Коремни преси у дома

ДА

07.03.11
02:02

Здравейте!Значи висок съм 1.73см. теглото ми е 52кг. и съм на 14 години.От вчера започнах да правя коремни преси като ми държат краката...правя минимум 25 и бих искал да ме посъветвате... да ми кажете някакъв трик или как се правят по бързо ;д.Решил съм да правя 25 коремни на всеки 2 часа мм... това дали ще помогне или ще влоши нещата?

07.03.11
02:14

А какви са ти целите приятел? Особено след като питаш дали ще влоши нещата, то дай малко повече информация за какво иде реч. Какви са “нещата” и какъв е проблема. Така ще те насочат по лесно.

Имайки предвид, че си се надъхал основно и само за коремни преси, подозирам, че може би е резултат на някакви комплекси от визията на корема ти. С други думи, направил си корем и искаш да го свалиш и изчистиш или просто да го оформиш? В допълнение, замисли се дали не ти е време да започнеш работа върху цялото тяло, не просто коремната мускулатура.

Колкото по-рано, толкова по-добре - личен опит (отрицателен).

Коремните преси както те/ме учиха в училище не са единствените упражнения, ако наистина имаш някаква мания за релеф и плочки, може би трябва да комбинираш няколко вида. Прегледай тук.

Мнението беше редактирано от Somenone на 07.03.11 02:15.

АЧ

07.03.11
14:42

Решил си да правиш 25 коремни преси на всеки 2 часа ? Поправи ме ако греша, но по-добре направи 5-6 серии по 25 и на другия ден пак.

ДА

07.03.11
14:52

Искам само да го оформя,а за трениране на цялото тяло не мисля,че мога защото нямам никакъв инвентар.Казано искрено аз импровизирам

казано от achkos на 07.03.11, 14:42:

Решил си да правиш 25 коремни преси на всеки 2 часа ? Поправи ме ако греша, но по-добре направи 5-6 серии по 25 и на другия ден пак.

Ами тъй като съм начинаещ не ги знам някои неща xD 5-6 серии мм...това не го разбирам може ли да обясниш

Мнението беше редактирано от Даниел Арнаудов на 07.03.11 14:54.

07.03.11
14:57

Още повече, че ако искаш толкова да тренираш корем има и други упражнения, които да въртиш - като например планк, ренегадски, повдигания на крака от вис.
Имай предвид, че няма смисъл да претоварваш така корема - разтърси се тук във форума и в популярните фитнес страници - има много теми за корем. Както са ти казали по-горе - не се разбра какво искаш да постигнеш, но наистина по-вярно е да тренираш цяло тяло и част от тренировката ти да бъде за корем (но не изрично коремни преси). Нека коремните преси съставляват не повече от 25% от тренировката ти за корем - как ще си ги разпределиш вече е въпрос на личен избор.

АЧ

07.03.11
15:04

5 серии по 25 повторения ще рече - правиш 1 път 25 повторения, почиваш 1 мин и почваш 2-ра серия и така 5-6 пъти - серии ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1