05.05.05
18:25
В къщи от скоро имам лежанка с щанга и дъмбели. До колкото разгледах тук и знам... много мусколи и упражнения мога да правя..., но за гръб?? знам за чукове, но те се правят с повече тежести(маи) а аз не разполагам с толкова. Ако можете да ми кажете някакво упражнение като се има предвид с какво разполагам и че сам съвсем начинаещ. И... възможно ли е с това което разполагам да постигна някакви резултати или задължително трябва зала :oops: :oops:
05.05.05
18:53
Виж това и опитай...това бе първото което ми дойде на ум като чух комбинацията лежанка-гръб!
http://www.exrx.net/WeightExercises/BackGeneral/WTSupineRow.html
Успех!
Може да вържеш дъмбела за лоста с някакво въже и така ще имаш повече тежест
Благодаря :). Начи имам упражнения за гръб вече.
И все пак да ви попитам... с това което разполага... може ли да се постигне някакав резултат ? Ако ви кажа програмата си която по голямата част съм я видял от този сайт :) може ли да си кажете мнението... и още един въпрос има ли опасност да ми стане тялото непропорционално имам предвид големи гърди малки ръце или малак груб нещо от сорта?
ПРОГРАМАТА:
Понеделник:1.лежанка 3х8, 2.полу-лег 3х8, дъмбел от лег 3х8, бицепсово сгъване на щанга 3х8, бицепсово сгъване на дъмбел 3х8, коремни преси 3х20
Вторник:коремни преси 3х20, повдигане на крака от легнало положение 3х20
Сряда:мъртва тяга 3х8, чукове 3х8, повдигане на щанга с тесен захват 3х8, гребане с дъмбел 3х8, френско 3х8
Четвъртак:коремни преси 3х20, повдигане на крака от легнало положение 3х20
Петък:Раменна преса зад врат 3х8, клекове 3х8, коремни преси 3х20
Да поясня че наблягам на упражненията за корем в нетренировачни дни... имам малко излишна мазна тъкан там :cry: и искам да я премахна:)
не разделяй гърба с трицепс в сряда прави си упражненията по групи за да постигнеш по-голямо изморяване на мускула
[quote author=“Lestat”]За мен най-хубавите упражнения за гръб са набирания на лост пред и зад врат.
то и за мен са хубави,ама дали Montley може да се докопа до някой лост :wink:
и Montley с тия коремни преси няма да свалиш мазната тъкан
06.06.05
00:32
колко кила можеш да натовариш на лоста и колко кила си ти?