03.03.11
00:24
Здравеите на 14 години сам,висок сам 1.56 и тежа около 45 киолграма.От набиране на лост и кофички,дали ще остана нисак?
И ще ми кажете ли кажете ли някаква програма за трениране колко пати на седмица да тренирам,колко повторения да правя ?
Моля жи помогнете ми!
03.03.11
00:32
Не не се остава нисък! Тренирай за здраве поне още 2 години препоръчвам ти само лостове , но не забравяй футбола , баскетбола и другите игри.
Внимавай кагато излизаш навън,когато е студено и се разхождаш има по-голяма вроятност да ти спре растеж.
Мнението беше редактирано от Biad__ на 03.03.11 09:50.
Особенно се става нисък от упражненията за корем ,затова преди да пуснеш тема “как да имам плочки” се замисли...
казано от Nacheff на 03.03.11, 09:52:
Особенно се става нисък от упражненията за корем ,затова преди да пуснеш тема “как да имам плочки” се замисли...
По ква програма си бре и аз искам такива плочки.
03.03.11
10:50
да щангите запичат
03.03.11
10:51
хахаххахах филмирахте момчето бе :) не се притеснявай не се става нисък от набирания и кофички ,но ако ходиш на фитнес избягвай тягата и клека зад врат поне до 17години :)
03.03.11
10:53
най-добре запиши се на баскетбол иначе ще останеш нисък
03.03.11
11:27
казано от Филип Буцев на 03.03.11, 10:51:
хахаххахах филмирахте момчето бе :) не се притеснявай не се става нисък от набирания и кофички ,но ако ходиш на фитнес избягвай тягата и клека зад врат поне до 17години :)
Не мисля, че е разумно да избягва базовите упражнения и то в следващите 3 години. За тягата съм съгласен, при неправилна техника може да си навреди. Но клек, с разумни килограми, е препоръчителен за начинаещ. И да, ако кляка с ниска до умерена интензивност, няма да си спре растежа :)
03.03.11
11:32
абе има време кога да правиш клек и тяга ако искаш да спортуваш тези упражнения ги забрави до 17 години
Няма да ти навредят на разтежа набиранията и кофичките .Ако искаш допълнителен разтеж , баскетбола в тийнейджърските години ще ти свърши работа :)
Спортувай си редовно, прави си и лицеви опори заедно с другите упражнения недей мисли кой знае какви системи още . Не се претоварвай ,хапвай хубаво ,но знай че почивката е много важна—> разтеш докъто почиваш и спиш .
03.03.11
12:17
А от това http://www.bb-team.org/exercise/1160_bitsepsovo-sgavane-s-dambeli#axzz1FWxL89OT и http://www.bb-team.org/exercise/1161_bitsepsovo-sgavane-s-shtanga#axzz1FWxL89OT дали ще остана нисак ? благоаря преджарително
03.03.11
12:32
абе ако ти е писано да си нисък ще си останеш такъв,единствено с баскет и волейбол може да се издължиш
казано от Guletlaskacha на 03.03.11, 12:32:
абе ако ти е писано да си нисък ще си останеш такъв,единствено с баскет и волейбол може да се издължиш
Доста от постовете ти говорят за истинско невежество.
Да си чувал, че баскет и волейболистите ги избират по това колко са високи, а не стават такива в последствие ?
03.03.11
12:39
Хем ги избират високи баскетболистите, хем си порастват доста от самия спорт. Особено ако са в подрастваща възраст.
03.03.11
12:40
http://www.bb-team.org/articles/2801_fitnes-i-rastezh-na-visochina#axzz1FX4PoWJA
Абе стига простотии, бе.
Растежа на височина е 100% генетично определен. Може ако се запишеш на баскет, волейбол да порастнеш малко по-бързо, отколкото би станало нормално, но до там. Както и от фитнес не се става нисък. Пълни простотии нито от клек, нито от тяга ще станеш нисък.
Много мъка ей....
03.03.11
12:54
Не ми е писнало да сам нисак родителите ми са високи баща ми е 1.84 а маика ми е 1.72 а батко ми е 1.87 и не се страхивам да остана нисак просто питам от тия опражнениа да не стана по нисак от колкото 6те стана тренирам футбол и волеъбол играя много 4есто !
03.03.11
12:59
казано от Guletlaskacha на 03.03.11, 11:32:
абе има време кога да правиш клек и тяга ако искаш да спортуваш тези упражнения ги забрави до 17 години
Ако искаш да прогресираш в спорта не трябва да ги забравяш :).
колко ще си висок зависи исцяло от гена ти.Аз на 14 вече тренирах в зала и точно тогава най-много пораснах
03.03.11
13:35
Аз сам 4увал 4е от набиране на лост и кофи4ки даже помага за растежа верно ли е ?
Явно си комплексиран, защото наистина 1.56 за 14 е под средният ръст.Да не ти пука, има много време да растеж, но едва ли ще стигнеш батко си.Аз съм на твоите години и винаги съм вървял доста едър, в момента съм 1.78, но от 6-ти клас до сега не съм порастнал кой знае колко...Не губи надежда все пак, повтаряй си, че ще порастнеш и тренирай смело.
03.03.11
17:42
Вчера съученикът ми се похвали,че от както е почнал фитнес (4 месеца) се е издължил с 4 сантиметра ;) Така,че прави си сметка дали от фитнеса оставаш нисък.
03.03.11
17:58
Лично на мен през последната година ходих рядко на лостове и са ми помогнали много в ръстежа лятото само тва правех и като отидох на даскало 3-4 см. над другите
03.03.11
18:10
казано от Madboy на 03.03.11, 12:36:
казано от Guletlaskacha на 03.03.11, 12:32:
Доста от постовете ти говорят за истинско невежество.
Да си чувал, че баскет и волейболистите ги избират по това колко са високи, а не стават такива в последствие ?
не въпреки,че съм тренирал баскетбол 1 година в 4 клас, всички бяха тогава по ниски от мен,тези които продължиха да спортуват за 10 години ме надминаха а аз съм 185 см.Така че невежа си ти
А и като те гледам ти колко си висок сигурно нямаш 160 см не давай съвети за височина на момчето
Мнението беше редактирано от Guletlaskacha на 03.03.11 18:19.
03.03.11
18:29
ще ми кажете ли по колко пати да на седмица да тренирам и по колко сери да правя
03.03.11
18:34
3-4 пъти за начинаещ най много по 12 серии на мускулна група,прочети тук в сайта има различни програми
казано от Guletlaskacha на 03.03.11, 18:10:
не въпреки,че съм тренирал баскетбол 1 година в 4 клас, всички бяха тогава по ниски от мен,тези които продължиха да спортуват за 10 години ме надминаха а аз съм 185 см.Така че невежа си ти
А и като те гледам ти колко си висок сигурно нямаш 160 см не давай съвети за височина на момчето
Да си се замислял, че и да са спрели пак щеше да е същото ? И няма високи щангисти и ниски баскет/волей болисти - така ли ? :D Ти май не се интересуваш много от тея спортове. За ген да си чувал нещо, май не си.
03.03.11
22:26
еми да си гледал щанги-повечето са ниски,да си гледал баскет-повечето са високи,за гена съм чувал,но за баскета съм сигурен че издължава
казано от Guletlaskacha на 03.03.11, 22:26:
еми да си гледал щанги-повечето са ниски,да си гледал баскет-повечето са високи,за гена съм чувал,но за баскета съм сигурен че издължава
Обоснови се. ти може да си убеден, че краставиците като узреят стават червени, ама...
03.03.11
22:38
ок едно момче съученик мой,майка 160см баща 165см -той тренира баскетбол от 3 клас и е на 29 години и още играе в местния отбор 196см е момчето
другите момчета в отбора са над 183см е от това по-голямо обоснование незнам,а краставицата засега само зелени съм виждал
При мен работата е такава (а и при някои познати също) - от 2 години тренировки (8 месеца в зала) пораснах от 179 на 189, а наще са на средна височина => от фитнеса даже се расте ;)
ХА-ХА-ХА ! Чета и се смея. Фитнеса и въобще тренировките, било то със или без тежести не влият на растежа т.е. нито ставаш по-нисък, нито оставаш на същата височина, нито ставаш по-висок. Това че някой си мисли че именно фитнеса е причината да спре да расте или да порасне си е негов проблем. А откъде може да бъде сигурен, че нямаше да стане това и без да тренира ?
Ще пораснеш 90% заради гена си 10% заради храненето си. Дядовците и бабитени не са били толкова високи, колкото нас на младини, заради храненето си. Ние имаме техния ген, но по-добро хранене и растем повече.
Едно е сигурно от тренировки с максимални тежести,грешна техника, без загрявка или голямо натоварване в голям период от време,ще навреди на костите. Тази увреда не се изразява в спиране на растежа. В моя случай увредени ми бяга всички стави от продължително натоварване с големи тежести. До колкото разбрах от доктора такива, като мен, има притеснително много. Така че на това трябва да обърнеш внимание.
Скачането, бягането и висенето по лостове няма да те издължат. Това, че щангистите са ниски не е заради тренировките им. Причината повечето да са ниски е, че е по лесно да вдигнеш100 кг на 2 метър отколкото на 3. А иначе си има и такива, които са огромни. В тежката и свръх тежката са гиганти. Примерно нашата гордост Величко Чолаков 206 см и тренира от 12 годишен. Нима е трябвало да стане 3 метра и щангите са го забили ? Не се знае, но самият той ми сподели, че подобно на мен всички кости са го болели до 18годишна възраст.
Баскетболистите не са високи, защото са баскетболисти, а са баскетболисти, защото са високи. Кажи ми как някой, който е 1.60 ще го пратят в NBA ? Това че някой е пораснал , когато е започнал да тренира баскетбол, е защото тогава му е било времето да расте. Ако беше правил така страшните упражнения клек и тяга пак щеше да си е така висок...
Сам си решавай какво да правиш.
Послепис: В яростта си не забелязах колко голям е станал коментара ми :D
Мнението беше редактирано от Overlord на 03.03.11 23:44.
Странна работа е гена, наистина. Майка ми е 165, а баща ми почти 170. Аз съм 190. :D
казано от Миsh0 на 04.03.11, 01:09:
Странна работа е гена, наистина. Майка ми е 165, а баща ми почти 170. Аз съм 190. :D
За баща ти сигурен ли си? :D :D :D Шегувам се! В този ред на мисли се сетих за един виц:
Мъж и жена се скарват жестоко. Съпруга ядосан напуска стаята и преди да тръшне вратата яросно заявява:
- И жена, да знаеш, децата не са от теб!!!
:D
Мнението беше редактирано от Valdis на 04.03.11 01:55.
То гена не можеш да си го прецениш просто като изчислиш на око ръста на евентуалните си родители..той си е поколения назад. Познавам много ниски баскетболисти, които си тренират от 10 години, в залата имам и много високи бодибилдъри..Самото, че се тренира и яде хубаво е предпоставящо за по-пълно развитие..И все пак има и стотици геймъри, които си киснат зад компютрите с кока-кола, а са си по 190см..ген му е мамата
14.03.11
22:38
Не знам дали се остава нисък но ниските хора изглеждат по-набити.