Съвет за въглехидратите

03.03.11
00:51

Първо здравейте съфорумци,

Започвам с това, че съм ендо-мезоморфен соматип(поне така се определям). Лесно се омазнявам при липса на кардио дейност. В момента тренирам по 3 дневен сплит и 2 пъти ходя да плувам. От около 2-3 месеца държа въглехидрати много ниско, а протеина на 2.2 на кг телесно тегло и съм доста изчистен, но пък само 65 кг. Сега искам да покача малко килограми(активно тегло) и въпросът ми е колко въглехидрат на килограм да ям за да качвам умерено чисто или карам на проба и грешка, докато не разбера кое действа за мен ( а това не ми се иска!)

Благодаря предварително.

03.03.11
01:06

Няма как някой да ти каже на готово, това е нещо твърде индивидуално. Ще трябва сам да установиш тези стойности за себе си, просто качвай въглехидратите плавно.

Не само във въглехидратите трябва да се вгледаш. Сами по себе си те не са толкова опасни и не водят до омазняване. Трябва да внимаваш с какво ги комбинираш и в какви съотношения и количества. В този смисъл ти препоръчвам да се спреш на някой хранителен режим, при които са опоменати в какви съотношения е най-добре да са разпределени макронутриентите. За теб най-удачни са РБД и НВД...както и въглехидратната ротация, но тя си е социален ад :D Ще трябва и внимателно да подбираш въглехидратите да са с умерен или нисък ГИ, както и да внимаваш какви въглехидрати в какво време ядеш. Най-добре е винаги да комбинираш въглехидрат + зеленчук.

03.03.11
11:25

Забравих да кажа, че съм бивш дебелак така че съм съвсем на ясно с всичко това и с храните, които трябва да ям просто се чудя 3 или 4 въглехидрат на кг телесно  тегло, мазнинините ги държа единица. Мерси за отговорите.

03.03.11
11:49

Ами пробвай с 3 грама на кило,т.е. около 180-200 в тренировъчен ден!
В почивните ги намали да са само на закуска и още 1 хранене например,другото фиброносни зеленчуци.
И например 1 зареждащ ден с около 4-5 грама карбо на тегло,за да не се спадне метаболизма.

03.03.11
12:19

За да не пускам друга тема да попитам тук... мисля да си купя синта 6 и въпросът ми е това ще промени ли приема ми на въглехидрати от храна?

казано от s1s0o0 на 03.03.11, 12:19:

За да не пускам друга тема да попитам тук... мисля да си купя синта 6 и въпросът ми е това ще промени ли приема ми на въглехидрати от храна?

Разбира се. Въглехидратите от шейка също се броят. :)

03.03.11
12:32

А ВМД да си пробвал ? Подържането на високи полезнини мазнини спрямо по-ниски въглени ? Има доста хора от форума, на които това влияе много добре, включително и на мен. Обаче първо е нужен определен период докато тялото свикне с този тип хранене. Експериментирай, тук никой неможе да ти каже, всяко тяло си е строго индивидуално :)

03.03.11
13:22

Прави сте, но не ми се омазнява точно преди лятото, а 65 килограма са си малко.. Но това е начинът, явно, мерси!

И да питам вярна ли е информацията, че 1 доза синта има 15 гр въглехидрат?

Мнението беше редактирано от Kalchev на 03.03.11 13:25.

03.03.11
13:54

вярно е да 5гр. са фибри 2гр. са от захар и 6гр.мазнини 2гр.наситени

BR

03.03.11
14:11

Ако храненето ти е 6+,синтата няма да те омазни.Яж чиста храна и ще си чист!

03.03.11
14:29

А храната, че ще е чиста е ясно. Мерси много на всички включили се!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1