03.03.11
00:51
Първо здравейте съфорумци,
Започвам с това, че съм ендо-мезоморфен соматип(поне така се определям). Лесно се омазнявам при липса на кардио дейност. В момента тренирам по 3 дневен сплит и 2 пъти ходя да плувам. От около 2-3 месеца държа въглехидрати много ниско, а протеина на 2.2 на кг телесно тегло и съм доста изчистен, но пък само 65 кг. Сега искам да покача малко килограми(активно тегло) и въпросът ми е колко въглехидрат на килограм да ям за да качвам умерено чисто или карам на проба и грешка, докато не разбера кое действа за мен ( а това не ми се иска!)
Благодаря предварително.
Няма как някой да ти каже на готово, това е нещо твърде индивидуално. Ще трябва сам да установиш тези стойности за себе си, просто качвай въглехидратите плавно.
03.03.11
08:13
Не само във въглехидратите трябва да се вгледаш. Сами по себе си те не са толкова опасни и не водят до омазняване. Трябва да внимаваш с какво ги комбинираш и в какви съотношения и количества. В този смисъл ти препоръчвам да се спреш на някой хранителен режим, при които са опоменати в какви съотношения е най-добре да са разпределени макронутриентите. За теб най-удачни са РБД и НВД...както и въглехидратната ротация, но тя си е социален ад :D Ще трябва и внимателно да подбираш въглехидратите да са с умерен или нисък ГИ, както и да внимаваш какви въглехидрати в какво време ядеш. Най-добре е винаги да комбинираш въглехидрат + зеленчук.
Забравих да кажа, че съм бивш дебелак така че съм съвсем на ясно с всичко това и с храните, които трябва да ям просто се чудя 3 или 4 въглехидрат на кг телесно тегло, мазнинините ги държа единица. Мерси за отговорите.
Ами пробвай с 3 грама на кило,т.е. около 180-200 в тренировъчен ден!
В почивните ги намали да са само на закуска и още 1 хранене например,другото фиброносни зеленчуци.
И например 1 зареждащ ден с около 4-5 грама карбо на тегло,за да не се спадне метаболизма.
За да не пускам друга тема да попитам тук... мисля да си купя синта 6 и въпросът ми е това ще промени ли приема ми на въглехидрати от храна?
03.03.11
12:21
казано от s1s0o0 на 03.03.11, 12:19:
За да не пускам друга тема да попитам тук... мисля да си купя синта 6 и въпросът ми е това ще промени ли приема ми на въглехидрати от храна?
Разбира се. Въглехидратите от шейка също се броят. :)
А ВМД да си пробвал ? Подържането на високи полезнини мазнини спрямо по-ниски въглени ? Има доста хора от форума, на които това влияе много добре, включително и на мен. Обаче първо е нужен определен период докато тялото свикне с този тип хранене. Експериментирай, тук никой неможе да ти каже, всяко тяло си е строго индивидуално :)
Прави сте, но не ми се омазнява точно преди лятото, а 65 килограма са си малко.. Но това е начинът, явно, мерси!
И да питам вярна ли е информацията, че 1 доза синта има 15 гр въглехидрат?
Мнението беше редактирано от Kalchev на 03.03.11 13:25.
03.03.11
14:11
Ако храненето ти е 6+,синтата няма да те омазни.Яж чиста храна и ще си чист!