изглеждаме що годе прилично.Гърдероби не искаме да бъдем, имаме си в нас.
И какво като съм на 14 и от Пазарджик, аз не се срамувам, няма и от какво, даже се кефя?Защо да не ми отговаряш, като си по-възрастен?Не ми каза за режима, какво и по-колко консумира, то е ясно, че е хипер здравословен и правилен ама...Все пак ми е интересно, не се заяждам, просто наистина тялото му е добро и хармонично, е без краката май...
02.03.11
15:30
Не виждам смисъл да спорите. Ето ви малко за разсъждение, щом обичате:
* Х е най-добрият приятел на У и му казва, че не приема стероиди. Ако Х спи с гаджето на У - ще му каже ли?
* не всички можем да отделяме по 3 часа на ден. Затова са фитнес залите - да може секретарки, продавачи, IT-a и т.н. да може да потренират около час. Аз, ако имах свободни 5-6 часа дневно за тренировки, щях да тренирам доста гимнастика, което включва много неща на лостовете. Но нямам. Ако и двамата нямате по няколко часа на ден - за какво спорите?
* изглежда лостаджиите са минали веднъж покрай зала, видели са двама-трима назобени, и си мислят, че всички в залата са огромни гАрдероби. Аз от 20 години ходя по зали, имал съм и собствена, и не бих казал, че преобладаващите по залите са гАрдероби. То е все едно да гледаш Винету и да очакваш всички индианци да ходят по цял ден с пера. А път Тхраш като фен на Ред Хот да е гледал техния вокал и да очаква, че всички индианци имат групи. :)
* един съсед обича компаниите и по едно време в тях ходеше един виетнамец. Той беше оставил една книга на виатнамски. Колкото пъти и да я гледах нищо не разбирах. Веднъж дойде виатнамецът и започна да чете. А аз за часове не можех да прочета и изречение. Изводът от историята: хората имаме различен бекграунд, било той роден език или генетика. Едни са създадени за дълго бягане, други може само с лицеви да направят масивни гърди и т.н. Това, че някой е направил някакво тяло само на лостове не означава, че това е начинът. Че то аз знам много, които никакво тяло не са направили и в най-яките зали, но да казвам ли, че в залата не може да се направи тяло? Всеки от нас знае за някой с плочки, който даже и не тренира. Но това не означава, че всички може да сме с плочки, щом този яде каквото си иска и има. Не генерализирайте от конкретен случай. Те и Наоми я открили докато гледала дреха на една витрина, ама от вашите гаджете колко са световноизвестни манекенки, пък гледат витрините :)
Съветът ми относно залата и лостовете е: не ги разделяйте, а ги владейте :)
Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 02.03.11 15:32.
02.03.11
16:30
Oranje, много добро изказване, така е, съсгласен съм с теб за почти всичко :) То няма много място за сравнение лостовете и залите, а и съм сигурен, че с правилно хранене и редовни тренировки всеки може да направи перфектно тяло, да ген е, едни го правят по трудно други по-лесно някой даже си го имат и без тренировки, но всеки може да го постигне, ама трябва воля и постоянство, а малко хора ги притежават тези качества.
Мартински, никой не говоро за заяждане, аз съм съвсем добронамерен :) до колкото си спомням ти даде нотка на заяждане, с това, че трябвало да стана мениджър на пича :)
Така пича с храната е много стриктен, това неговото не вярвам някой да го издържи.Яде само пиле риба и телешко, плодове и зеленчуци, извара.Като не позлва никакво подправки. вкл не слага мазнини на нищо, в тях нама изобщо олио дори.Не яа сладко нито една хапка от 2г и повече и не е пил нищо друго освен вода от 2г. нито една глътка.Яде само варено пиле само в вода и риба и ги яде направо така с гарнитура ябълки примерно тва му е храната, и 5 бадема и 5 ореха сурови сутрин.Има към 15 неща в менюто и това е, яде по 5кг плодове на ден.За последните 2г и малко не е имал нито 1 почивен ден, един път беше с температура 38 и просто тренировката му беше само час и половина, иначе по 3ч.Той преди беше мазничък паласки висеше и тва за 2г го направи са е още по добре, клипчето е от началото на миналато лято.
02.03.11
18:44
Oranje е прав. Аз пък да ви кажа за малко над 1 час на лостовете се напомпвам добре. Други помпат за 3 часа, др за 2 часа, др за 1 час, др и за по-малко време. Всеки човек е различен. Някои харесват фитнеса, др не. Аз тренирам само на лостовете, но разбирам доста благодарение на ББ теам и от фитнес. Някои път в даскалото помпам и във фитнеса. И бих казал комбинират ли се фитнес и лостове става убиец. Всичко е до избор. Наистина някои казват “е*ах таа химия”, но това е до изобра на човек. Не всички дето тренират в залите са химии. Това, че някои може да пият някои протеин, креатин... е нормално. Но мен като цяло лостовете повече ме кефат, защото можеш да тренираш на чист въздух, из природата, има повече възможност за упражнения.
Bojidar Stefchev, може ли малко повече информация за тренировките на човека от клипа ? Интересно ми е как протича горе долу една 3 часова тренировка ? на един път ли тренира 3-те часа или общо за целия ден няколко пъти ?
За 3 часа предполагам има време да направи всички възможни упражнения така че вероятно на следващия ден прави същите ?
Храни ли се по време на тренировката ? и тича ли в тези 3 часа ?
02.03.11
23:50
Еми прави рамо около час и половина на ръкохватки на долу с главата около 15 серии или повече, и после почва страндартната тренировка набирания, кофи, лицеви на супер серии 20 набирания 25 кофи и 15 лицеви с тежест 24кг прави по 10 кръга, малко корем, и силови.И не, не се храни по време на тренировка ;) на някво време сменя урпражненията и така :) събота и неделя винаги е на НСА тича около 10-12мин, и след това прави спринтове.Лятото ходи и да гребе на панчерево по 2ч. с любителска лодка.Корем прави всеки ден без никакво изключение, обикновенно трениворката му за корем е 5 серии по 200 коремни. и като идва на лостове прави по 5 6 серии с 24кг на успредката си вдига краката, той тренира с тежести на краката от тези дето са 2х6кг има 2 чифта.
Мнението беше редактирано от Bojidar Stefchev на 02.03.11 23:55.
03.03.11
09:35
Евала му, но ми е интересно как прави такива бройки с тежест при това и то 3 часа. Трябва да е доста доста издържлив. Все пак това са 3 часа хард трен.
03.03.11
12:14
Еми бате 40 чеовека му се чудиме не си само ти, хахах и без никви добавки, той е супер нахъсан и аз съм го питал как издържа, викам робот да е бате ше се счупи, как го прайш, той вика че всичко е от храната той яде супер много, по 1.5кг пиле на ден 5кг плодове, от които 3кг са ябълки задължително.Говорихме си ония ден, за храната колко му излиза, каза че дава около 70лв. на ден за храна някой дни 50 някой 60лв., варира между 50 и 70 на ден, но каза че под 50лв. на ден не пада.
Мнението беше редактирано от Bojidar Stefchev на 03.03.11 12:17.
03.03.11
13:05
От къде толоко пари за храна на ден ?
03.03.11
13:43
Е ти къв въпрос ми задаваш? Има си пари момчето работи яко, има компютърна фирма.
03.03.11
13:50
Тъп въпрос да, но 50-60 лв на ден за храна си е доста пари. :) Евала му. По-здрави.
Да бе, те професионалните атлети надали дават толкова на ден(ако изключим зоба), стига сте се радвали на простотии...
03.03.11
18:26
Аз ти казвам, не те карам да ми вярваш, ела го питай ако не ми вярваш!