Оценка на програма за сила и маса.

02.03.11
00:44

Здравейте!
Отдавна чета форума и понаучих доста основни неща за които и не подозирах,но дойде време да се допитам и аз до вас.
Стажа ми е около 2 години с 2 прекъсвания от по няколко месеца.На 18 години съм,1.92 висок и тежа 88 килограма с не високо количество мазнини.
Та целта ми е да повиша силата основно в гърдите и да натрупам маса в останалите части.
Програмата която си съставих е стандартен тридневен сплит но малко модифициран,като за гърди използвам системата 5x5.
На всяка следваща серия при другите упражнения покачвам килограмите.

Понеделник:Гръб и трапец
1.Набирания пред гърди 3x10
2.Вертикален скрипец 4 x10/8/8/8
3.Като гребане с дъмбел само че на машина 4x10/8/8/6
4.Гребане с щанга 4x10
5.Мъртва тяга 4x10/8/8/6
6.Една серия Пуловър 10-12 повторения със 18 килограмов дъмбел
7.Повдигане на дъмбели за трапец 4x10

Сряда:Гърди и трицепс-за гърди ползвам неща от 5x5 системата а за трицепс правя пирамида.
1.Хоризонтална лежанка 5x5 с еднаква максимална тежест
2.Полулег 5x5 с еднаква максимална тежест
3.Пуловър 3x10 с една тежест
4.Кофички 3x10-12
5.Пек-дек 3x10/8/8
6.Френско разгъване 4x10/8/8/6
7.Бутане на щанга с тесен хват или разгъване на горен скрипец (редувам ги) 4x10/8/8/6

Петък:Крака и рамо
1.Клекове 4x10/8/8/6
2.Пуловър 1x10
3.Бедрено разгъване 4x10
4.Мъртва тяга с изпънати крака 4x10/8/8/6
5.Повдигане на пръсти за прасец-4x по някога правя с два крака по някога с по един и повторенията варират но са между 10 и 15
6.Раменни преси зад врат 4x10/8/8/8
7.Повдигане на дъмбели в страни наведен напред 4x10/8/8/8

Тъй като тренировките биха станали много обемни,корема мисля да го правя в събота или неделя у нас.
Бицепса мисля че ми се натоварва доста от тренировката за гръб и не знам дали има смисъл от допълнително трениране.
Трицепса предния път го тренирах с гърдите и доста се натовари,но мисля че с две упражнения няма да се претовари,а в понеделник след тренировката за гръб съм много изморен и не мога да го натоварвам пълноценно.
След всяко тежко базово упражнение правя Пуловър и доста добре го усещам,но кажете вие дали е добра идея това.

Кажете си мнението за програмата и дайте някой друг съвет какво да й променя,и дали е добре съставена.
Храненето ми не е перфектно но се опитвам да бъде максимално добро.
Сутрин към 7:30:Около 200 грама овесени ядки с доста прясно мляко и 3 лъжици мед,и 3 цели яйца.
Към 11 часа 150-200 грама пилешко филе с питка.
Към 14-15 тренировка около час и половина и 10 минути след нея голям банан,и може по някога сникърс.
Към 16-17 в зависимост дали в 2 или в 3 отида ям в къщи нещо готвено (боб,картофи,ориз...такива неща) + месо и чаша прясно мляко.Ако няма нищо може да си направя омлет с 4 яйца и доста сирене.
Вечера към 9-10 ям пак нещо готвено.
Преди лягане 200 грама извара и чаша прясно мляко.По някога и кофичка кисело мляко с 2% масленост.
Като цяло ям доста и гледам да наблягам на месото и други протеини,но не мога да си позволя да много.
Хляб ям максимум 2 филии на ядене и не се изсилвам със сладкото но не се и ограничавам много.
Газирано и други такива излишни неща избягвам.

Реших да си взема някакви мултивитамини и се спрях на Now-Daily vits кажете дали е добър избор или има по-добър.
Това е за сега.Ще се радвам да получа компетентни отговори и да ме насочите в правилната посока :).

Темата беше редактирана от azunite на 02.03.11 00:45.

04.03.11
00:15

Някой нещо да каже?

04.03.11
02:11

Много голям обем за три дни аз бих правил сьщиа обем но разпределен в 5 дни по кратки тренировки и по качествени но вьпрос на виждане.

04.03.11
11:09

X2
Много обемна програма имаш упражнения които се застъпват и това може да води до претоварване трябва така да изградиш програмата че да имаш по 1 упражнение за всяка част от гърба например :
1.Набирания – 3х8
2.Гребане с Дъмбел – 3х8
3.Придърпване на хоризонтален скрипец тесен обратен хват – 3х8
4.Придърпване на вертикален скрипец широк хват – 4х8
5.Мъртва тяга  – 3х8

Освен това ако искаш маса го махни тоя пекдек от гърдите и сложи флайс с дъмбели или на скрипец и пуловер забелязах че имаш всеки ден което не много добре на мускулите ти им трябва почивка.Вместо да слагаш много упражнения в програмата пробвай да правиш малко серии с много тежест и с голям интензитет 30 сек почивка между сериите и 1 мин между упражненията така ще се натоварваш максимално без да се претоварваш.

06.03.11
12:44

А дали така ще успея да повиша силата на гърдите или трябва по-често да ги тренирам?От половин година съм застоял на едни килограми и не мога да ги премина.

06.03.11
13:35

Пробвай да тренираш гърди и рамо в 1 ден и гърдите да правиш 3 серии 8,8,6 като на всяка серия качваш кг примерно аз права 8х80кг 8х85кг 5х90 следващия път правя 8х85, 8х90, 6х95 и така докато вида че не мога повече повтарям последното 2 седмици и когато направя 8 на 95 продължавам да дигам :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1