05.03.11
00:26
Здравейте на всички!
Казвам се Георги и ми приятно да си пиша с хора,който се интересуват от спорт.
Има ли шанс да качвам килограми и същевременно да ги превръщам в мускули или по-точно да качвам мускули макар че съм г-д стегнат,но съм малко килограми.Най-правилно е да качвам мускулна маса направо.
Години:18
Височина:около 1,80
Тегло:60-62 килограма
Няколко снимки - http://pics.data.bg/categories/1/общи/239675aa115a03713362b61914b6a4bf/dsc00534/ http://pics.data.bg/categories/1/общи/797c87cca91903b655e0fd8de75de145/dsc00535/ http://pics.data.bg/categories/1/общи/f50a55304d8df0ef17040228f89bba3b/dsc00537/
Можете ли да ми предложите някоя тренировачна и хранителна програма ако знаете,разгледах във форума има написани няколко програми,но така и не ми стана ясно в каква комбинация да ги направя,така че да качвам килограми и да ги превръщам в мускули и дали въобще има такава която е подходяща да изпълня.
След това бих искал да ви задам още някой въпроси ако успеете да ми отговрите на този ще попитам ...
Поздрави!
Темата беше редактирана от Nownownow на 05.03.11 01:21.
05.03.11
00:31
хапвай повече храни богати на въглехидрати :) а както искаш ти трудничко ще стане трябва въглехидрати,белтъци,протеини всичко да си го изготвиш и направиш :) а колкото до програмата малко серии с макс килограми.
05.03.11
00:35
Брат не те разбрах, мусколна ли искаш да качиш или да конвертираш мазнините в мусколи?
05.03.11
00:38
иска да качи направо мусколна маса... смисъл без това качване на килограми което повечето првят и после да чистят :)
Мнението беше редактирано от Иван Иванов на 05.03.11 00:38.
05.03.11
00:43
Ванка, мерси за пояснението. Въпроса ми беше тъп ...
А Гошо да прегледа пак някоя от програмите за качване на МУСКОЛНА маса, да си хареса някоя която му звучи на български да я постне и да каже какво не му е ясно. Всички ще се радваме да ти помогнем
Малко неясно съм го написал,разбирам.
Значи ще се опитам да го напиша,колкото се може по четливо.
Сега съм около 62 килограма искам да кача в рамките на около 1-2 месеца около 5-6-7 килограма.
В същото време искам това което кача да са мускули (направо),както написа Ванката :P
Само,че не вписах един,мисля,че много важен фактор - аз тренирам футбол,освен,че имам 3-4 тренировки на седмица в същото време съм решил да тренирам по 2 пъти на ден - Кардио или упражнения (свързани с футбола между конуси) СУТРИН , НА ОБЯД да е фитнеса(то не е баш фитнес,в нас със дъмбел мога да се занимава,коремните,лицевите и навънка на успоредка и лост) ,и ВЕЧЕРТА обикновенно съм на тренировка ако не права друга тренировка.
И мисълта ми колко трябва да ям и как да ям и въобще имам ли шанс да кача толкова кила след като тренирам по 2-3 пъти на ден?
Ако има шанс ЩЕ СЪМ ВИ МНОГО БЛАГОДАРЕН,АДСКИ МНОГО!!!
05.03.11
00:51
футбола те спира много.. опитай да ядеш повече въглехирати а с тренировките,които правиш на стадиона и съчетание с тия във вас или на успоредки може и да се получе,но не се безпокой няма да качиш мазнина особено както и тренираш футбол :)
това е моето мнение :P
Мнението беше редактирано от Иван Иванов на 05.03.11 00:52.
05.03.11
00:54
Якото натоварване трябва да се компенсира със стабилно хранене с качествен “строителен” материал. Идеята е да поемаш повече, от колкото изразходваш, но не от каквото и да е, а от качествен източник. Заради високата ти активност, ще са ти нужни доста въглехидрати, а мусколния ти растеж зависи от приемането на протеини. Как определяш метаболизма си? Какъв тип тяло имаш?
05.03.11
01:00
сигурно не знаеш че ако качваш повече от 2 кг на месец то каченото е най-вероятно мазнини....а ти искаш 5-6 чисти кила !?!?!!?
Мисля,че имам бърз метаболзъм - ако това значи,че съм умерено слаб и трудно качващ кила де.
Ето няколко мой снимки от преди около 10 дни - http://pics.data.bg/categories/1/общи/239675aa115a03713362b61914b6a4bf/dsc00534/ http://pics.data.bg/categories/1/общи/797c87cca91903b655e0fd8de75de145/dsc00535/ http://pics.data.bg/categories/1/общи/f50a55304d8df0ef17040228f89bba3b/dsc00537/
Мнението беше редактирано от Nownownow на 05.03.11 01:06.
05.03.11
01:11
Голям симпатяга
Щом се определяш като Ектоморф, си свиркай и не се страхувай, че ще се омажеш, ще се наложи доста да се постараеш за да се получи. Дори и да стане след това лесно, ще се изчистиш. Та идеята е стабилно хранене през няколко часа, но като казвам ядене, не си и помислям за фафли, чипсове,зайо-баьо,куку-руко, хамбургери, дюнери, банички с праз и други такива извращения. Отиваш до гастронома купуваш си сет от пластмасови кутийки за храна, строяваш мама,кака,баба си и вуйна си и им връчваш план график за до края на месеца.
Желая ти успех, дръж ни в течение как вървиш, а ако съм казал някоя простотия, моля другите да ме поправят.
Благодаря ти ако заякна ще съм по-голям симпатяга сигурно,а и в футбола ще съм по *стабилен симпатяга* :D!
Мерси много за всички съвети ... Но все още не мога да си извадя достатъчн изводи ;(.
По-колко пъти трябва да ям?По колко трябва да ям?Какви храни точно (може би има хранителен режим,който е подходящ,знаете ли такъв) ?
Благодаря предварително.
Вече взех да ставам нахален,имам желание да се стегна!
Ако нямате идея как може да стане,няма проблем приятели :P.
05.03.11
01:23
4-5 хранения на ден, има калкулатори в интернет, които да ти покажат по колко калории на ден имаш нужда, относно хранененето отвори рубриката
“Хранене 101” там има всичко, което ти е необходимо и не се притеснявай да питаш.
По-добре да питаш и да ти се смеем, отколкото да бъркаш, да не постигнеш нищо и пак да ти се смеем ;)
Мерси отново ще провера “101”.
А в форума,май няма доколото прочетох подходяща програма за изискванията ми,нали :S ?
Това с калорийте съм се чудел как мога да го изчисля ако например ям манджа в която има картофи,месо,моркови ала-бала ... как ще се изчисли това,като това са различни стойности ;D ?
Мнението беше редактирано от Nownownow на 05.03.11 01:31.
05.03.11
01:30
Виж в секцията за уличен фитнес, а относно манджата с домати,краставици и картофи ... т’ва направо ми еба майката. Нямам си на идея брат ... шах с пешката
Няма значение,най-важното е че полагаш усилия и имаш желание да помогнеш на неразбиращ човек :D !
Мерси много за всичко пичага.
05.03.11
07:28
Здраво, Гошо! Като за начало искам да ти кажа, че целта, която си си поставил е трудно постижима. Попринцип не е, но ще трябва да правиш всичко както трябва. За 2 месеца можеш да качиш 5-6кг, но няма да са само мускули. Да кажем 1-2кг. от тях ще са мазнини. Какво ще е съотношението между мазнини и мускули зависи в най-голяма степен от хранителния ти режим. Първия ми съвет е да забравиш за кардио-то, което си планирал да правиш сутрин. Тренировките по футбул са достатъчно кардио. Също така, за да качваш мускули както трябва ще трябва да ходиш във фитнес зала. Не е задължително, но...преди всичко зависи от теб, дали имаш финансите да си го позволиш и дали имаш време. Прочетох, че ще тренираш във вас с дъмбел, лицеви опори и т.н., което не е достатъчно за целта, която си си поставил. Виж с успоредка и лост ще можеш да постигнеш напредък, затова използвай предимно тях и още като си при тях прави лицеви опори и коремни. Така ще се получи доста стабилна тренировка. Много е важно да хапваш здраво, понеже си доста слаб, а и тренировките по футбол изразходват доста енергия. Като за начало ще те помоля да напишеш какво е било менюто ти последните 2-3 дни, за да преценим как се справяш с храната и какво трябва да промениш. Напиши всичко, което си ял по дни и приблизително какви количества. Това е засега :)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 05.03.11 07:29.
Здравей,ProXxX!
Благодаря ти за изчерпателният коментар.Осъзнавам,че това не е лесна цел и е нужна много упоротиост,дори не съм и бил сигурен,че може да стане за толкова време,но вярвам!Бях чел в един форум,където си личеше,че доста разбират за това,че ако ядеш добър протеин и въглехидрати преди кардио и след тренировката до един час,може да се прави кардиото без да има ефект,който причинява сваляне на килограми,не мислиш ли че е така?Аз кардиото най-вече го правя,защото ако е сутрин,после целият ден ти е по-тонизиран и енергичен,имаш повече желание за тренировка,както и за издържливост и за това,че когато правя кардио после усещам по-голяма лекотва в тялото (все едно съм по-пъргав,което ми е нужно мисля,че в футбола,все пак :D).Нужно ми е и друго мнение,може и да съм се насочил в грешна посока?
Имам финансите за фитнес зала,но повечето уреди там не забавят ли тялото (нещо,което ще ми пречи за футбола,поне успоредка,лост и като допълниме дъмбела и упражненията със собственото тяло,мога да направя опит с тях)?
За хранителния режим,тука просто съм се изложил адски много ... :(
Какво да ти кажа приятельо,ям каквото ми падне почти.
Един пример:
Сутрин сандвич с маргарин и салам,наобяд ориз с месо,вечер например пилешка супа .... а понякой път дори си ям две хранения в деня сандвичета,знам че не е редно,но въобще незнам ко е е подходящо и кога да ям според тренировките,който съм решил да правя.
Хлябът който ям с храната се равнява на около 2 нормални филий на ядене.Отделно,често хапвам сладки неща (шоколади).
Ако може да се направи нещо по-въпроса,чакам отговор с нетърпение.Мисля,че ми е нужна коренна промяна ?!.
Мнението беше редактирано от Nownownow на 05.03.11 11:24.
05.03.11
11:50
Да, определено ти трябва коренна промяна в хранителния режим. Дори и да отидеш в най-модерната фитнес зала, да блъскаш от сутрин до вечер и да се премяташ по лостове и успоредки, ако не си оправиш яденето, резултат няма да има. Често градежа на хубаво фитнес тяло се сравнява със строежа на къща. За да построиш къща ти трябват материали - тухли, цимент и т.н. Трябват ти и инструменти - лопати, шпакли и т.н. Къщата - това е твоето тяло. Материалите са храната. Инструментите са фитнес залите или междублоковите успоредки, лостове и други подобни съоръжения. При теб липсват материалите, което значи, че няма как да построиш къща без тях. Тялото ти изразходва определено количество енергия (калории) само за да се поддържа живо. Отделно за ежедневни задачи като ходене, качване по стълби, пиене на кафенце с приятели и т.н. изразходва още енергия. Освен тази енергия, ти трябва да му осигуриш и допълнителна такава, за да може да гради и допълнително мускул. Считай, че в момента ти доставяш на тялото си около 40% от нужната му енергия. Тази енергия се набавя чрез храна. Но има разлика между храната, както и межу качеството на някои горива по бензиностанциите. Ти трябва да се стремиш към качественото гориво (храна). Това изключва всички сандвичи със салам, банички, рогчета, дюнери, бургери и т.н. Ето към кои храни трябва да се стремиш:
Източници на пълноценен протеин: Пилешко месо, пуешко месо, говеждо месо, риба тон, сьомга, риба меч, треска, омари, скариди, яйца, кашкавал, нискомаслено сирене, нискомаслено мляко.
Иточници на комплексни въглехидрати (богати на скоробяла, нишесте) – хляб (пълнозърнест, ръжен), картофи (обикновени, сладки), овес, леща, грах, боб, паста (пълнозърнеста), ориз (бял, кафяв, но най-вече кафяв) и др.
Източници на комплексни въглехидрати (богати на фибри) – аспержи, броколи, моркови, царевица, краставици, зелен боб, лук, гъби, грах, домати, спанак, зеле, маруля и др.
Източници на полезни мазнини – маслиново масло, рапично масло, слънчогледово масло, масло от шафран, ленено масло, фъстъци, фъстъчено масло, кашу и ядките като цяло и др.
За кардиото ти предлагам да го спреш, защото то изразходва енергия, която би могла да бъде вложена в градежа на мускулна тъкан. И понеже си сравнително ектоморфент соматотип ( http://www.bb-team.org/articles/1048_vidovete-tyalo#axzz1Fi1kD500 ) качването на маса е още по трудно.
Ето и няколко статии, които е добре да прочетеш като за начало: http://www.bb-team.org/articles/1466_mini-gid-za-dietite-pri-novatsi#axzz1Fi1kD500 , http://www.bb-team.org/articles/1463_mini-gid-za-trenirovkite-pri-novatsi#axzz1Fi1kD500 , http://www.bb-team.org/articles/914_kalorien-balans-i-kalorien-optimum#axzz1Fi1kD500 .
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 05.03.11 11:53.
Радвам се,че написа толкова много по темата!
Примера с къщата е много добър,разбирам те.
Вече ми изреди кой са полезните храни,това заедно със статийте,който даде по-долу ще е достатъчно сам да си изградя програмата,нали?
Питам,защото още не съм ги прочел и незнам,дали после ще трябва пак да питам нещо,което не е вписано там.
Макароните полезна храна ли са?
Мнението беше редактирано от Nownownow на 05.03.11 12:06.
05.03.11
12:08
Ако решиш да ходиш във фитнес зала, тук има готови тренировъчни програми и ще ти покажа от къде да започнеш. Ако искаш да тренираш със собствено тегло, успоредки и лостове, то задай въпрос в секцията Street Fitness, за да те насочат към най-подходящите упражнения. Ако изникват още въпроси, не се притеснявай - питай. Аз, както и останалите от форума сме насреща и няма да ти се скараме, че нещо не ти е ясно. Всички сме започнали от нулата ;)
ПС: Макароните не са вредни, но трябва да се внимава, кога се ядат. Най-добре е до обяд или след тренировката. За предпочитане е да са пълнозърнести или ръжени. Добре е и да има към тях зеленчук. И внимавай с количеството...не прекалявай :)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 05.03.11 12:13.
05.03.11
12:18
Ето какво намерих, което ще ти е полезно - http://www.bb-team.org/articles/3636_trenirovka-za-sila-na-otkrito#axzz1Fi1kD500 , http://www.bb-team.org/forums/viewthread/19955 ,
Благодаря,благодаря,адски много ти благодаря.
Супер пича си,евала че има ТАКИВА КАТО ТЕБЕ!
Ще проверя всичко ...
Извн темата (можеш ли да ми дадеш да видя някоя твоя снимка,изглежда имаш здраво тяло за да ги разбираш толкова нещата)?
05.03.11
12:49
Хах...моля :) Снимки има в профила ми. Здраво тяло не очаквай да видиш. И аз съм отскоро в правилния път и все още се уча :D
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 05.03.11 12:54.